אם אתם משקיעים בשוק ההון, לבנק ONE ZERO יש עכשיו הצעה מעניינת בשבילכם. עד עתה, וואן זירו איפשר לנהל דרכו את ההשקעות רק בבורסה האמריקאית, וכעת ניתן להשקיע דרך וואן זירו גם בבורסה הישראלית – בקרנות מחקות ובקרנות מנוהלות. הבשורה היא לגבי עמלות מסחר בבורסה בוואן זירו: לקוחות שמעבירים 10,000 ש”ח בחודש מקבלים פטור מעמלות קנייה ומכירה עד 10 פעמים בחודש. אם כי, חשוב לציין כי עדיין לא מדובר על רכישת מניות פרטניות.
בנק ONE ZERO לא גובה דמי ניהול פיקדון ניירות ערך (״דמי משמרת״) כלל – לא בגין ניירות ערך זרים ולא בגין ניירות ערך ישראלים, כאשר התמחור הנפוץ בשוק של קרנות מחקות מבוסס על עמלת קניה ומכירה.
מי זכאי לקבל את ההטבה?
כאמור, לא כל לקוחות הבנק יכולים ליהנות מההטבה הזאת. כזכור, וואן זירו מציע כמה מסלולים. הבנק מציע חבילת פרימיום ששמה וואן פלוס (One+), הכוללת שירותי בנקאות מלאים ללא עמלות עו”ש ודמי כרטיס, וכן 10 פעולות מסחר בניירות ערך – ללא עלות וללא תשלום דמי מנוי למעבירי משכורת חודשית או העברות בנקאיות של 10,000 ש”ח בחודש ומעלה (כולל בחשבון משותף).
הקרנות המחקות בארץ ובחו”ל כלולות בחבילה זו. החל מהפעולה ה-11 בחודש, עמלת הקניה של הקרנות המחקות היא 0.1% מגובה הפעולה (10 שקלים מינימום). כך למשל, על קניה של קרן מחקה ב-20,000 ש”ח, העמלה תעמוד על 10 שקלים החל מהפעולה ה-11 ואילך באותו החודש.
אם תבחרו להשקיע דרך בית השקעות תשלמו קצת פחות – בדרך כלל עמלת המינימום שם היא עד 4.65 שקל ועמלת הקנייה היא 0.09%. אם אתם מנהלים את הכסף שלכם דרך הבנק – העלות של וואן זירו הרבה יותר אטרקטיבית. אגב, גם בתחום הריבית על פיקדון בבנק, בנק וואן זירו במקרים רבים יותר אטרקטיבי מהבנקים האחרים (היכנסו לכתבה “השוואת ריביות על פיקדון בבנק“).
נזכיר כי קרנות אקטיביות לא כפופות לעמלת קניה ומכירה, ומכיוון שבוואן זירו לא גובים דמי משמרת, הלקוחות לא משלמים עמלות בגין רכישה או אחזקת הקרנות הללו (מנהלי הקרנות גובים דמי ניהול בגין אחזקת הקרן).
עמלות ניירות ערך בבנק וואן זירון בהשוואה לבנקים אחרים
כאמור, בנק ONE ZERO לא גובה דמי ניהול פיקדון ניירות ערך (“דמי משמרת”) עבור ניירות ערך זרים וישראלים, דבר המבדיל אותו מבנקים אחרים.
לאחר הרחבת המסחר גם לבורסה הישראלית, הפטור מעמלות הופך את בנק וואן זירו לחלופה אטרקטיבית לבנקים האחרים עבור מי שמעוניין לחשוף את השקעותיו לא רק לשוק האמריקאי, אלא גם לשוק המקומי. ההשקעה מתאפשרת כך בישראל ובמטבע מקומי, ופותחת את האפשרות גם להשקעה בקרנות כספיות.
ניהול תיק השקעות דרך הבנק
איזו עמלת ניירות ערך גובים הבנקים?
כלל הבנקים בישראל גובים עמלות מסחר על כל פעולה, הנעות בדרך כלל בין 0.1% ל-0.3% מההיקף הכולל של העסקה, הן בשוק המקומי והן בשוק האמריקאי. בנוסף, דמי ניהול פיקדון ניירות ערך נפוצים בשוק, ומחירם תלוי בהיקף ההשקעה ובסוג הניירות. חלק מהבנקים גם גובים דמי ניהול נוספים על קרנות נאמנות וקרנות מחקות.
כך למשל, בנק הפועלים – שהוא הבנק הגדול במדינה – גובה עמלה של 0.22% מהעסקה על מכירה, קנייה ופדיון של ניירות ערך, ודמי ניהול של 0.37% על תיק של 75,000-100,000 ש”ח. והוא ממש לא הכי יקר – כפי שאפשר לראות באתר “קו המשווה” של בנק ישראל, שמאפשר השוואה בין הבנקים.
השוואת עמלת קנייה, מכירה ופדיון ניירות ערך בבנקים
השוואת דמי ניהול על תיק ניירות ערך בבנקים
מתי אפשר יהיה לסחור במניות ישראליות?
כאמור, מדובר באפשרות לסחור רק בקרנות מחקות ומנוהלות, אך לא במסחר במניות פרטניות בבורסה בתל אביב. מסחר במניות פרטניות יהיה זמין בהמשך השנה.
מה שלא פחות חשוב למשקיעים הוא כמובן לדעת מתי אפשר יהיה לנייד את תיק ההשקעות. בבנק אומרים כי במהלך המחצית הראשונה של 2025, הבנק יאפשר ללקוחות לבצע ניוד של תיקי השקעות מבנקים אחרים ובתי השקעות.
פרופיל המשקיעים בבנק וואן זירו
מערכת המסחר של הבנק הושקה לפני כשנתיים.
לפי נתוני הבנק, זו התפלגות גילאי הסוחרים בה: 25% בגילאי 20-30, 35% בגילאי 30-40, 22% בגילאי 40-50, 11% בגילאי 60-70, 5% בגילאי 70 ומעלה, רק 2% מתחת לגיל 20.
רוב מוחלט של הסוחרים הם בני 30-50, כשהגיל הממוצע הוא 43.
כ-80% מהסוחרים הם גברים ו-20% נשים, אך שיעור הנשים המשקיעות הולך וגדל בהדרגה.