מדוע תרומות משפרות את ההרגשה הכללית שלנו?

מכירים את הביטוי "שתמיד תהיו בצד הנותן ולא בצד המקבל"? זה לגמרי נכון, אנשים שנותנים תרומות מקבלים ערך גדול מעצם הנתינה
תרומות

 

(תוכן מקודם)

ביהדות יש לנו מעשר ובדתות אחרות יש מצווה לתרום לעניים בדרכים אחרות, אך לא תמיד אנו נותנים את הדעת על החשיבות הפנימית של התרומות. תרומות אמנם הן מעשה אלטרואיסטי אשר עוזר לחלשים ולמוחלשים, אבל הן גם דרך אמיתית לשפר את הרווחה הנפשית שלנו.

עלייה בתחושת הסיפוק

מתן תרומה לארגון אשר אתם מזדהים עם מטרותיו, גורמת תחושת סיפוק באופן מיידי. הידיעה שעזרתם לאנשים שאין לכם דרך לעזור להם בצורה אחרת ושאתם אינכם צפויים לקבל תמורה, יש בה כדי להרגיש טוב עם עצמכם. אחת הסיבות היא שאנו משרתים מטרה גדולה יותר מאשר עיסוקנו בחיי היום יום ומקלים על אחרים.

הגשמה של מטרה גדולה יותר

בסעיף הקודם נגענו בעניין זה, אולם כאן נרחיב: תרומות אשר ניתנות לאנשים או לגופים ומחוללות שינויים בחיים שלהם, מאפשרות לנו להתחבר באופן ישיר למטרה אשר גדולה בכמה מידות מעיסוקנו היום יומי. זה לא משנה אם אנו עוסקים בתכנות, בכתיבה או בנגרות – אין כיום הרבה עבודות שמאפשרות לכולל שינוי בחייהם של אנשים ולהצטרף לתוכניות אשר גדולות מאיתנו. למעשה בעידן שבו האידיאולוגיות הפוליטיות מושלכות הצידה הפרט תופס את מרכז הבמה, התרומה מאפשרת ליצור שינוי אמיתי.

יצירה של תחושת שייכות

תרומות לחיילים בודדים מגבירות גם את תחושת השייכות שלנו. זאת על ידי כך שאנו מרגישים שאנו חלק מקבוצה חברתית פעילה ויש לה מטרה משותפת גדולה שהיא מבקשת להגשים. מטרה זו, מאגדת אותנו תחת מטרייה של זהות משותפת ומעלה בעקיפין את תחושת האושר שלנו, בשל הסולידריות והערבות ההדדית. עניין זה מאפשר לנו לדעת שגם כאשר אנחנו נצטרך עזרה, יהיו אנשים כמונו אשר ישמחו להושיט את היד ולהחזיר לנו על הטוב שהענקנו לאחרים.

שיפור בתחושת הערך העצמי

כיום אנו חיים בחברה אשר איננה שמה את הדגש על החלש והאחר ועסוקה בחיים בנראות של החיים שלנו ברשתות החברתיות. תרומה בכלל, ותרומה בסתר בפרט, מאפשרות לנו לשפר את הערך העצמי שלנו – ישירות מבפנים. הידיעה הפנימית העמוקה שיש לנו ערך בעולם בזכות המעשים שלנו, משפרת את תחושת הערך העצמי שלנו. יחד עם זאת, חשוב לדעת שלא מדובר בתרופת פלא אלא בדרך חיים הכוללת גם התנדבות, הירתמות פיזית למען הקהילה והשתלבות ביוזמות חברתיות שונות.

לסיכום, תרומות עוזרות לנו להרגיש טוב יותר עם עצמנו בזכות השינוי שהן גורמות לאחר. זה היה נכון תמיד וזה נכון במיוחד היום, לאור העובדה שבעידן המודרני יש פחות תחושת שייכות ויותר התעסקות ב”אני”. תרומות מאפשרות לנו להתחבר למטרה גדולה יותר ולקבל תחושת ערך.

היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל…

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 28 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תהיו חברים, שתפו את הכתבה

סמארטפון זול מומלץ? יש דבר כזה. היכנסו לכתבה שתחסוך לכם כסף

לא חייבים אייפון 16 וגם לא סלולרי ב-4000-5000 שקל. אפשר למצוא סמארטפון זול מומלץ שהוא גם סמארטפון טוב, ואפילו יותר
הכנסה ממוצעת למשק בית

איזה סופר הכי זול למי שמחפש אוכל בריא? השוואת מחירים חדשה

באיזה סופר הכי זול לקנות אוכל בריא, כמו לחם מלא ומזון מן הצומח? לאיזו רשת שיווק לא כדאי לכם להתקרב?
השוואת מחירי סופר - איזה סופר הכי זול

השוואת מחירי סופר: איזה סופר הכי זול ומאיזו רשת להתרחק? בדיקה מורחבת

השוואת מחירי סופר מקיפה תגלה לכם אם אתם פראיירים. האם אתם קונים בסופר יקר? מי יותר זול - רמי לוי
מאמר אורח

פרסום מאמר אורח בפואנטה – הלקוחות שלכם כבר כאן, בואו לפגוש אותם

יש לכם המון יידע, אתם מומחים בתחומכם? אל תשמרו את זה לעצמכם. הצטרפו לעסקים שכבר הבינו: שיתוף ידע באמצעות מאמר
נגישות