אם חגגתם כבר את ביטול העמלה הלא מוצדקת על הזמנת כרטיסים באינטרנט – כדאי שתפסיקו לחגוג, לפחות לעת עתה.
אתמול הייתה אמורה לעלות להצבעה הצעת החוק שכבר עברה בוועדת הכלכלה ובוועדת השרים לחקיקה – אך 20 דקות לפני ההצבעה התברר ליוזמי ההצעה, חברת הכנסת תמר זנדברג (מרצ) וח”כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני), כי שרת התרבות מירי רגב (הליכוד) מתנגדת לביטול העמלה. למעשה, נוצר מצב שהקואליציה הייתה מתנגדת בהצבעה, ולכן העדיפו היוזמים להסיר אותה מסדר היום – כדי שהיא לא תיפול ואז ייקח זמן עד שאפשר יהיה להציעה שוב.
אמש פרסם ח”כ מיקי רוזנטל ציוץ בטוויטר, שלפיו הסיבה להתנגדותה של רגב היא החברות שלה עם האחים משה ולאון אדרי, מבכירי ענף הקולנוע בישראל.
האחים אדרי הובילו את המתנגדים לביטול העמלות על הזמנת כרטיסים באינטרנט בדיוני ועדת הכלכלה – וקשה שלא לתהות אם החלטתה של רגב לטרפד את הצעת החוק לא קשורה קשר ישיר לעניין.
כפי שפורסם בפואנטה, בדיון שהתקיים בדצמבר האחרון בוועדת הכלכלה, טען משה אדרי כי זנדברג מקדמת את ההצעה הזאת רק לצרכי פרסום עצמי: “אנחנו נלחמים על חיינו, יש לנו תחרות, אתם לא מבינים את זה? אנחנו חתומים על ערבויות אישיות, אין לי שקל בבנק. אני יכול לפתוח לכם את הספרים”.
כבר אז הביעו משרד התרבות ומשרד המשפטים התנגדות להצעת החוק – בנימוק ממש לא משכנע שבו, כרגיל, השתמשו בתירוץ “השכבות החלשות”.
מנכ”ל משרד התרבות והספורט, יוסי שרעבי, נימק אז את ההתנגדות בכך שלחברות יש עלויות אמיתיות בגין השימוש באינטרנט, ומי שמבצע הזמנה באינטרנט הן דווקא הקבוצות החזקות. משום מה במשרד התרבות סבורים שרק אוכלוסייה חלשה מגיעה לקופות.
בעלי בתי הקולנוע איימו שאם הצעת החוק תעבור – הם ייקרו את כל הכרטיסים, גם אלה שבאינטרנט וגם אלה שבקופות. במשרד התרבות טענו בדיון שאם הצעת החוק תביא לעליית מחיר הכרטיס בקופה – האוכלוסיה החלשה היא שתיפגע.
הצעת הפשרה של משרד התרבות הייתה פטור מעמלה למי שרוכש 3 כרטיסים או יותר – וכעת נותר לחכו ולראות אם הצעה זו עדיין רלבנטית ואם היא תתקבל על-ידי כל הצדדים.