חוזרים למזומן? החל מינואר 2025 תשלמו עמלה על כסף שתקבלו בביט אם תחרגו מתקרה מסוימת, שהיא לא כל כך גבוהה. מדובר בתקרה של 25,000 ש”ח בשנה, כלומר 2083 ש”ח בחודש. זה ממש לא הרבה, למרות שבבנק הפועלים – הבעלים של ביט, טוענים ש-90% מהמשתמשים לא חורגים מתקרה של 25,000 ש”ח בשנה. העמלה בביט תעמוד על 0.6% מהסכום שיחרוג מ-25,000 ש”ח.
לשם המחשה, אם תקבלו 40,000 ש”ח, ייגבו 0.6% על 15,000 ש”ח, שהם 90 ש”ח. זה ממש לא מעט.
עמלה בביט – כך זה יעבוד
החיוב יתבצע ב-5 לכל חודש על הכספים שהתקבלו בחודש הקודם, באמצעות כרטיס האשראי שהוזן באפליקציה. בנוסף, ביט לא רק הגבילה את סכום הוצאות הפעילות, אלא גם העלתה את תקרת קבלת הכספים מ-50,000 ש”ח בשנה ל-100,000 ש”ח בשנה. שינוי זה ייכנס לתוקף כבר במהלך השבוע הקרוב.
בכל מקרה, עד לסוף שנת 2024, לא תיגבה עמלה בביט.
בנק ישראל אישר, ביט קפצה על הסוס
ההחלטה על גביית עמלה לא מגיעה בהפתעה. כפי שפרסמנו כאן בפואנטה, לפני מספר חודשים בנק ישראל אישר לביט ולפייבוקס לגבות עמלות.
חשוב לציין כי אפליקציות התשלומים, ובעיקר ביט – שהיא האפליקציה הדומיננטית, נאלצו לשאת בהפסדים גדולים במהלך השנים האחרונות. מאז הקמתה של ביט על-ידי בנק הפועלים ב-2016, הערכות מצביעות על הפסד של כמיליארד ש”ח.
עוד חשוב להזכיר כי ממש לאחרונה הושקה אפליקציית תשלומים חדשה שמתחרה בביט ובפייבוקס, ושם השימוש חינמי לחלוטין למשתמשים פרטיים. מדובר באפליקציית KashCash.
בקרוב עמלה בפייבוקס?
יש להניח שההחלטה של בנק ישראל צפויה להשפיע גם על פייבוקס, הנמצאת בבעלות מוחלטת של בנק דיסקונט (שופרסל מכרה את חלקה לבנק).
> מעניין? קראו עוד כתבות כאלה. לחצו כאן >
נכון לעכשיו, פייבוקס לא גובה עמלות בעבור העברות הכספים. אם היא לא תגבה עמלה או שתגבה עמלה נמוכה יותר מזו של ביט, ייתכן שיותר לקוחות יעדיפות להשתמש בפייבוקס ולא בביט.
נזכיר כי פייבוקס השיקה לאחרונה מספר חידושים באפליקציה, ביניהם האפשרות לפתוח חשבון משותף בפייבוקס שמאפשר לשותפים לחלוק הוצאות.
הנפגעים העיקריים – עסקים קטנים
הנפגעים העיקריים מהעמלה על קבלת כספים בביט יהיו עסקים קטנים, כמו מורים פרטיים, מאמני כושר, קוסמטיקאיות ועוד. עסקים אלה יכולים לבחור גם בחלופות אחרות, כמו אפליקציית KashCash שהושקה לאחרונה וגובה עמלה נמוכה יותר.
אפשר כמובן גם לחזור להשתמש במזומן, וייתכן שיהיו רבים שיעדיפו זאת.
לפי החוזר של בנק ישראל, בעוד שנתיים, בתחילת 2027, יוכלו אפליקציות התשלומים לעדכן את גובה התקרה ממנה הם גובים עמלה, בכפוף לאישור בנק ישראל. סביר כי בבנק הפועלים יבקשו להוריד את התקרה בצורה משמעותית, מה שיגדיל את היקף גביית העמלות ויגרום לשינוי דרמטי בשוק.