כולנו מסתובבים עם הטלפון שלנו בכל מקום, וכולנו רגילים לשלם בו – אם זה באפליקציות ביט או פייבוקס, אם בגוגל פיי / אפל פיי ואם בתחבורה ציבורית. עכשיו מגיע שדרוג נוסף באמצעות אפליקציית KashCash – אפשר לשלם בטלפון במזומן, או ליתר דיוק במזומן דיגיטלי. מה זה אומר? זה אומר שאפשר לטעון כסף מחשבון הבנק לאפליקציה, ולשלם באמצעותה בחנויות או להעביר כסף לאנשים אחרים. אל תתבלבלו, זה לא כמו ביט ופייבוקס, כי במקרה של קאשקש לא צריך להיות לכם כרטיס אשראי. אתם טוענים לאפליקציה כסף ישירות מחשבון הבנק והיא הופכת לארנק שלכם. זה ממש תחליף למזומן, ולא צריך אפילו חיבור לאינטרנט כדי להעביר או לקבל כסף.
יש לה כמה יתרונות – ואחד מהם זה שהיא חינמית לחלוטין למשתמשים הפרטיים, והמייסדים מתחייבים שהיא גם תישאר חינמית לנצח. זאת, בניגוד לאפליקציית ביט למשל, שמתחילה לגבות עמלה מעל תקרה מסוימת.
יתרון נוסף – אפשר להעביר לאנשים אחרים תשלום גם מבלי להזין את פרטיהם, אלא פשוט באמצעות הצמדה בין שני טלפונים.
כבר עכשיו אפשר לשלם באפליקציית קאשקש בכ-200 רשתות (למשל פוקס, סופר-פארם, גולף, אדידס, H&M, קרביץ, נייק, סטימצקי ועוד), והמספר הולך וגדל.
בדומה לפייבוקס (ועכשיו גם בביט), הכסף שאתם מקבלים בקאש-קאש נצבר באפליקציה, אלא אם כן אתם מעדיפים להעביר אותו לחשבון הבנק שלכם.
ארבעה שבועות בלבד אחרי ההשקה, KashCash כבר רשמה מעל 250,000 הורדות והפקדות של מעל מיליון שקלים.
>> מעניין? יש לנו עוד כתבות כאלה. עקבו אחרינו בטלגרם ולא תפספסו. לחצו כאן 🙂 >
איך עובדת אפליקציית KashCash?
לצורך הורדת אפליקצית קאשקש, יש להזין מספר טלפון. לאחר מכן יש להזין את פרטי חשבון הבנק לצורך ביצוע משיכות והפקדות. בשלב הזה אפשא להפקיד כסף באפליקציה. האפליקציה תעביר אותך לאתר הבנק לצורך הזדהות ואישור המשיכה. לאחר אישור הבנק, הכסף יועבר לאפליקציה, וזמין לשימוש מיידי.
כל משיכה מהבנק נעשית תוך שימוש בזיהוי ביומטרי או סיסמא, מה שמבטיח אבטחה גבוהה.
ברגע שהכסף מנותב לאפליקציה, אפשר להשתמש בו בתשלומים או להעביר אותו למשתמשים אחרים.
כשרוצים לשלם בחנות, יש להציג את קוד ה-QR שלך למוכר, והוא יסרוק אותו לצורך ביצוע התשלום.
כאמור, יתרון נוסף הוא היכולת לבצע העברות כספים באנונימיות מוחלטת – אם שני הצדדים מחזיקים באפליקציה, ניתן פשוט להצמיד את המכשירים אחד לשני ולבצע העברה של כסף, ללא צורך לשתף פרטים אישיים כמו שם או מספר טלפון.
כמה כסף אפשר להעביר באפליקציה?
עד 3,000 ש”ח למשיכה בודדת, 5,000 ש”ח ביום ו- 15,000 ש”ח בחודש.
כאמור, בניגוד לעמלה בביט שצפויה להיגבות החל מינואר 2024 על קבלת תשלומים בסכום של מעל 25,000 ש”ח בשנה, כאן לא מתוכננת עמלה (כרגע).
