ייתכן שגם אתם חושבים שחבילת סיבים אופטיים יותר יקרה מחבילת אינטרנט רגילה. ייתכן שגם אתם בין אלה שמוותרים מראש על הצטרפות לחבילה כזו, למרות שהיא הרבה יותר מהירה ויציבה. חבל, כי השוואת מחירי סיבים אופטיים מגלה מחירים מפתיעים. יש מקרים שבהם המצב הפוך – יש כיום הרבה אנשים בישראל שמשלמים על חבילת אינטרנט “רגילה” ואיטית יותר ממה שהם יכולים לשלם על חבילת סיבים אופטיים. זה כמובן תלוי בחברה שבה בוחרים – כי מחיר חבילת סיבים אופטיים בסלקום (סלקום פייבר) או בפרטנר שונה לגמרי ממחיר חבילת סיבים אופטיים בבזק (בזק פייבר). תכל’ס, חבילת סיבים אופטיים בבזק הכי יקרה – במיוחד כאשר משקללים את דמי ההתקנה המטורפים שבזק גובה.
כך גרמה בזק להתייקרות של חבילות הסיבים האופטיים
בזק השיקה חבילת סיבים אופטיים הרבה אחרי פרטנר וסלקום, אבל מאחר שהיא החברה הגדולה בארץ, הפעולות שהיא נקטה השפיעו על השוק כולו. החבילה שבזק השיקה לא רק הייתה יקרה יותר מחבילות סיבים אופטיים בסלקום או בפרטנר, אלא כללה מרכיב שלא היה קיים עד אז: דמי התקנה. ולא סתם דמי התקנה סמליים – אלא דמי התקנה מופרכים לחלוטין, בגובה 900 ש”ח עבור בית פרטי ו-450 ש”ח בדירה. בעת ההשקה היא מיד נתנה הנחה של 50%, וגם אז המחיר היה גבוה.
הדבר השני שבזק עשתה הוא לפרוס את התשלום המופרז הזה על פני 3 שנים. התוצאה היא כמובן כבילת הלקוח, כך שגם אם הוא רוצה לנטוש אותה ולהתחבר לחברה זולה יותר, הוא ממשיך לשלם לבזק.
הנזק שבזק גרמה היה לא רק בעצם ההשקה של חבילת סיבים אופטיים יקרה מאוד, אלא בקביעת רף חדש. מיד אחריה הוט השיקה חבילת סיבים אופטיים ואימצה את דמי ההתקנה. הסכום שהוט דרשה היה 536 ש”ח וגם היא פרסה את התשלום על פני 3 שנים. כעת הוט שינתה מדיניות והיא דורשת דמי התקנה של כ-50 ש”ח באופן חד פעמי.
זמן קצר לאחר מכן, סלקום הצטרפה לחגיגה. למרות שעד אז היא לא גבתה דמי התקנה, היא התחילה לגבות סכום מוגזם לגמרי של מאות שקלים.
סמנו 3 חברות שתרצו לקבל מהן הצעת מחיר:
נ
רוצים חבילת סיבים אופטיים? בזק הכי יקרה, פרטנר הכי משתלמת
מהבדיקה שלנו, עדיף להצטרף לחבילת סיבים אופטיים של פרטנר.
פרטנר סיבים אופטיים – ללא דמי התקנה
פרטנר מציעה מגוון חבילות – עם חודש ראשון חינם. החבילה הזולה היא במהירות 300 מגה. מדובר בחבילת אינטרנט משולבת (ספק ותשתית של פרטנר) במחיר של 90 ש”ח לחודש (115 ש”ח בחודש כולל נתב). במידה שהלקוח לא לוקח נתב תומך, פרטנר בכל זאת מחייבת אותו בתשלום נוסף של 5 ש”ח בחודש על מתאם סיב אופטי.
עבור חבילה במהירות 600 מגה, תשלמו 10 ש”ח יותר, ועבור חבילה במהירות 1 ג’יגה תשלמו 120 ש”ח בחודש לפני עלות הנתב.
באף אחת מהחבילות אין תשלום על דמי התקנה.
מבדיקת פואנטה עולה שבדרך כלל חבילת פרטנר פייבר היא החבילה הכי משתלמת (היכנסו לכתבה על סיבים אופטיים פרטנר.
פרטנר טריפל פייבר
מי שמעוניין להצטרף גם לפרטנר TV וגם לתשתית הסיבים של פרטנר יכול להצטרף אל פרטנר טריפל פייבר, במחיר שמתחיל ב-159 ש”ח בחודש.
סלקום – עד 900 ש”ח דמי התקנה!
גם בסלקום מציעים חבילות במהירויות שונות – אבל סלקום למדה מבזק והיא גובה דמי התקנה גבוהים.
חבילת סיבים בסלקום במהירות 300 מגה היא הזולה ביותר והיא עולה 105 ש”ח בחודש (כ-80 ש”ח על התשתית ועוד 25 ש”ח על הנתב).
אם אין בדירה חיבור סיבים פעיל (ובדרך כלל אין), הלקוח משלם 360 ש”ח דמי התקנה בדירה בבניין משותף 5 דירות ומעלה, ו-900(!) ש”ח בבית מגורים צמוד קרקע או בדירה בבניין עד ארבע דירות!!
סלקום החלה בפברואר 2022 להציע חבילה שמשלבת טלוויזיה וסיבים. מדובר בחבילת סלקום פייבר TV. המחיר מתחיל מכ-180 ש”ח בחודש, כולל ממיר.
