לביגה יש תפריט חדש, ולא תאמינו איזו מנה הכי הפתיעה אותנו

לביגה יש תפריט חדש, ולא תאמינו איזו מנה הכי הפתיעה אותנו

תפריט ביגה החדש כולל מגוון מנות ראשונות ועיקריות ממטבחים שונים, במחירים שנעים בין כ-60 ל-110 ש"ח

התפריט החדש של רשת ביגה הוא תפריט צמחוני, אז איך ייתכן שהמנה הכי טעימה בו היא טאקו מקסיקני, כלומר, מנה בשרית? התשובה היא שלא מדובר בבשר, אלא בתחליף בשר – או מה שמכונה "בשר חדש", שמיוצר ע"י החברה הישראלית המובילה בתחום: רידיפיין מיט. הדמיון לטעם ולמרקם של בשר רגיל היה כה גדול, עד כי הסועדים שסביבי כלל לא ידעו שזה תחליף בשר עד שסיפרתי להם את זה.



טאקו מקסיקני עם מילוי "אסאדו" (ב"בשר" מפורק טבעוני), הוא ללא ספק המנה המפתיעה ובעיניי גם הטעימה ביותר בין שלל המנות החדשות בתפריט החדש של BIGA. המנה מורכבת משני חצאי טורטיות ממולאות ב"בשר" המפורק, ירקות וטחינה, כאשר לצד המנה מוגשת קערת נאצ'וס ומטבל חלפיניו אננס מרענן ומיוחד. הטעם עשיר, מעט פיקנטי, והאתגר הוא לאכול את הטורטייה בלי להתלכלך…

המחיר למנה כזו עומד על 57 ש"ח והיא כלולה ברשימת המנות הראשונות. אם לא תבואו מורעבים, המנה הזאת די תשביע אתכם.

מנה מומלצת נוספת מבין המנות הראשונות היא מנת הכרובית – שמוגשת גם היא בכמות יפה. מדובר בסלט כרובית עם טחינה חמצמצה, שעשויה מצוין ולגמרי סוגרת את הפינה למי שמחפש מנה קלילה או תוספת שתספיק אפילו לזוג.

תפריט ביגה – סלמון בקארי לצד ריזוטו פטריות

רשת ביגה, אחותה הצעירה של רשת בתי הקפה "גרג", מונה 36 סניפים – כמעט כולם בקניונים וכולם כשרים למהדרין. הרעיון בתפריט החדש הוא להציע לסועדים מנות מלאות המתאימות לארוחות בוקר, צהריים וערב.

השף הראשי של ביגה, איתי שפיגל, יצר תמהיל מגוון של מנות ממטבחים שונים בעולם, החל מהמטבח האיטלקי ועד המטבח ההודי.

סלמון בקארי בתפריט ביגה החדש
סלמון בקארי בתפריט ביגה החדש

פואנטה בטלגרם

בין המנות הראשונות בתפריט ביגה:

  • סלט כרובית וטחינה חמצמצה – 52 ₪
  • כדורי ארנציני – 54 ₪
  • טאקו מקסיקני – 57 ₪
  • פוקאצת חריפים – 49 ₪

בין המנות העיקריות בתפריט ביגה:

  • מוקפץ אודון טוקיו – 72 ₪
  • ריזוטו פטריות – 74 ₪
  • פטוצ'יני פוטנסקה – 64 ₪
  • קנלוני של סבתא פרנצ'סקה – 72 ₪
  • טורטליני ארטישוק ברוטב שמנת וכרובית – 82 ₪
  • סלמון מומביי – 102 ₪
  • דניס צלוי על פסטה קרועה ושרי – 117 ₪
  • סלמון צלוי עם פירה ברולה – 97 ₪

בין הקינוחים בתפריט ביגה:

בגזרת הקינוחים מחדשת רשת ביגה שתי מנות דגל:

  • פרנץ' טוסט בריוש ובננות מקורמלות – 54 ₪
  • טארט שקדים וים פירות יער – 54 ₪

מבין המנות העיקריות, אהבנו במיוחד את המנה של הסלמון והפירה – שהיא מנה קלאסית שבה הסלמון מתובל בעדינות והפירה חמאתי בדיוק במידה הנכונה. המנה מוגשת בכמות נדיבה ובהחלט מספיקה להשביע סועד אחד.

המנה של הסלמון עם קארי מיוחדת ועשירה, כוללת נתחי סלמון ברוטב עם תפוחי אדמה, כשמעל לכל יש רוטב עדין של יוגורט. היא מוגשת עם מנת אורז. לטעמנו, אפשר היה להדגיש בה קת יותר את התבלון ההודי ולהפחית את המתיקות, אבל בסך הכול זו יופי של מנה לארוחת צהריים.

בקרוב: חנות מפעל של מוצרים ללא גלוטן

רשת ביגה שמה דגש על ייצור ושיווק של מוצרים ללא גלוטן, ויש לה מפעל ייחודי שהקימה לשם כך. בקרוב תיפתח מתחת למפעל של ביגה בנשר חנות המפעל שבה אפשר יהיה לרכוש מוצרים ללא גלוטן.

ככלל, בכל סניפי ביגה יש מגוון מוצרים לרכישה לבית כמו מאפים ולחמים, עוגות, עוגיות, מטבלים, ממרחים, פסטות, רטבים, מוצרים ללא גלוטן ומוצרים ללא סוכר.

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...

 
תגובות: 0

נגישות