אחד היתרונות שהיה לפייבוקס על פני ביט הוא האפשרות לשמור את היתרה באפליקציה ואם יש לכם כרטיס אשראי פיבוקס – אפילו לצבור עליה ריבית של 3%. זה אומר בעצם שאם אתם מקבלים ממישהו תשלום בפייבוקס, הכסף יכול להישאר בפייבוקס ובפעם הבאה שתרצו להעביר כסף – תוכלו להשתמש ביתרה. כמו קופה קטנה. לאחרונה משתמשי BIT התבשרו שגם בביט מעכשיו היתרה נשמרת באפליקציה ולא עוברת אוטומטית לחשבון הבנק. כמובן שאפשר לבחור להעביר את הכסף, אבל זה צריך להיעשות באופן אקטיבי.
היתרה נשמרת במשך 8 חודשים, ואם לא נעשה בכסף שימוש בתום התקופה – רק אז הוא מועבר אוטומטית לחשבון הבנק.
הכסף בביט נשמר באפליקציה
מי מרוויח מזה?
מה שלא קורה כאן – זה עניין הריבית. הכסף שלכם ישכב באפלקיציה ולא יצבור ריבית. אגב, בניגוד לפייבוקס שמציעה את כרטיס האשראי שלה, ביט ביטלה את כרטיס האשראי bitcard שהשיקה בשנת 2021.
ביט, שנמצאת בבעלות בנק הפועלים, עוברת לאחרונה כל מיני שינויים.
אחד מהם – מרגיז מאוד – הוא העמלה שנתחיל לשלם אם נקבל יותר מ-25,000 ש”ח בשנה החל מינואר 2025. על כך כתבנו בהרחבה בכתבה על העמלה בביט, ומומלץ להיכנס כדי להבין את כל הפרטים.
בנוסף, ביט הגדילה את הסכום המירבי שאפשר לקבל באפליקציה ל-100,000 ש”ח בשנה – וזאת לאחר שבנק ישראל נתן האישור (גם לסכום המירבי וגם לגביית העמלה).
כאמור, שינוי נוסף הוא צבירת הכסף המתקבל בביט באפליקציה עצמה, ללא העברה אוטומטית לחשבון הבנק. כאן יש מגבלה של 5000 ש”ח (בניגוד לפייבוקס, שם המגבלה הרבה יותר גבוהה).
כך, למעשה, בנק הפועלים נהנה מהעובדה שמיליוני אנשים ישמרו אצלו כסף לזמן כזה או אחר – מבלי שהם לקוחות שלו, והכסף הזה יוכל לעשות כסף – מבלי שאותם לקוחות מודעים לזה או נהנים מהריבית.
בעיקרון, הנושא של צבירת הכסף באפליקציה הוא נוח, בזה אין ספק, אלא שראוי לתגמל את המשתמשים באפליקציה על העובדה שהם מחזיקים יתרות.
העובדה שאנחנו לא מקבלים ריבית קצת מרגיזה, כי בעצם הביט הופך למעין חשבון עו”ש, ואת הכסף שאנחנו שומרים בו – בנק הפועלים יכול לגלגל לאן שהוא רוצה ולהרוויח עליו בזמן שהא “חונה” ומחכה לשימוש.
בהזדמנות זו כדאי להזכיר את אפליקציית KashCash החדשה – שהיא גם אפליקציית תשלומים, אבל שונה. היא למעשה מאפשרת לקבל או להעביר מזומן (לא בשטרות, מזומן דיגיטלי שהוטען מחשבון הבנק לאפליקציה). גם כאן אפשר לצבור יתרה, ואין עמלה. מומלץ להיכנס לכתבה המלאה על אפליקציית קשקאש ולקרוא פרטים כדי להבין איך היא עובדת.
בפייבוקס אפשר לפתוח חשבון עם שותפים
נזכיר כי לאחרונה פייבוקס (השייכת לבנק דיסקונט) החלה להציע את שיטת ה”בוקסים”, כלומר מעין חשבונות משותפים שמאפשרים לאנשים לייצר קופה קטנה משותפת להוצאות.
זה נוח למשל במקרה של שותפים בדירה שצריכים לשלם יחד חשבונות ועוד. את כל הפרטים אפשר לקרוא בכתבה פייבוקס משיקה חשבון חוץ בנקאי.