ברוב הבתים בישראל חשבון הגז הוא בין החשבונות הקבועים, ונדמה לצרכנים שזו הוצאה קבועה שאי אפשר לצמצם. זה לא נכון. אפשר להוזיל את חשבון הגז במאות שקלים לשנה ואפשר לעבור בין חברות הגז. לא רק שאפשר, גם כדאי. לשאלה כמה עולה בלון גז יש יותר מתשובה אחת. תנו לנו לנחש שהייתם שמחים לשלם 100 שקל בחודשיים ולא 175 שקל. זה אפשרי. לכן, במקום להזמין באופן אוטומטי, כדאי לעשות השוואת מחירים וגם להתמקח.
חלק גדול מהצרכנים בישראל נמצאים כיום במצב כלכלי לא קל כתוצאה ממגפת הקורונה. כאשר בודקים כיצד אפשר לצמצם הוצאות, כדאי לדעת שגם את חשבון הגז אפשר להפחית. אתר הצרכנות פואנטה שם לו למטרה לסייע לצרכנים הישראלים להוציא פחות ולקבל יותר, ובכתבה זו נתמקד בחיסכון בהוצאות הגז.
כמה עולה בלון גז? תלוי באיזו עיר, תלוי באיזו חברה. צרכנים רבים לא יודעים, אבל יש דרך מאוד פשוטה לבצע השוואת מחירי גז בישול. באתר משרד האנרגיה יש מחשבון. אפשר לומר שזה מחשבון סודי, כי לא קל למצוא אותו, אבל אנחנו בפואנטה חסכנו לכם את החיפוש. בסוף הכתבה יופיע קישור למחשבון.
אם תבצעו השוואת מחירי גז תוכלו לגלות כמה עולה בלון גז באזור מגוריכם ולדעת אם אתם משלמים יותר מדי.
חברות הגז הגדולות יקרות
בישראל פועלות כ-63 חברות גז שיש לן רישיון, אבל אתם כנראה מכירים רק 4-5 מהן. זאת, בגלל הדומיננטיות של 4 חברות גז ששולטות בכמעט 90% מהשוק.
חברות הגז הגדולות הן דורגז, סופרגז, אמישראגז ופזגז. אלה הן גם חברות הגז היקרות, ולא במקרה. חברות הגז הללו דאגו במשך שנים לחלק את השוק ביניהן ומנעו תחרות. הדבר נחשף כפרשת קרטל הגז שנחקר ברשות התחרות (רשות ההגבלים העסקיים) במשך שנים.
חברות הגז הקטנות יותר כוללות למשל את גז יגל, שמש ועוד. הן פעילות רק בחלק מהמקומות בארץ, אך בכל מקום שהן פעילות הן בדרך כלל זולות יותר.
לכן, צרכנים חייבים לבצע השוואת מחירי גז ולבדוק אם באזור מגוריהם הם יכולים לקבל הצעה טובה ומשתלמת יותר מזו שיש להם.
כמה עולה בלון גז? כמה עולה מרכזיית מיכלים?
כדי לבצע השוואת מחירי גז יש לקחת בחשבון כמה דברים. ראשית, יש בתים פרטיים שמשתמשים במיכל ויש בניינים שמשתמשים במרכזיית מיכלים.
בנוסף, יש לזכור את דמי השימוש הקבועים ולשקלל גם אותם.
באמצעות המחשבון אפשר להגדיר את החישוב בהתאם להוצאה המשוקללת, גודל מיכל הגז וכו’.
כאשר תבצעו השוואת מחירי גז במחשבון, תגלו פערי מחיר מטורפים.
שימו לב מה קורה במודיעין למשל: פער של 75 שקל לחודשיים עבור בלון גז 12 ליטר בין החברה הגדולה והיקרה לבין החברה הקטנה והזולה (שמש).
כך גם בחיפה, בתל אביב, בירושלים ובכל עיר אחרית – יש פערי מחירים גדולים ואתם יכולים לחסוך לא מעט.
החוק קובע: מותר להתנייד בין ספקי גז
יש קונספציה שגויה שלפיה אי אפשר לעבור מחברת גז אחת לשנייה. זו טעות, ודאי שאפשר.
בעלי הדירות רשאים להחליט על החלפת ספק הגז באחת מהדרכים הבאות:
- הסכמה בכתב של יותר ממחצית מבעלי הדירות.
- החלטה שהתקבלה באספת דיירים על-ידי רוב של בעלי הדירות שנכחו באסיפה, והאסיפה התקיימה בהתאם לכללים שיפורטו בהמשך.
- אם שני בתים משותפים או יותר מחוברים לאותה מערכת גז מרכזית, ההחלטה על החלפת ספק הגז תתקבל באחת מהדרכים שצוינו בכל אחד מהבתים המשותפים, או בהסכמה בכתב של יותר ממחצית מכלל בעלי הדירות בכל הבתים המשותפים המחוברים לאותה מערכת גז מרכזית (חברת הגז מחויבת לפרט בחשבון הגז את רשימת הכתובות שמחוברות לאותה מערכת גז מרכזית או לתת קישור לאתר אינטרנט שבו מפורט מידע זה).
אמישראגז: פער של מאות אחוזים בין ערים שונות
מה שמדהים לראות הוא את הפערים בין המחירים שגובה אותה חברת גז ביישובים שונים. כך למשל, לקוחות אמישראגז במעלות תרשיחא משלמים לאמישראגז כ-200 שקל לחודשיים על מרכזיית מכלים, ואילו תושבי מעלה אדומים משלמים רק כ-100 שקל לחודשיים פחות עבור אותו דבר בדיוק!
סופרגז:
סיפור דומה אפשר לראות בסופרגז… תושבי באר שבע משלמים על מרכזיית מיכלים כ-100 שקל לחודשיים, ואילו תושבי אריאל משלמים פי שניים.
אז איך תבצעו השוואת מחירי גז?
אם אתם רוצים לדעת כמה עולה בלון גז או כמה עולה צובר גז, כתוכלו לבצע השוואת מחירי גז באמצעות המחשבון באתר משרד האנרגיה: https://lpgpricecomparison.energydmz.org/.
כך גם תוכלו לדעת כמה משלמים בעיר שלכם ואילו חברות גז פועלות באזור.