כל ממיר נוסף כרוך בתשלום נוסף. בנוסף, יש לשלם עם הראוטר או לרכוש אחד באופן עצמאי.
הוט: החל מ-120 ש”ח לחודש
חברת הוט מציעה חבילת סיבים אופטיים של תשתית + ספק במהירות של 300 מגה ב-120 ש”ח לחודש (100 ש”ח לתשתית ועוד 20 ש”ח לנתב). כעבור שנה מחיר הנתב עולה ל-25 ש”ח – ומחיר התשתית עשוי לעלות לסכום שלא ידוע כעת. באופן תמוה, גם מהירות 600 מגה עולה מחיר דומה. מהירות של 1 ג’יגה תעלה 130 ש”ח בחודש.
דמי ההתקנה עומדים על כ-50 ש”ח.
בזק סיבים אופטיים – החבילה הכי יקרה
חברת בזק לא מתביישת, ולמרות שהיא החברה הגדולה והרווחית ביותר, היא גם היקרה ביותר.
החבילה הכי זולה שלה היא חבילת 300 מגה, והיא עולה כ-140 ש”ח בחודש (כ-120 ש”ח על התשתית והספק ועוד כ-20 ש”ח בחודש על נתב BE).
דמי ההתקנה המקוריים היו פשוט מופרעים: 450 ש”ח לכל דירה בבניין, או 900 ש”ח לבית צמוד קרקע. כעת יש מבצע: 250 ש”ח לדירה, 600 ש”ח לבית פרטי.
סמנו 3 חברות שתרצו לקבל מהן הצעת מחיר:
נ
סיבים אופטיים – האם יש פריסת תשתית באזור מגוריכם?
עד סוף שנת 2022 כ-70% ממשקי הבית כבר יוכלו להתחבר לחבילת סיבים אופטיים.
נכון למאי 2022, חברת בזק פרסה סיבים אופטיים אל 1.3 מיליון בתים. במשרד התקשורת מציינים שהחברה פורסת את הסיבים בקצב יותר מהיר מזה שהיא מחויבת אליו. “תוך שנתיים ישראל תהייה בין 10 המדינות המובילות במהירות הגלישה באינטרנט הנייח”, הבטיחה מנכ”לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן חורין.
במדינת ישראל בדרך כלל אנחנו אוהבים להתלונן שכל דבר נעשה לאט, אבל שר התקשורת יועז הנדל ומנכ”לית המשרד בן חורין בהחלט יכולים לזקוף לזכותם את ההישג של פריסת סיבים אופטיים מהירה מהמתוכנן. ביוני 2021 פורסם מתווה הסיבים – שקבע יעד להגיע ל-45% פריסה עד סוף שנת 2021 ול-85% ממשקי הבית עד 2025. בפועל, כבר בסוף שנת 2021 הייתה פריסה של 50% והקצב ממשיך לגדול.
פריסת הסיבים האופטיים – מתי אצלכם?
פריסת הסיבים תלויה בעיקר בבזק – אבל חשוב שהצרכנים יבינו שגם אם החברה שפורסת את הסיבים זו בזק, המשמעות היא שאפשר להתחבר לתשתית גם של חברות אחרות.
ביוני 2021 בזק הודיעה למשרד התקשורת כי בהתאם לחוק משלהי שנת 2020, היא תפרוס תשתית ב-80% ממשקי הבית בישראל. בזק אמורה גם לעדכן באופן רציף באתר החברה את כל הכתובות.
בין היישובים שבהם בזק הייתה אמורה להתקין סיבים: שלומי, נתיב העשרה, אילת, חצור הגלילית, טמרה, אלון שבות, מעלות-תרשיחא, דימונה, בית ג’ן, קצרין, ערד, נאות גולן, אשדוד, בית שמש, פצאל, גבעת שמואל, בית שאן, גן יבנה, כפר יאסיף, חצבה, נהריה, קרני שומרון ושבי ציון.
אוהבים עדכוני טכנולוגיה? לחצו להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלנו >>
כפי שניתן לראות, מדובר גם ביישובים קטנים וגם בערים גדולות, בפריפריה החברתית והגאוגרפית ובמרכז, באזורים של אוכלוסייה ערבית ויהודית, בתוך הקו הירוק ובאיו”ש.
בזק לא חייבת וגם לא יכולה לפרוס את כל הסיבים הללו בבת אחת. משרד התקשורת קבע ביוני 2021 לוחות זמנים:
- 60% מהפריסה בתוך שנתיים – באותם יישובים שעליהם בזק התחייבה (שהם רק 80% מהיישובים בארץ).
- 80% בתוך 3 שנים
- 95% בתוך 5 שנים
- השלמת הפריסה באזורים שעליהם התחייבה בתוך 6 שנים.
סיבים אופטיים – ומה עם שאר חלקי הארץ?
כאמור, בזק היא חברה מסחרית שפורסת סיבים רק במקומות שמשתלם לה להגיע אליהם, ומן הסתם לא משתלם לה להגיע לכל יישוב עם מספר מועט של תושבים. לכן, משרד התקשורת הוא שמקדם פרישת סיבים באזורים נעדרי כדאיות כלכלית.
התקציב לפריסת הסיבים מגיע דרך “קופת תמרוץ” ובהשתתפות של המדינה. לשם כך הוקמה קרן מהכנסות חברות התקשורת (0.5% בכל שנה).
הכספים שנאספים בה מסבסדים את פריסת הסיבים בשאר הארץ.