מה יותר נוח מלהעביר כסף בפייבוקס? בין מבוגרים זה כמובן פשוט מאוד, אבל עד עכשיו זה לא היה אפשרי בין הורים לילדיהם. כעת פייבוקס משיקה את אפליקציית פייבוקס יאנג – ארנק דיגיטלי לילדים ונוער שמיועד לילדים בני 8-18. נשמע טוב, אלא שכמו בכרטיס נטען לילדים, יש עמלה בגובה של כ-5 ש”ח מדי חודש. וזה לא התנאי היחיד. השירות של PayBox Young זמין רק להורים שיש להם כרטיס אשראי של פייבוקס.
שני התנאים הללו הופכים אותה להרבה פחות כדאית מאפליקציית KashCash שכבר מציעה פתרון של העברת כסף מהורים לילדים בקלות ובחינם – ולא מחייבת כרטיס אשראי, אלא להפך, דורשת רק קיומו של חשבון בנק להורים.
PayBox Young
איך עובדת אפליקציית פייבוקס יאנג?
כאמור, פייבוקס יאנג היא אפליקציה נפרדת – אך השימוש בה זמין רק למי שמותקנת אצלו אפליקציית פייבוקס והנפיק כרטיס אשראי PAYBOX (כרטיס אשראי דיגיטלי). הארנק הדיגיטלי של הילד מתחבר לפייבוקס של ההורה ומאפשר לו לשלם, לקבל ולהעביר כסף ולעקוב אחרי ההוצאות.
ההורה רושם את הילד בפייבוקס שלו, פותח איתו מעין קבוצה (Box ילד/ה), טוען אליה כסף (כמה פעמים שרוצה, ללא עמלת טעינה), קובע בה מגבלת שימוש ומקבל בה התראות על כל פעולה שהילד עושה.
האפליקציה מתחברת לפייבוקס של ההורה, ומאפשרת להורה ולילד לנהל יחד מעין קבוצה (Box ילד/ה), בה ההורה יכול לטעון כסף ולקבוע מגבלות, וממנה הילד יכול לשלם, להעביר ולקבל כסף ולעקוב אחרי ההוצאות שלו.
הילד רואה באפליקציית PayBox Young שלו את הכסף שההורה הכניס ל-Box המשותף שלהם ויכול לשלם איתו בכל מקום (באמצעות כרטיס וירטואלי שמשודך לאפליקציה).
>> חברים, אתם בטלגרם? גם אנחנו, ושם תמצאו את הכתבות הכי שוות. לחצו כאן >
בניגוד לכרטיס נטען רגיל, הוא יכול לעקוב אחרי היתרה וההוצאות (מה שהוא לא יכול לעשות עם כרטיס נטען רגיל), ובקרוב גם לקבל כסף מחברים (למשל, כשקונים מתנה משותפת), ממשפחה (דמי חנוכה מסבתא) או ממכרים (תשלום על הבייביסיטר).
תהליך הרישום לשירות מתבצע מתוך אפליקצייתPayBox של ההורה. לצורך הרישום, ההורה צריך שיהיה לו כרטיס פייבוקס. כאמור, מדובר בכרטיס וירטואלי – ובפייבוקס (ששייכת לבנק דיסקונט) מתחייבים שלא יהיו לו דמי שימוש.
בתהליך הרישום לשירות החדש ההורה נדרש למלא את פרטי הילד, לבחור עבורו כרטיס פיזי או וירטואלי (כרטיס ללא מסגרת, שמשודך לאפליקציה של הילד ומאפשר לו לשלם באמצעותה בחנויות ובאון-ליין), לקבוע מגבלות (שניתן לשנות בכל עת) ולטעון כסף.
בסיום התהליך הילד מקבל הזמנה להורדת האפליקציה החדשה מהחנות (PayBox Young), בה הוא נרשם ושאותה הוא בעצם “משדך” ל- PayBox של ההורה.
כמה זה עולה?
כאמור, השימוש בפייבוקס יאנג עולה כ-5 ש”ח בחודש. מי שרוצה גם כרטיס אשראי פיזי משלם כ-8 ש”ח בחודש. נזכיר כי כיום הורים רבים משתמשים בכרטיס נטען לילדים, כמו כרטיס אשראי כרטיס אשראי נטענצ’יק של ישראכרט או כרטיס אשראי נטען לילדים MyMax של חברת מקס. בכרטיסים אלה כמובן יש עמלה.
בחברה מדגישים כי ב-PayBox Young ההורה יכול לטעון כמה כסף שהוא רוצה, כמה פעמים שהוא רוצה, ללא תוספת עלות, והילד יכול לעשות הרבה יותר מרק לשלם בחנויות (לנהל יתרה, לעקוב אחרי ההוצאות ולקבל ולהעביר כסף).
השירות ללא עלות לילד השלישי.
כחלק מההשקה, השירות ינתן בחינם למשך חצי שנה לכל המצטרפים עד 28.2.2025.
מה צפוי בהמשך?
בכוונת החברה להשיק את היכולות של PayBox Young בהדרגה – בשלב הראשון (היום) אפשרות תשלום בחנויות ובאונליין ומעקב אחר ההוצאות; בשבועות הקרובים יכולת קבלת והעברת כספים; ובהמשך מגוון שירותים נוספים לעידוד חיסכון בקרב צעירים ולחינוך להתנהלות פיננסית נכונה. PayBox Young לא נועד להיות “רק” פתרון תשלומים, אלא מעין חשבון דיגיטלי צעיר, שישרת ויתפתח עם הצרכים הפיננסים של הילדים והנוער על פני זמן.
תזכורת: מי עומד מאחורי פייבוקס?
כיום יש לפייבוקס (PayBox) למעלה מ-4.5 מיליון הורדות ויותר מ-1.5 מיליון משתמשים שונים בחודש.
בשנתיים האחרונות פייבוקס נותנת ריבית של 3% על היתרה באפליקציה (למי שיש לו כרטיס אשראי פייבוקס).
כפי שפרסמנו כאן, כיום אפשר לפתוח חשבון משותף בפייבוקס תחת מה שמכונה “Boxים, אישיים או משותפים, עליהם המשתמשים צוברים ריבית ושמהם אפשר לשלם בכל מקום באמצעות כרטיס אשראי דיגיטלי-חינמי.
פייבוקס הוקמה ב-2014 כחברת סטארט-אפ וכיום היא תאגיד עזר בנקאי עצמאי, בבעלות בנק דיסקונט. פייבוקס מנוהלת על-ידי אריק פרישמן ויו”ר החברה הוא אבי לוי, מנכ”ל בנק דיסקונט.