לפי מדד השירות של חברות הביטוח, שמפרסמת רשות שוק ההון, בשנת 2023 ביטוח חקלאי, מגדל, הכשרה וליברה נתנו את השירות הטוב ביותר לבעלי ביטוח מקיף – אבל אף אחת מהן לא מתקרבת לציון 90. השירות הגרוע ביותר ללקוחות הביטוח המקיף ניתן בחברת הכשרה ושלמה. לקוחות הפניקס ולקוחות AIG יכולים להיות מרוצים ממהירות הטיפול בתביעות – אבל ב-AIG חייבים לשפר את המענה הטלפוני. איפה ממוקמות שאר החברות? האם החברה שלכם מדורגת גבוה, או שאולי כדאי לעבור לחברה אחרת?
מדד השירות של חברות הביטוח
איפה כדאי לעשות ביטוח רכב?
כל מי שהתמודד עם חברת הביטוח בגלל תאונה עם הרכב, יודע היטב שזה סיוט לא קטן. חברות הביטוח יודעות לגבות כסף, הרבה כסף, במהירות וביעילות. כשמגיע תורן לפצות את הלקוח, זה כבר סיפור אחר. לכן, כשאתם בוחרים היכן לעשות ביטוח חובה וביטוח מקיף, חשוב שתדעו מה רמת השירות של כל חברה – ותכניסו את השיקול הזה למכלול השיקולים לצד השיקול של המחיר.
בשנתיים האחרונות אנחנו חווים עלייה במחירי הביטוח. ממשלת ישראל, שהבטיחה לטפל ביוקר המחיה לא עושה דבר בעניין. חלק מהעלייה נובע מהגידול בתופעת גניבת הרכב. גם בזה השר לביטחון לאומי בן גביר שהבטיח לעשות סדר – לא מטפל. התוצאה היא שאנחנו משלמים הרבה הרבה יותר מפעם.
אבל איזו תמורה אנחנו מקבלים? בחלק מהחברות, כשזה מגיע לטיפול בתביעה – הלקוח מתייבש. יש חברות שמייבשות את הלקוחות עד שהן בכלל עונות לטלפון.
לכן, מחיר ביטוח רכב הוא לא חזות הכול. לפני שאתם רוכשים ביטוח רכב, הציצו במידע הזה שייתן לכם אינדיקציה לגבי השירות שתקבלו אם תצטרכו לפנות לחברת הביטוח.
השוואת שירות ביטוח מקיף:
AIG מצטיינת בטיפול בתביעות, אבל היא תייבש אתכם על הקו
בנושא של תשלום תביעות בולטת לטובה AIG, שמקבלת 94 במדד תשלום התביעות ו-93 במדד מהירות הטיפול בתביעות. אלא שבמדד המענה הטלפוני היא מדורגת אחרונה. באיילון יענו לכם הכי מהר לטלפון.
ליברה וביטוח ישיר מציגות ציונים גבוהים וטובים של 93 ו-91 בהתאמה בנושא תשלום התביעות. החברות הגרועות ביותר בתשלום תביעות הן “שלמה” והכשרה עם ציון של 59 ו-57 במהירות הטיפול בתביעות.
ביטוח חקלאי: 86
מובילה במדד הכללי עם ציון כללי של 86. החברה מציגה ציון די טוב (88) בתחום תשלום התביעות וזמן מענה טלפוני טוב יחסית (87), אבל יש טובות ממנה. את נושא הכלים הדיגיטליים היא צריכה לשפר (ציון 77).
ליברה, מגדל, ביטוח ישיר: 85
ליברה היא חברת ביטוח צעירה ודיגיטלית שמצליחה לעורר את הענף. לאחרונה היא החלה להציע פתרון חדשני לנהגים צעירים באמצעות אפליקציית צ’יק. האפליקציה מאפשרת הצטרפות נקודתית לביטוח זול על בסיס יומי. במדד השירות היא מקבלת ציון כללי של 85. החברה מצטיינת במיוחד בתשלום תביעות ובטיפול בתביעות (ציונים מעל 90). חבל שהמענה הטלפוני איטי (ציון של 68).
מגדל מדורגת לצד ליברה במקום וביטוח ישיר במקום השני. בסעיף החשוב של טיפול בתביעות היא לא מצטיינת כמו ליברה ויש לה ציון 86 בלבד.
ביטוח ישיר מדורגת לצד שתיהן במקום השני. אצלה מה שמעלה את הממוצע הוא תשלום התביעות ומה שמוריד את הממוצע הוא המענה הטלפוני.
אם אהבתם את הסקירה הזאת, אנחנו ממליצים ש:
> תצטרפו לטלגרם שלנו ולא תפספסו כלום 🙂 לחצו כאן >
> תהיו חברים שלנו בפייסבוק 🙂 לחצו כאן >
> תעקבו אחרינו באינסטגרם 🙂 לחצו כאן >
כלל, הפניקס: 84
כלל מקבלת ציון כללי של 84, כאשר לקוחותיה נהנים מטיפול יחסית מהיר בתשלום התביעות ומהירות הטיפול בתביעות. המענה שהיא נותנת ללקוחות במישור הדיגיטלי זוכה לציון גבוה מאוד של 99.
