לפעמים בחירה היא דבר מבלבל, וזה מה שמרגישים הרבה ישראלים שלא מתמצאים בשירותי הטלוויזיה שמוצעים בארץ. אמנם, בשלב הזה את נטפליקס כבר כמעט כולם מכירים, אבל עם השקת דיסני+ בישראל, לא מעט צרכנים תוהים מה עדיף נטפליקס או דיסני פלוס, מה ההבדל בין Netflix ל-Disney+ וכו’. יש כמובן שירותי סטרימינג בינלאומיים נוספים שכבר פועלים בארץ, כמו אמזון פריים וידאו ואפל TV פלוס, אך בכתבה זו נתמקד בהשוואה בין נטפליקס לדיסני פלוס, משום שאלה כיום שני השירותים שמעוררים הכי הרבה התעניינות ומציעים הכי הרבה תוכן זמין לגולשים דוברי עברית.
עבור מי שמתלבט במה לבחור – דיסני+ או נטפליקס, נציג בשורות הבאות את ההבדל בין השניים ונזכיר כי מנויי יס וסטינג TV בשלב זה לא צריכים לבחור, כי הם מקבלים בתוך חבילת יס yes דיסני פלוס חינם לשלושה שנה. מה שצריך לזכור הוא להתנתק מהשירות בתום התקופה.
מה עדיף נטפליקס או דיסני פלוס? השוואת מחירים, תוכן וחוויית שימוש
לפני שנרד לפרטים לגבי נטפליקס ודיסני+ בישראל, הנה באופן כללי השוואה שמאפשרת לקבל מבט כללי על ההבדל בין נטפליקס לדיסני פלוס מבחינת מחירים ותמורה.
טבלת השוואה: מה עדיף נטפליקס או דיסני פלוס?
נטפליקס | דיסני+ | |
תוכן | מגוון: סרטים וסדרות מקוריים וקנויים, דוקומנטרי, תוכן לילדים. שפות שונות מכל העולם |
תוכן של תאגיד דיסני: סרטי אנימציה, סרטים עלילתיים, סדרות. באנגלית או בדיבוב לעברית |
מחיר וחבילות | בסיס: מסך אחד וחיבור למכשיר אחד, בלי תמיכה ב-HD: כ-33 שקל.
סטנדרט: שני מכשירים בו זמנית ב-HD: כ-55 שקל פרימיום: ארבעה מכשירים בו זמנית ב-4K: כ-70 שקל |
חבילה אחת לצפייה בעד 4 מסכים בו זמנית באיכות 4K: כ-40 ש”ח בחודש או 400 לשנה. |
איפה אפשר לראות | טלוויזיה, טלפון, טאבלט, מחשב: מספר המכשירים שבהם אפשר לצפות במקביל משתנה בהתאם לחבילה | טלוויזיה, טלפון, טאבלט, מחשב: מספר המכשירים שבהם אפשר לצפות במקביל קבוע |
האם האפליקציה בארץ ובחו”ל זהה? | כן | לא, האפליקציה בארץ מוגבלת בהשוואה לחו”ל (משווקת ע”י הוטסטאר, חבת בת של דיסני בהודו) |
חוויית שימוש | חלקה ונוחה בכל הטלוויזיות והמכשירים | לא מושלמת – התוכן נתקע, יש להגדיר את שפת הכתוביות מדי פעם מחדש, ממשק לא נוח. הממשק למובייל מוצלח יותר מממשק הטלוויזיה |
נטפליקס – תוכן וחוויית שימוש
סדרות וסרטים בנטפליקס ישראל
מאז ששירות נטפליקס בישראל הושק רשמית בשנת 2017, השירות הזה פועל מצוין (וזה בניגוד להשקה הצולעת של דיסני פלוס בישראל). מיד עם ההשקה כל התוכן המובטח היה מתורגם לעברית, הממשק עבד מצוין והאפליקציה הייתה נגישה בכל הפלטפורמות ללא הבדל או קושי בתפעול.
אוהבים עדכוני טכנולוגיה? לחצו להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלנו >>
התוכן מגוון מאוד: סדרות מקור (כמו גמביט המלכה, הכתר או ברידג’רטון), סדרות רכש שנטפליקס קונה (כמו פאודה, סמוך על סול), סדרות במגוון שפות (“הממשלה” בדנית, “משחק הדיונון” בקוריאנית, פאודה בעברית ועוד), סרטים מקוריים (כמו “הודעה אדומה” עם גל גדות), סרטים קנויים, סרטי דוקומנטריים (כמו “נוכל הטינדר“), סדרות דוקומנטריות או כאלה שמבוססות על סיפורים אמיתיים (כמו “צ’רנוביל” או “אלי” על המרגל אלי כהן) וגם תוכן לילדים.
הטענה שמושמעת כלפי נטפליקס היא שהכמות באה על חשבון האיכות, כך שיש הרבה מאוד תוכן – אך חלקו הגדול לא מספיק מושקע ומעניין.
