לא הייתה להן ממש ברירה, ועכשיו גם סלקום ופרטנר מאפשרות ללקוחות להצטרף לחבילת סלולר באמצעות eSIM (סים וירטואלי), ללא סים פיזי. האפשרות פתוחה בפני כל מי שיש לו מכשיר תומך (למשל אייפון – מאייפון 11 עד אייפון 15, סמסונג גלקסי S20 ואילך – עד גלקסי S24, סמסונג גלקסי פולד וגלקסי פליפ ועוד). מדובר בחיסכון של עד 50 שקל עבור כל ניוד מחברה לחברה, אבל מלבד החיסכון, מדובר פה פשוט בניוד מהיר ללא צורך בהמתנה לכרטיס סים ובהחלפתו.
פרטנר וסלקום אמנם לא עושות זאת בשמחה, אבל הן נאלצות להתאים את עצמן הן לדרישת משרד התקשורת והן למתחרות שלהן. כפי שפרסמנו כאן, פלאפון הודיעה על אימוץ ה-eSIM כבר לפני יומיים והוט מובייל אימצה את ה-eSIM יום לאחר מכן.
זה הזמן לעבור לחבילת סלולר זולה
אמנם, חברות הסלולר הגדולות ממש מנסות לשכנע את הצרכנים לעבור לחבילות סלולר יקרות במחיר של כ-70 ש”ח בחודש ואף יותר. כך למשל, סלקום השיקה ממש לאחרונה את סלקום 5G פרימיום – חבילת סלולר עם נפח גלישה ענק. אבל תכל’ס, זה ממש לא נחוץ. אפשר למצוא חבילת סלולר זולה כמעט בכל רגע נתון. הכוונה היא לחבילה שעולה כ-30 ש”ח בחודש ועדיין מספקת נפח גלישה נדיב. פשוט תשוו מחירים.
סמנו עד 3 חברות וקבלו הצעה משתלמת
*חובה לבחור לפחות חברה אחת
יותר הצעות, יותר סיכוי לחסוך כסף!
בעידן של עליות מחירים ויוקר מחיה בשמיים, אין הרבה תחומים שבהם לצרכן הישראלי יש אפשרות ליהנות מתחרות אמיתית. למעשה, חבילות סלולר הן כמעט ההוצאה היחידה שהצרכן יכול לחסוך בהן משמעותית בזכות התחרות.
ההמלצה שלנו היא לבצע השוואת מחירי חבילות סלולר מדי כמה חודשים כדי לוודא שאינכם משלמים יותר מדי.
אוהבים כתבות כאלה? יש לנו קבוצה בשבילכם. לחצו להצטרפות 🙂
eSIM בפרטנר ובסלקום – למה עכשיו?
טכנולוגיית ה-eSIM קיימת כבר לא מעט שנים, אבל חברות הסלולר בישראל בחרו שלא לאפשר לצרכנים לעבור מחברה לחברה באמצעות סים וירטואלי ולחייב אותם לרכוש סים פיזי. המטרה הייתה ליצור איזשהו חסם שיפריע לצרכנים להתנייד. אלא שלאחרונה התברר שמשרד התקשורת מתכוון לחייב את חברות הסלולר לאפשר eSIM, ולא נותרה להן ברירה.
נזכיר שיש כבר הרבה ישראלים שמכירים את הטכנולוגיה הזאת ומשתמשים בסים וירטואלי כאשר הם טסים לחו”ל. במקום לקנות חבילת גלישה לחו”ל או סים בינלאומי פיזי, הם מצטרפים לחבילת חו”ל באמצעות סים וירטואלי – ומשלמים הרבה פחות.
כאן חייבים לציין את חברת WeCom (לשעבר חברת we4G), שאימצה את הטכנולוגיה הזאת כבר לאחר השקת אייפון 14. כזכור, אפל השיקה את מכשירי אייפון 14 בארה”ב בלי כרטיס סים פיזי בכלל, וכך העלתה את המודעות לטכנולוגיה הזאת.
מה זה בכלל eSIM (סים וירטואלי)?
eSIM (ראשי תיבות של Embedded Sim) הוא הדור החדש (יחסית) של כרטיסי הסים. מדובר בשבב אוניברסלי מובנה במכשיר הנייד המאפשר להתחבר למפעיל הסלולרי ללא צורך בהכנסת כרטיס סים פיזי.
לשימוש באי-סים יש כמה יתרונות, החל מהאפשרות להקטין את הטלפון ולהפוך אותו לאטום יותר למים ולאבק, ועד האפשרות להתחבר וירטואלית מרחוק למפעיל הסלולרי. יש גם אפשרות להפעלה קלה ונוחה באמצעות סריקת קוד QR.
איך מצטרפים?
כאמור, כדי להצטרף לחבילת סלולר בלי כרטיס פיזי אלא באמצעות eSIM, הסמארטפון צריך לתמוך בכך. ההתחברות מתבצעת דרך האתר של חברת הסלולר – סורקים קוד QR או מתחברים דרך לינק. לא צריך להוציא ולהכניס כרטיסי סים בכל פעם שעוברים מחברה לחברה, ואפשר גם להצטרף לכמה חבילות.
לפי ההערכות בשוק, נכון לעכשיו כ-35% מסך כל מכשירי הסלולר בישראל תומכים בטכנולוגיית eSIM וקצב הגידול השנתי של מכשירים תומכים עומד על כ-25%.
הצטרפות לחבילת סלולר באמצעות סים וירטואלי מאפשרת לדלג על שירות הלקוחות וניתנת לביצוע בכל שעה ובכל יום.
חברים, אתם בטלגרם? גם אנחנו 🙂 והכי נוח לעקוב אחרינו שם. לחצו להצטרפות