האם תחליפי הגבינה החדשים נותנים מענה טעים לטבעוניים ולרגישים ללקטוז? - פואנטה

האם תחליפי הגבינה החדשים נותנים מענה טעים לטבעוניים ולרגישים ללקטוז?

טעמנו תחליפי גבינת מוצרלה ומלוחה של משומשו. המסקנות לפניכם

תחליפי הגבינה הולכים ונעשים מבוקשים, ואין ספק שמדובר באתגר הן מבחינת המרקם והן מבחינת הטעם. חברת משומשו, שמשווקת מספר תחליפי גבינות צהובות ומלוחות טבעוניות, השיקה לאחרונה שני תחליפי גבינה נטולי לקטוז, הנושאים את תו Vegan Friendly: האחד תחליף גבינה מלוחה בטעם פיקנטי בסגנון מזרח תיכוני, והשני מוצרלה טבעונית.

בעיניי, תחליף הגבינה המלוחה מוצלח יותר מתחליף המוצרלה. במבחן הטעם, הוא טעים הן לבד והן על לחם או קרקר. החריפות עדינה והטעם הפיקנטי מטשטש את ההבדל בין גבינה אמיתית לתחליף. גם במבחן המרקם החברה מצליחה לייצר מוצר שמזכיר גבינה מלוחה, אם כי הוא מעט דחוס וקשה יותר. מי שינסה למעוך את הגבינה כדי למרוח אותה, ימצא שהיא אינה מתאימה למריחה ויש לאכול אותה בפרוסות או בקוביות. הטעם הפיקנטי מאפשר לה להיות גם תוספת מיוחדת לסלט.

“גבינת” המוצרלה מתאימה לשימוש כמגורדת להכנת מאפים ולשימוש בסלטים, סנדוויצ’ים וטוסטים. במבחן הטעם, קשה לומר שאי אפשר להבחין בין התחליף לבין מוצרלה אמיתית. בתוך כריך, ההבדל מיטשטש מעט. בתוך טוסט, עם רסק עגבניות או קטשופ, הטעם מוצלח יותר אך המרקם שונה ומתאפיין בסמיכות ומעט דביקות.

אחוזי השומן גבוהים – 18% שומן.

שתי הגבינות נמכרות באריזות ללא סגירה חוזרת, וחבל. הן אינן מבוססות על סויה ובעלות כשרות פרווה מהודרת של בד”ץ העדה החרדית ירושלים.

המותג “משומשו”, שהקימו היזמים אייל אדוט ועומר אליאב, נמצא בבעלות קיבוץ גן-שמואל וחברת הדר פוד טכנולוג’י. הוא כולל ששה תחליפי גבינות טבעוניים: צהובה 18% במרקם חצי קשה בסגנון גאודה מעודנת, צהובה מופחתת שומן 9% בסגנון עדין קלאסי, צהובה זיתים 18% עם זיתים ירוקים, מלוחה 16% בסגנון יווני, מלוחה 16% עם עשבי תיבול ומלוחה 5% מופחתת שומן. כל המוצרים בעלי כשרות פרווה מהודרת של בד”ץ העדה החרדית ירושלים.


מחיר גבינה מלוחה: 20-22 שקל לאריזת 250 גרם. מחיר גבינת מוצרלה:20-22 שקל לאריזות 300 גרם. 
להשיג בחנויות הטבע ובחלק מרשתות השיווק.

תגובות: 0
נגישות