>> ראיתם מה העלינו לאינסטגרם? לחצו כאן 🙂 >
תשלום בחנויות פיזיות
האפשרות לשלם בחנויות פיזיות מהווה יתרון משמעותי של האפליקציה. ב-כ-200 רשתות בארץ (כגון סופר פארם, פוקס, רנואר וסטימצקי), אפשר לשלם עם KashCash על ידי סריקת קוד QR בקופה.
בנוסף, העסקאות יתבצעו גם בעסקים קטנים יותר שמחזיקים בגרסה ייעודית של האפליקציה – “קשקאש לעסקים”.
אפליקציית KashCash
חינם לאדם הפרטי ועמלה נמוכה לעסקים
השימוש ב-KashCash עבור משתמשים פרטיים הוא חינם לחלוטין, מבלי שהלקוח יצטרך לשלם דמי שימוש או עמלות חודשיות. עם זאת, ייתכנו עמלות שורה מהבנק עבור משיכות כספים, בהתאם להסכמים של כל לקוח עם הבנק שלו.
עסקים משלמים עמלה של 0.4%, מה שהופך את האפליקציה לאחד מאמצעי התשלום הדיגיטליים הזולים ביותר בישראל. בנוסף, לעסקים יש יתרון נוסף – הם מקבלים את הפדיון היומי שלהם באופן אוטומטי לחשבון הבנק שלהם בכל יום, דבר שמפשט את ניהול הכספים שלהם.
פתרון למשפחות ולילדים
אפליקציית KashCash מספקת גם פתרון למשפחות ולילדים. הורים יכולים להקים קבוצת משפחה ולהעביר דמי כיס לילדים תוך כדי פיקוח מלא על ההוצאות. המערכת מבטיחה שהילדים לא יחרגו מהסכומים שהוקצו להם, וההורים יכולים לעקוב אחרי כל הוצאה ולהבטיח שהם שומרים על תקציב מוגבל. המגבלה על שימוש באפליקציה לילדים עומדת על 400 ש”ח.
מי עומד מאחורי האפליקציה?
מאחורי האפליקציה הזו לא עומד בנק – בניגוד לאפליקציית ביט השייכת לבנק הפועלים או אפליקציית פייבוקס השייכת לבנק דיסקונט. מי שעומד מאחוריה הוא היזם פרופ’ דודי גרשון מהאוניברסיטה העברית, שייסד בעבר את חברת הפינטק סופרדריבטיבס, שנמכרה בשנת 2014 תמורת 350 מיליון דולר לחברת Intercontinental Exchange שמפעילה את בורסת ניו יורק.
“עד היום השקענו בקאש-קאש 20 מיליון שקל, רובו כסף שלנו. השאיפה היא שכל ישראלי יוריד את אפליקציית קאשקש לטלפון שלו. אין סיבה שלא היא חינמית ונוחה, וכל אחד ימצא בה שימוש – במיוחד הורים לילדים, אנשים שצריכים לשלם לעובדים זרים ועוד. מבחינת העסקים – אנחנו מציעים להם את העמלה הכי נמוכה בישראל – ומתחייבים שהיא לא תעלה. אם האפליקציה תהיה בתפוצה רחבה, העמלה אפילו תרד”.
אפליקציית קאשקש מופעלת על ידי חברת סייפקאש אפליקציות בע”מ, חברה ישראלית המפתחת טכנולוגיות תשלומים מתקדמות. החברה מחזיקה ברישיון למתן שירותים בנכס פיננסי מספר 59698, ומפוקחת על ידי הממונה על נותני שירותים פיננסיים מוסדרים ברשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון.
כל הכספים המופקדים באפליקציה נשמרים בחשבון נאמנות, ומפוקחים על ידי חברת רואי החשבון הבינלאומית BDO. כך, הכספים מוגנים ומנוהלים בצורה בטוחה ומפוקחת.
החזון של גרשון לא נגמר כמובן בישראל. בקרוב הוא ושותפיו יציעו את האפליקציה גם לקהל הצרכנים ולעסקים באיחוד האירופי.
לדבריו, בשנה שעברה נמשך בגוש היורו מזומן בהיקף של 1.3 טריליון יורו – כך שהפוטנציאל באירופה אדיר.