קונים ביום הרווקים הסיני? על רקע מתקפות הסייבר, כך תימנעו מהונאות

קונים ביום הרווקים הסיני? על רקע מתקפות הסייבר, כך תימנעו מהונאות

איך אתם משלמים כשאתם קונים אונליין? אם אתם עושים שופינג ביום הרווקים הסיני או בכלל, כזה מה שאתם צריכים לעשות כדי להימנע מגניבת פרטי אשראי

גניבת פרטי אשראי
תהיו חברים, שתפו את הכתבה

 

בעיצומו של חודש הסיילים, כאשר כולם קונים אונליין כל הזמן – כדאי לזכור גם שמדובר בכר פורה לגניבות והונאות. מבחינת הצרכנים יש נהירה לסיילים של נובמבר, מבחינת המשווקים, מדובר בחודש שבו חלים "חגי הקניות", ומבחינת הנוכלים – מדובר בחגי הגניבות. גניבת פרטי אשראי היא עסק מאוד לא נעים, והיא מתרחשת יותר ויותר. אמנם בדרך כלל יש הגנה מצד חברת האשראי על הלקוחות, ועדיין מדובר בסיטואציה לא נעימה ולא בטוח שתמיד תוכלו לקבל את כל הכסף שננגב מכם חזרה. לכן, עדיף מלכתחילה להתגונן היטב מפני גניבת פרטי אשראי ולאמץ התנהגות צרכנית נבונה מבעוד מועד. לא מדובר במשימה מסובכת, אלא בהרגלים בסיסיים כמו גלישה מרשת מאובטחת או חיפוש סמל המנעול בשורת הכתובת.

"אירועי הסייבר האחרונים שכוונו נגד אזרחי ישראל המחישו לכולנו עד כמה, עם כל הצער שבדבר, המדינה כמעט ואינה קיימת בהגנה על הגולש הפשוט. החדשות הטובות הן שבכמה צעדים פשוטים נוכל כולנו להבטיח חווית קניות בטוחה – המסר שלנו לגולשים זה לגלות אחריות אישית״, אומר מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי, יורם הכהן,

לרגל יום הרווקים הסיני שחל היום ועל רקע מתקפות הסייבר האחרונות נגד אזרחי ישראל – איגוד האינטרנט הישראלי מפרסם הנחיות לציבור למניעת גניבת פרטי אשראי:

1. גלישה בwifi ציבורי אינה מוגנת

מומלץ לא לבצע רכישה או להקליד פרטי אשראי באפליקציות תשלומים כמו Paypal דרך WiFi ציבורי כמו של בתי קפה, חנויות, שדה תעופה וכד'. אם אתם חייבים, השתמשו ב-VPN. אם מבצעים רכישה בעזרת הטלפון הסלולרי במקום בו יש חיבור ל-WiFi ציבורי, העדיפו לגלוש דרך הרשת הסלולרית – היא בטוחה הרבה יותר.

2. חפשו את המנעול – אתרים מוצפנים ובטוחים

לעולם אל תתנו את פרטי כרטיס האשראי שלכם, או כל פרט אישי אחר שלכם באתר שאיננו מוצפן. ודאו שבתחילת כתובת האתר מופיע "https" וסימון מנעול. שווה לדעת ש-paypal, למשל, מאפשרת הגנת רכישה, כך שגם אם נפלתם קורבן לעוקץ, תוכלו לקבל את כספכם בחזרה.

3. רכשו מחנויות מוכרות

גניבת פרטי אשראי נפוצה במיוחד באתרים פחות מוכרים. לכן, העדיפו רכישה בחנויות מקוונות מוכרות.

אל תתפתו לקנות בחנות שלא שמעתם עליה מעולם רק כי המחירים שלה זולים. חפשו המלצות ברשת, והתייעצו לפני שאתם נותנים את פרטיכם האישיים בחנות כזאת. זכרו – אם זה טוב מדי מכדי להיות אמיתי – זו כנראה הונאה.

4. קנו עם שירות מתווך כדי למנוע גניבת פרטי אשראי

מומלץ לרכוש באמצעות שירות מתווך כמו פייפאל או אפל פיי (Apple Pay), אשר בהם פרטי כרטיס האשראי לא נחשפים לאתר הקניות עצמו.

5. אל תמסרו פרטים לא נחוצים

היו חשדניים (!) אם אתר האינטרנט מבקש מכם פרטים שאין בהם צורך, כמו למשל מספר רישיון נהיגה, תעודת זהות או דרכון. מעבר לפרטי כרטיס אשראי ופרטים אישיים אין סיבה שהאתר יבקש מכם פרטים אישיים נוספים.

6. היזהרו מ-Phishing

אל תיכנסו לאתרים מקישור שקיבלתם ב-SMS או במייל, גם אם נשמע לכם שמדובר במבצע ממש שווה. מעוניינים במבצע שהוצע לכם? הקלידו מחדש את כתובת האתר בדפדפן והיכנסו אליו. שימו לב שכתובת האתר נשמעת לכם הגיונית (שם הדומיין מתאים לשם החברה ללא טעויות כתיב). הימנעו מלחיצה על לינקים, ובמיוחד מלינקים מקוצרים.

7. השתמשו במוצרי אבטחה על המכשירים שלכם

מומלץ להשתמש בתוכנת Internet Security כחלק מחבילת האבטחה שלכם. מרבית חבילות האבטחה של החברות הגדולות מכילות גם מוצר מסוג זה, אשר תפקידו להגן עליכם מפני כניסה לאתרים מפוקפקים ומפני מתקפות פישינג.

8. תשלום דרך האתר

כאשר אתם משלמים לצד ג' דרך אתר (כמו eBay או Airbnb), תמיד העבירו את הכסף במערכת התשלומים של האתר, ואל תסכימו להעביר כסף למוכר מחוץ לאתר (למשל, בהעברה בנקאית, או בהעברת PayPal ישירה).

שיטת פעולה זו נפוצה אצל נוכלים במטרה לגנוב כסף, ואתרי מכירות שמוכרים מוצרים מצד ג' עושים מאמצים כדי למנוע זאת. זכרו, אל תסכימו לרכוש בהעברה בנקאית. השתמשו רק בכרטיס אשראי, פייפאל ודומיהם.

9. לקנות באמצעות כרטיס אשראי יחיד

הקצו כרטיס אשראי אחד בלבד לקניות באינטרנט, ובדקו את פירוט החשבון באופן תדיר.

10. לא להוריד קבצים למחשב

אין סיבה להוריד קובץ למחשב כדי לרכוש באינטרנט. כשהדבר מתבקש מכם – ייתכן ומדובר בנוזקה.

היה לכם מעניין? לחצו כאן ופרגנו לנו בלייק. זה קל… 


היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...

רוצים לפרסם אצלנו? יש לכם רעיון לשיתוף פעולה? פנו אלינו



 
תגובות: 0

נגישות