ישראייר הגישה עתירה לבג"צ נגד ביטול הטיסות למדינות ירוקות

ישראייר נגד ביטול הטיסות. עותרת לבג"צ כדי לאפשר טיסות למדינות ירוקות

הממשלת בחרה בסגר מלא בניגוד להמלצת המומחים וכולאת בארץ את אזרחיה. בתוך כך, היא גורמת לישראייר נזק של 2 מיליון שקל. כעת החברה עותרת לבג"צ

נתב"ג
נתב"ג בימים של טרום הקורונה והבידוד
תהיו חברים, שתפו את הכתבה




באופן תמוה וחסר כל היגיון, במסגרת הסגר הכללי מדינת ישראל אוסרת על ישראלים לטוס לחו"ל – גם לאותן מדינות שהיא עצמה חתמה איתן על הסכם וגם למדינות ירוקות. ההחלטה הזאת מתקבלת בדיוק כאשר חברות התעופה הישראליות ניסו להתחיל להתאושש. חברת ישראייר עותרת לבג"צ נגד ההחלטה הזאת ודורשת לאפשר לה להמשיך למכור כרטיסי טיסה למדינות ירוקות בטיסות קיימות.  הנזק הישיר שנגרם לישראייר מהאיסור הזה עומד על 2 מיליון דולר.

נכון להיום, התקנות (התמוהות) מתירות רק למי שרכש כרטיס עד 25.9. בשעה 14:00 לצאת מהמדינה. אם הוא רכש כרטיס בשעה 14:05 – הוא יצטרך להישאר תקוע במדינת ישראל המסוגרת.

נזכיר כי שרת התחבורה מירי רגב התפארה רק לאחרונה בפתיחת השמיים ובהסכמים שהושגו עם שלוש מדינות – יוון, בולגריה וקרואטיה, אשר מתירות לישראלים להיכנס לשטחן. בהתאם לכך יצרה ישראייר לוח טיסות ואף תכננה את תהליך החזר הכספים שהיא חייבת להחזיר לצרכנים שטיסותיהם בוטלו עקב הקורונה מאז מרץ 2020. ככלל, חברות התעופה היישראליות צריכות לתת לצרכנים החזר כספי על טיסות שבוטלו בגלל הקורונה החל מ-1.10, בהתאם למועד הטיסה שבוטלה.

עוד נזכיר כי בכל מקרה כל אדם שיוצא מהארץ למדינה כלשהו נדרש לעבור בדיקת קורונה בבית חולים, ורק אם התשובה שלילית, הוא יכול להיכנס לאותה מדינה. בנוסף, הממשלה התגאתה ביצירת רשימה של מדינות ירוקות – אשר רק מי שחוזר מהן לא צריך בידוד.

תמצית טענותיה של ישראייר בעתירה לבג"צ

פגיעה בחוק יסוד האדם וחירותו

לפי סעיף 6(א) לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו, כל אדם חופשי לצאת מישראל. תקנות אלו פוגעות בחוק יסוד זה.

איסור יציאה מהארץ לא מונע הדבקה

האיסור אינו עולה בקנה אחד עם הוראות סעיף 4 לחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), תש"ף-2020, הקובע שהממשלה יכולה להתקין תקנות המגבילות שהייה במרחב הציבורי ״אם שוכנעה כי הדבר דרוש לשם מניעת הדבקה בנגיף הקורונה בקרב הציבור וצמצום התפשטותו, צמצום היקף התחלואה או הגנה על אוכלוסיות בסיכון, והכול רק לתקופה ובמידה הדרושות לצורך השגת המטרות האמורות, לאחר שנשקלו חלופות להשגתן, הפגיעה בזכויות וההשפעות על המשק״.

יותר מדבק להישאר בארץ

האיסור על טיסה מחוץ לישראל בתקופת הסגר אם כרטיס הטיסה נרכש אחרי 25.9.20 אינו דרוש למניעת הדבקה ולמניעת התפשטות הנגיף כאשר מדובר בטיסה למדינות ירוקות. יותר בעייתי להישאר בארץ, למרות כל המגבלות שהוטלו בתקופת הסגר, מאשר לשהות במדינה ירוקה;

האיסור גורף מדי

האיסור הוא גם לא במידה הדרושה. ניתן היה לאסור פתיחת טיסות נוספות בתקופת הסגר, אבל לאפשר למלא את הטיסות היוצאות, שאמורות להחזיר גם את הנוסעים שיוצאים ורוצים לחזור לישראל;

פגיעה כלכלית אנושה בישראייר

לא נשקלה די הצורך הפגיעה בישראייר נוכח האיסור, הגורמת לנזק ישיר של מעל 2 מיליון דולר.

פגיעה לא מידתית בחופש העיסוק

הפגיעה בחופש העיסוק של ישראייר היא בניגוד לחוק יסוד חופש העיסוק, המחייב כי הפגיעה תהיה לתכלית ראויה ובמידה שאינה עולה על הנדרש. האיסור על רכישת כרטיסים, בניגוד לאיסור על הוספת טיסות יוצאות בתקופת הסגר, פוגע בישראייר במידה העולה על הנדרש.

המשרד המטפל בעתירה הינו קריספין, רובינשטיין, בלכר שוות׳ באמצעות עורכי הדין רועי בלכר וגיא זאבי. המשרד מטפל בהתנהלות החברה למול גורמי הממשלה השונים מתחילתו של המשבר.

היה לכם מעניין? שתפו חברים! ואל תשכחו לפרגן לנו בלייק כאן למטה, זה ממש חשוב לנו…

היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

קראו עוד חדשות צרכנות באתר פואנטה




מעוניינים לפרסם בפואנטה?
השאירו פרטים וקבלו דרך קיצור ללקוחות שלכם!






    דפנה הראל כפיר
    דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
    תגובות: 0

    נגישות