נתחיל בגילוי נאות. אני משוגעת על יניב ביטון. אין דמות שלו שאני לא אוהבת. הוא אחד השחקנים הכי טובים בישראל לדעתי כיום. ועל נטע גרטי בכלל אין מה לדבר. התאהבתי בה עוד ב”סוף העולם שמאלה”, ומאז היא רק משתבחת. אז אם אתם כאן כדי לקרוא את ביקורת “כוח עליון” בקאמרי, נאמר כבר בשלב המוקדם הזה – אין מה להתלבט. לכו לראות.
ועכשיו לחוות דעת קצת יותר מנומקת ומורחבת על ההצגה, כי בכל זאת… חוץ משני השחקנים הראשיים המעולים, היא מורכבת מפסיפס רחב של מרכיבים שהופכים אותה למה שהיא, תחת שרביטו של הבמאי גלעד קמחי.
ביקורת כוח עליון בקאמרי
מפולת השלג שלא קרתה, אבל בעצם כן
מה יותר מהנה מחופשת סקי משפחתית עם הילדים…? טוב, אולי חופשת סקי בלי הילדים, או אולי בלי בן הזוג, או אולי עם החברה החדשה. כך או כך, חופשת סקי היא המקום להתנתק מהשגרה וליהנות מזמן איכות. אלא שכאשר אדם ואווה מגיעים לריזורט המפנק עם הילדים עלמה ודניאל, אירוע אחד שכמעט נגמר באסון, הופך את החופשה המגבשת למשהו אחר לגמרי.
היום דווקא מתחיל נהדר. המשפחה יוצאת יחד למסלול סקי וגולשת יחד. מצב הרוח מצוין והכול על מי מנוחות. אלא שבזמן שהם אוכלים במסעדה המקסימה המשקיפה על הנוף, הם כמעט ונקלעים למפולת שלגים. בתחילה נדמה שהכול בסדר ומדובר במפולת מבוקרת, אך ככל שחולפים הרגעים – המצב נראה יותר ויותר מפחיד.
יושבי המסעדה מתחילים להילחץ. גם אדם, אווה והילדים – שעד לאותו רגע בעיקר התפעלו ממה שעיניהם רואות ואפילו צילמו בסמארטפון – נבהלים. אווה תופסת את שני הילדים כדי לגונן עליהם, ואילו אדם… הוא תופס את הטלפון שלו ובורח.
האירוע כאמור מסתיים בשלום, מפולת השלג לא מתנגשת במסעדה ואיש לא נפגע, אבל כדור השלג שלא התנגש בחלון, התנגש במשפחה וריסק את האמון של אווה והילדים באבי המשפחה. איך ייתכן שבמקום להגן על הילדים – הוא ברח?
וכמו שקורה הרבה פעמים, הכעס והאכזבה לא צפים מיד. ככל שחולפות השעות ואדם בטוח שהאירוע הזניח הזה מאחוריו, אווה מפתחת טינה כלפיו. בעצם, זה לא רק האירוע הזה. לפתע כל הזוגיות שלהם נראית לה הרבה פחות מובנת מאליה, והיא גם מתחילה לשאול את עצמה איפה היא עצמה בתוך כל התמהיל המשפחתי שלהם, שבו האמהות הפכה להיות החלק הכי מרכזי בחייה.
כשהיא מנסה לעמת את אדם עם מה שקרה – היא המומה מהתשובה שלו. פעמיים היא מנסה להציף את האכזבה שלה – פעם אחת בנוכחות תיירת אחרת שיצא להם להכיר בריזורט, שמלכתחילה הגיעה לשם לבד כדי ליהנות, ופעם שנייה בנוכחות חברו הטוב של אדם, אשר הגיע לשם עם חברתו הצעירה ממנו ב-20 שנה.
המפגשים האלה מייצרים לא מעט מתח – אבל גם סצנות מצחיקות שמרעננות את האווירה. אחד השיאים הוא דווקא בסצנה של זוג החברים, שקופצים לתומם להגיד שלום לאווה ואדם. הם נקלעים בעל כורחם למריבה שלהם, אשר גולשת גם אליהם עצמם.