האם זה נכון? כן ולא. מצד אחד, יש הרבה תוכן איכותי שאפשר לראות בנטפליקס, ולדעתי הוא נמצא בעיקר בקטגוריות הדוקומנטריות או בסדרות/סרטים בשפות ולא באנגלית. מי שיידע לחפש שם, ימצא כמעט תמיד תוכן מעניין ולא שגרתי לראות. מצד שני, יש הרבה מאוד תוכן בינוני ואפילו גרוע. לעתים קרובות אנשים נוטים לצפות במה שמופיע ב”טופ טן בנטפליקס” -רשימת התכנים הנצפים ביותר, אבל כדאי לדעת שדווקא בנטפליקס לא כדאי לסמוך על חוכמת ההמונים, אלא לטרוח ולחפש את התוכן שמתאים יותר לכם באופן אישי.
התוכן מתחדש כל הזמן, כאשר בכל חודש קלנדרי אנחנו מפרסמים כתבה על סדרות מומלצות וסרטים מומלצים בנטפליקס, כך שכדאי לעקוב.
חוויית השימוש בנטפליקס
חוויית השימוש בנטפליקס היא חוויה מצוינת – וזה בולט במיוחד בהשוואה לחוויית השימוש בדיסני פלוס. הממשק מאוד נוח להבנה ולתפעול, יש פילוחים והמגוון צורות להיחשף לתוכן, המעבר מהתפריט לסרט או לסדרה מהירים מאוד וקל לעבור בין הפרופילים של המשתמשים. הממשק מציג את התוכן שכבר צפינו בו וממליץ בהתאם על תוכן דומה, ואם הפסקנו לצפות באמצע – נוכל לחזור בדיוק לאותה נקודה הכתוביות מופיעות באופן טבעי בעברית ללא צורך להגדיר אותן מחדש בכל פעם, ובקיצור, מדובר בחוויה חלקה ומהירה.
האפליקציה זהה לזו שיש בחו”ל, ואפשר להוריד את התוכן למכשיר ולצפות בו בכל מקום, גם בחו”ל. אפשר לצפות בשירות הסטרימינג (מבלי להוריד את התוכן מראש) בחו”ל.
דיסני+ – תוכן וחוויית שימוש
סדרות וסרטים בדיסני+ ישראל
התוכן בדיסני פלוס מאוד מאוד מגוון, ומי שחשב שמדובר רק בשלגייה ושבעת הגמדים כמובן לא ממש מכיר את תאגיד המדיה הענק הזה. שירות דיסני+ מציע את כל תכני דיסני, מארוול, פיקסאר ונשיונל ג’יאוגרפיק – שזה אומר כ סדרות מלחמת הכוכבים, כל סרטי האנימציה האהובים, סדרות כמו משפחת סימפסון או משפחת קרדשיאן, סרטים תיעודיים מקוריים כמו “החילוץ” שסקרנו כאן בפואנטה ועוד ועוד. בדיסני פלוס הבטיחו יותר מ-1,000 סרטים ומעל ל-400 סדרות – כך שמשעמם לא יהיה לכם. החיסרון הוא שכל התוכן באנגלית, ואין הזדמנות להיחשף לתרבויות אחרות ולשפות אחרות (בניגוד למה שמציעים בנטפליקס).
חיסרון אחר של דיסני+ זה שהתוכן מתחדש בקצב יותר איטי מזה של נטפליקס.כאן בפואנטה אנחנו מעדכנים כל הזמן סדרות מומלצות בדיסני פלוס, מוזמנים לעקוב.
חוויית השימוש בדיסני+
דיסני + ישראל הוא שירות סטרימינג שכאמור לא מסופק כאן באופן ישיר על-ידי חברת דיסני, אלא ע”י חברת הבת שלה Hotstar. זה לא עניין סמנטי – זה משפיע על חוויית השימוש ופוגע בה.
כך למשל ההזדהות כדי להיכנס לשירות דיסני פלוס ישראל היא הזדהות באמצעות הזנת מספר הטלפון וקוד שנשלח לצרכן. זה מאוד לא נוח וגם לא מאפשר שימוש בחו”ל.
בשורה התחתונה, מה עדיף נטפליקס או דיסני+?
קודם כל צריך לומר שלא חייבים לבחור בין נטפליקס לדיסני+. מי שאין לו בעיה של תקציב, יכול להיות מנוי נטפליקס ולשלם כ-32 / 55 / 70 ש”ח בחודש, ולהיות במקביל מנוי של דיסני פלוס ישראל ולשלם עוד 40 ש”ח בחודש. ההוצאה הכוללת על שני שירותי הסטרימינג תהיה 72 ש”ח, 95 ש”ח או 110 ש”ח – בהתאם לחבילת נטפליקס שתבחרו.
אבל אם עושים השוואה בין נטפליקס לדיסני +, או שואלים מה עדיף – נטפליקס או Disney+, לטעמי כיום נטפליקס הוא שירות סטרימינג טוב יותר בגלל חוויית השימוש המלאה והשלמה יותר. כמובן שעבור חובבי מלחמת הכוכבים או עבור הורים שמאוד רוצים זמינות של כל כותרי דיסני ופיקסאר, התשובה תהיה הפוכה. החוויה של דיסני פלוס ישראל היא לא חוויה גרועה ואפשר בהחלט ליהנות מהשירות.
אז עבור מי ששואל מה עדיף נטפליקס או דיסני פלוס, ההמלצה שלנו היא להתנסות בכל אחד מהשירותים לפני שמקבלים החלטה, אך לא לרכוש מראש מינוי לדיסני + לשנה לפני שמתרשמים מהשירות. ללקוחות יס בהחלט מומלץ לנצל את ההטבה הניתנת עכשיו כדי להתרשם.