הפניקס עם ציון משוקלל זהה, אבל יש לה רק ציון 80 בנושא הטיפול בתביעות. מצופה מחברה גדולה כל כך לטפל ביעילות גבוהה יותר בתביעות. הציון לכלים הדיגיטליים הוא 100.
הםציון כללי של 84. החברה מצטיינת בתקלות ציבור (ציון 83) ובמהירות טיפול בתביעות (ציון 81). זמינות טלפונית וכלים דיגיטליים ברמה גבוהה, מה שהופך את הפניקס לחברה עם שירות אמין ואיכותי.
AIG, איילון: 83
AIG אמנם מצטיינת בתשלום תביעות עם ציון של 94, אך חייבת בדחיפות לשפר את המענה הטלפוני שלה כי שם היא מדורגת אחרונה עם ציון מחפיר של 35.
איילון עם ציון זהה, בזכות המענה הטלפוני המהיר ביותר – אבל חייבת לשפר את מהירות הטיפול בתביעות – שעליו קיבלה ציון יותר נמוך מ-80.
הראל, שומרה: 81
חברת הביטוח הראל, שעושה כל כך הרבה פרסומות בטלוויזיה, מקבלת ציון די נמוך ומאכזב של 81. חברת הראל צריכה להתבייש בעצמה על ציון 70 בסעיף המענה הטלפוני, ועל ציון 71 במהירות הטיפול בתביעות.
חברת שומרה עונה לטלפון אפילו יותר לאט – עם ציון של 68 על זמינות טלפונית.
מנורה, ווישור: 77
גם מנורה צריכה להתבייש בעצמה. ציון של 77 הוא פשוט לא לעניין אצל חברה גדולה ועשירה כל כך. על המענה הטלפוני היא מקבלת רק 49! על מהירות הטיפול בתביעות – ציון של 71 בלבד.
חברת ווישור, שהיא חברת ביטוח צעירה שלכאורה מבטיחה שירות טוב, מטפלת בתביעות אפילו יותר לאט (ציון 67), ומייבשת את הלקוחות גם היא (אבל עונה יותר מהר ממנורה).
שלמה: 74
כנראה שלא כדאי להיות לקוח של חברת הביטוח “שלמה“, שמקבלת ציון של פחות מ-60 על מהירות הטיפול בתביעות. גם בשאר הפרמטרים היא לא מצטיינת, בטח לא בנושא המענה הטלפוני (63). לכן היא מדורגת במקום הלפני אחרון.
הכשרה
חברת הביטוח שנותנת את השירות הגרוע ביותר לפי מדד השירות בביטוח המקיף היא הכשרה – עם ציון של 57 בלבד על טיפול בתביעות וזמינות טלפונית נמוכה (68).
השוואת שירות ביטוח חובה:
הפניקס והראל מצטיינות בטיפול בתביעות, AIG תייבש אתכם על הקו
החברות עם השירות הטוב ביותר: ביטוח חקלאי, הפניקס ושומרה מובילות במהירות תשלום התביעות.
חברות שקיבלו ציוני ביניים הן איילון, ליברה, הראל, מגדל וכלל.
החברות שקיבלו 80 ומטה: מנורה, הכשרה, ביטוח ישיר ושלמה. נזכיר כי חברת “שלמה” מדורגת כמעט אחרונה גם בשירות למבוטחי המקיף.
החברות עם איכות השירות הגבוהה ביותר (ציון כולל 84 ומעלה):
ביטוח חקלאי: הצטיינה בכל ההיבטים, עם ציון גבוה במיוחד בתשלום תביעות (90) ומהירות טיפול בתביעות (87).
מגדל: בלטה בתשלום תביעות (87), מהירות טיפול בתביעות (82) ושביעות רצון לקוחות (88).
ביטוח ישיר: הצטיינה בתשלום תביעות (88), מהירות טיפול בתביעות (85) ושביעות רצון לקוחות (91).
הפניקס: קיבלה ציונים גבוהים בכל הפרמטרים, עם ציון בולט בשביעות רצון לקוחות (88).
כלל: הצטיינה במהירות טיפול בתביעות (88) ושביעות רצון לקוחות (79).
מדד שירות חברות הביטוח – כך זה עובד
כבר כמה שנים שרשות שוק ההון והביטוח מפרסמת את מדד השירות של חברות הביטוח – ולא רק בתחום הרכב, אלא גם ביטוח דירה, ביטוח בריאות ועוד. המטרה היא לתת לצרכנים כלי חשוב לבחירת החברה שתבטח אותם – בנוסף למחשבון ביטוח חובה שמתפרסם באתר משרד האוצר.
מדד איכות השירות בחברות הביטוח מורכב מחמישה פרמטרים מרכזיים, המשקפים את חוויית הלקוח.
הפרמטר המשמעותי ביותר, עם משקל של 40%, הוא טיפול בתביעות, הכולל את אחוז התביעות שאושרו ומהירות הטיפול בהן.
במקום השני, עם משקל של 30%, נמצאת שביעות רצון הלקוחות, הנמדדת באמצעות סקרים טלפוניים (80%) והודעות כתובות (20%).
תלונות הציבור מהוות 15% מהציון, כאשר נבחנות כמות התלונות ואופן הטיפול בהן.
זמן מענה טלפוני מקבל משקל של 10%, עם דגש על מענה אנושי מהיר.
לבסוף, 5% מהציון ניתן עבור הכלים הדיגיטליים שהחברה מציעה ללקוחותיה.