לא נגלה כמובן את סופה של ההצגה, אבל כפי שציינו בתחילת ביקורת כוח עליון בקאמרי – יש פה שחקנים מצוינים, אחד אחד.
יניב ביטון מכניס לדמותו של אדם את הניואנסים הקטנים שהוא כל כך מצטיין בהם גם בדמויות אחרות. אדם יכול להיות כל אחד מאיתנו. הוא אבא טוב ובעל אוהב, ונכון שהוא מכור לטלפון שלו ולעבודה שלו, אבל אנחנו לא יכולים שלא לחבב אותו.

גם כשהוא משקר לגבי מה שקרה באותם רגעים, אנחנו לא ממש כועסים עליו.
כשנטע גרטי מגלמת את אווה, כל אחת בקהל יכולה לראות את עצמה – במיוחד האמהות שבינינו. היא קודם כל אמא, אחר כך היא אשתו של אדם, ורק אחר כך היא אווה. ובעצם – היא לא בטוחה שזה אמור להיות הסדר הנכון של הדברים.
אם אהבתם את הסקירה הזאת, אנחנו ממליצים ש:
> תצטרפו לטלגרם שלנו ולא תפספסו כלום 🙂 לחצו כאן >
> תהיו חברים שלנו בפייסבוק 🙂 לחצו כאן >
> תעקבו אחרינו באינסטגרם 🙂 לחצו כאן >
יואב לוי מגלם את חברו של אדם – גבר גרוש די אגואיסט ועסוק בעצמו, שבטוח שהוא שם את ילדיו בראש סדר העדיפויות שלו. כמו בדמותו של רוי כהן ב”מלאכים באמריקה“, גם כאן לוי מצליח ליצור דמות עמוקה, מצד אחד מעצבנת ומצד שני מעוררת חמלה. כשהוא נעלב עד עמקי נשמתו מחברתו הצעירה (שירן בוחניק), הוא מקבל תזכורת לכך שהוא לא כזה אבא מסור. את בוחניק אתם ודאי זוכרים כחברתו של דור מההצגה המעולה “מה קרה לעולם“.
לצד המשחק המשובח, חייבים להזכיר את התפאורה המושקעת (של ערן עצמון). כאמור, העלילה כולה מתרחשת באתר סקי – ואתם לגמרי תרגישו שאתם שם. פעם תהיו בשטח, פעם תהיו במסעדה על ההר ופעם תהיו במלון, תעלו במעלית או תיכנסו לחדר – ובכל פעם זה יהיה מושלם.
לאלה מתלווה מוזיקה שתכניס אתכם לאווירת הריזורט (שעליה אחראי אמיר לקנר), ודמותו של המנקה שעוברת מדי פעם במסדרון כמוטיב חוזר משעשע.
בשורה התחתונה, זו לא רק קומדיה שתעלה לא מעט חיוכים על פניכם, אלא גם דרמה – מה שהופך את ההצגה הזאת לחוויה מורכבת יותר. יש מי שפחות יאהב את העובדה שהקהל נע בין צחוק לבין התבוננות פנימית, אבל בעיניי השילוב הזה לא פוגם בהנאה. למרות שתצחקו לא מעט, ההצגה תגרום לכם לצאת מהורהרים מאוד מהאולם.
התסריט, שנכתב ע”י רובן אוסטלונד, עבר עיבוד לתיאטרון ותורגם ע”י דורי פרנס.
מחיר כרטיס להצגה כוח עליון בקאמרי
מחיר מלא להצגה כוח עליון בקאמרי עומד על 220 ש”ח, אבל יש לנו קופון הנחה לקאמרי שתקף גם להצגה הזאת: קבלו הנחה ושלמו 85 ש”ח בלבד באמצעות קוד קופון 9687. להזמנה לחצו על הקישור.
כוח עליון בתיאטרון הקאמרי: שחקנים
יניב ביטון, נטע גרטי, יואב לוי, שירן בוחניק, אנדריאה שוורץ, נדב עדר, עומר שמשוני, ליעם פינטו, תמר דיסקין, רות סנדרוביץ’ והילדים: רואי שחר קרמרמן / אביב לוי / עידו כהן