לכאורה, זה לא קשה להצליח עם הצגה על פו הדב. אבל מצד שני, אחרי כל כך הרבה עיבודים, סרטים והצגות, צריך באמת להיות יצירתי כדי לתת לקהל משהו חדש. ההצגה פו הדב בתיאטרון גשר מצליחה לעשות את זה. היא מצליחה להיות הצגה מרעננת ומשעשעת על אחד הספרים הכי מוכרים ואהובים שנכתבו עבור ילדים בשנת 1926, לפני כמעט 100 שנה. בהמשך ביקורת פו הדב בתיאטרון גשר נרחיב על מה שהופך את ההצגה הזאת לעשירה ומעשירה כל כך, שהרי אין משהו מתוק יותר מלראות ילדים מתגלגלים מצחוק, ובהצגה הזאת זה קורה כל כמה דקות.
אבל רגע לפני כן, מילה להורים. גם אתם תהנו, אפילו תהנו מאוד. מי שמכיר את “גשר” יודע – כאן כל הצגה מוגשת באופן אינטליגנטי שמכבד כל צופה בכל גיל. הגדולה של רועי חן, שכתב את המחזה, היא בטקסטים התמימים והנאיביים שלמרות שמיועדים לאוזני ילדים, מנוסחים בצורה לא מתיילדת מדי, עם הומור דק ועדין.
מספיק לראות את רשימת השחקנים כדי להבין שבתיאטרון הזה מתייחסים לקהל הצופים הצעיר באותה רצינות שבה מתייחסים לקהל המבוגר. את פו הדב מגלם יובל ינאי, שמשחק גם ב”חומות של תקווה” למשל. את איה, החמור העצוב, מגלם אלון פרידמן – שמוכר ודאי לבאי התיאטרון בין היתר מתפקידו המצוין כגילדנשטרן ב”רוזנקרנץ וגילדנשטרן מתים”.
את ינשוף מגלם גלעד קלטר, אשר משחק בימים אלה גם בהצגות “האבות והאמהות” ו”אנה קרנינה“. את חזרזיר מגלם שיר סייג המוכשר, שמשחק במקביל גם במופע המוזיקלי המעולה “שלום, מלחמה“. ובמקום ארנב, יש לנו כאן ארנבת – הלא היא מיכל ויינברג, שמשחקת גם היא בימים אלה ב”שלום, מלחמה” ובריצ’רד השלישי.
ביקורת פו הדב בתיאטרון גשר
תמימות ילדותית שאי אפשר לא להתאהב בה
“כְּשֶׁאַתָּה מִתְעוֹרֵר בַּבֹּקֶר, פּוּ,” אָמַר חֲזַרְזִיר, “מָה הַדָּבָר הָרִאשׁוֹן שֶׁאַתָּה אוֹמֵר לְעַצְמְךָ?”
“מָה יֵשׁ לַאֲרוּחַת בֹּקֶר?” אָמַר פּוּ. “מָה אַתָּה אוֹמֵר, חֲזַרְזִיר?”
“אֲנִי אוֹמֵר, מְעַנְיֵן אֵיזֶה דָּבָר מְרַגֵּשׁ יִקְרֶה הַיּוֹם.”
פּוּ הִנְהֵן וְחָשַׁב זְמַן-מָה.
“זֶה אוֹתוֹ הַדָּבָר,” הוּא אָמַר.
כמה נעים, במיוחד בימים הקשים שאנו חווים בתקופה הזאת, לשקוע אל עולמו הפשוט ונטול הדאגות של פו הדב. התמימות, הפשטות, ההנאה מהדברים הקטנים – כל אלה גרמו למיליוני ילדים והורים בעולם להתאהב בדב הזה ויוצרים אצלנו גם היום תחושה נוסטלגית מתוקה.
בתיאטרון גשר בחרו להפוך את המחזה, שנכתב ע”י רועי חן על בסיס ספרו של א.א. מילן, להצגה מוזיקלית – אבל לא כזו שמשתמשים בה בפלייבק. כמו שאמרנו, זו הצגה מתייחסת ברצינות לקהל שלה. כאן יש כאן תזמורת חיה, שמנגנת את המוזיקה והשירים המקסימים שמלווים את ההצגה. הצצה בשמו של המלחין שכתב את המוזיקה, מעלה מיד את רף הציפיות – ובצדק. מדובר בלא אחר מאשר יוני רכטר.
מי שעמד מאחורי שירי ילדים אלמותיים כמו “אדון שוקו”, “שבת בבוקר” ו”הילדה הכי יפה בגן”, לא מאכזב גם כאן. בין הסיפורים והדיאלוגים שזורים שירים מקסימים, שהלחנים שלהם מצד אחד קליטים אבל מצד שני לא ילדותיים ולא מתחנפים.
על חברות וחברים
ההצגה מחולקת למעין ארבע מערכות ובמהלכה אנחנו נשאבים אל העולם מלא האתגרים התמימים שמתמודדים איתם פו וחבריו ביער אלף הצעדים.
מהר מאוד אנחנו נפגשים עם חבריו של פו (חוץ מטיגר). אנו לומדים להכיר את חבריו של פו – על התכונות החיוביות ועל החולשות שלהם.
אנחנו מלווים את פו כשהוא מנסה לגנוב דבש מהדבורים וממש עף בעזרת בלון. אנחנו מרחמים על איה העצוב ביום הולדתו, ומצטרפים לחבריו שמחליטים להפתיע אותו במסיבת יום הולדת שבה כל אחד מהם נותן לו מתנה מחממת לב.
אנחנו מגלים שהינשוף החכם לא כל כך חכם כמו שנדמה לו ולחבריו, ואנחנו נפעמים כשאנחנו רואים עד כמה פו הוא חבר טוב, בעת שהוא נחלץ לעזרתו של חזרזיר שכמעט טובע בעיצומה של סערה.
לא חסכו כאן בתפאורה, באפקטים (כן, פו מצליח לעוף) וגם בתלבושות. הצבעוניות על הבמה נהדרת – לאמוגזמת אך עשירה מאוד ויוצרת הרמוניה של צבעים שמחים ואופטימיים.
אבל זה לא הכול.
בסוף ההצגה מחכה לילדים הפתעה: שיחה עם השחקנים. החלק הזה מותיר על הילדים חותם לא פחות מאשר מההצגה עצמה. הילדים סקרנים ושואלים את השחקנים המון שאלות, ואלה עונים להם בסבלנות ובמלוא הרצינות.
מחיר כרטיס להצגה פו הדב בתיאטרון גשר – והטבה
מחיר כרטיס להצגה פו הדב בתיאטרון גשר עומד על 150 ש”ח, אבל גולשי פואנטה מקבלים הטבה (ללא צורך בהזנת קוד קופון). מחיר כרטיס אחרי הנחה מתחיל ב-65 ש”ח – בלחיצה על הקישור הזה.
פו הדב בתיאטרון גשר
- מחזה מאת רועי חן, על פי ספרו של א. א. מילן מ-1926
- בימוי: עמית אפשטיין
- מוסיקה: יוני רכטר
- משתתפים: יובל ינאי, גלעד קלטר, מיכל ויינברג, אלון פרידמן, שיר סייג
- תפאורה: סשה ליסיאנסקי
- תלבושות: יהודית אהרון, תאורה: גלב פילסטינסקי
ההצגה מיועדת לגילאי 4-8.
משך ההצגה: כשעה ו-15 דקות ללא הפסקה.