טעימה ומיוחדת: סושי בר בזל היא יופי של מסעדה אסייתית כשרה בתל אביב

טעימה ומיוחדת: סושי בר בזל היא יופי של מסעדה אסייתית כשרה בתל אביב

מסעדת סושי בר בזל עברה דירה למלון פרימה סיטי, וזה לא השינוי היחיד. עכשיו היא מציעה תפריט משובח למי שמחפש מסעדה אסייתית כשרה בתל אביב

מסעדה אסייתית כשרה בתל אביב - סושי בר בזל
תהיו חברים, שתפו את הכתבה

ייתכן שחלק מכם זוכרים אותה ממשכנה המקורי ברחוב בזל. ייתכן שאחרים זוכרים אותה מרחוב פרישמן. ויש סיכוי גבוה שאתם זוכרים אותה כמסעדה לא כשרה. אבל הגרסה החדשה של "סושי בר בזל" שונה לגמרי. היא לא ברחוב פרישמן והיא כן כשרה. ממש בימים האחרונים נפתחה המסעדה בגרסתה החדשה במלון פרימה סיטי, ועכשיו היא נותנת מענה (טעים לא פחות מבעבר) למי שמחפש מסעדה אסייתית כשרה בתל אביב.

מה מציעה סושי בר בזל למי שמחפש מסעדה אסייתית כשרה בתל אביב?

עם המעבר מרחוב פרישמן למלון פרימה סיטי, עשו הבעלים זיו פלג ומיה לוסטיג (שהם גם בני זוג) שינויים מתבקשים בתפריט. המסעדה, הממוקמת ברחוב מאפו סמוך לרחוב הירקון, משרתת את אורחי המלון וסועדים מבחוץ. ההחלטה להפוך את סושי בר בזל למסעדה אסייתית כשרה בתל אביב היא החלטה שיש בה היגיון עסקי. יש בעיר תל אביב הרבה ביקוש למסעדות כשרות ויוקרתיות, ולא הרבה היצע.

פואנטה בטלגרם

השפים חיים אלוש ושאול דרעי נענו לאתגר. לצד מנות הסושי (שכוללות יצירות מפתיעות כמו סושי ורוד למשל), התפריט כולל מנות עיקריות, סלטים מיוחדים וכמובן קינוחים (ראו דוגמאות לתפריט ומחירים בהמשך).

בלב המסעדה, שנמצאת למעשה בלובי המלון בסמוך לקבלה, ממוקם בר מרשים עם תפריט אלכוהול, קוקטיילים. הבר מצד אחד פועל כיישות עצמאית, ומצד שני מהווה חלק אינטגרלי מהמסעדה. היינות, אגב, הם יינו איכותיים מיקבים ישראלים, שהותאמו במיוחד למנות.

כאמור, המסעדה היא מסעדה אסייתית כשרה, כך שהיא אינה פתוחה בימי שישי בערב. למעשה, בימי שישי היא סגורה לחלוטין, ושבה לפעול במוצאי שבת.

מיה לוסטיג וזיו פלג בעלים (ובני זוג) - סושי בר בזל
מיה לוסטיג וזיו פלג בעלים (ובני זוג) – סושי בר בזל. צילום דויד ששון

בביקור שלנו שם אי אפשר היה שלא להרגיש קצת אווירת חו"ל, בזכות התיירים שפוקדים את המלון ומבלים את הערב על הבר או במסעדה.

המקום נעים ומרווח, וכולל 100 מקומות ישיבה בפנים ובמרפסת חוץ ועוד 20 מקומות ישיבה סביב הבר.

דוגמאות למחירים ולתפריט סושי בר בזל

  • צ'יפס אבוקדו – אבוקדו בטמפורה, איולי צ'ילי ירוק ספייסי מיונז (32 ₪)
  • חזה אווז – קרם בטטה לבנה, חלב קוקוס, בצל ירוק, עירית, ג'ינג'ר וצ'ילי פנינת הים- טונה וסלמון עטופים בדף מלפפון, רוטב סויה מצומצם, טוביקו שחור, איולי צ׳ילי ירוק (46 ₪)
  • טטאקי פילה בקר – סלק מוחמץ, טוגראשי, עירית, איולי צ'ילי ירוק (72 ₪)
  • סלט בידו גאדו – כרוב סגול, תפו״א, טופו, סלנובה, שרי, צנונית, תרד, נבטים, כוסברה, ביצה רכה, רוטב חמאת בוטנים (64 ₪)
  • פילה מוסר – אטריות תרד טריות, רוטב קארי צהוב, קרם קוקוס (77 ₪)
מסעדה אסייתית כשרה בתל אביב: דג מוסר עם אטריות תרד במסעדסת סושי בר בזל
דג מוסר עם אטריות תרד. צילום: דפנה הראל כפיר

 

  • סטייק פילה בקר – פירה עם קרם קוקוס, פטריות שימאג׳י, דלעת יפנית, ציר סויה מתוקה (156 ₪)
  • סושי הירושימה – אורז סגול, סלמון, סלק מוחמץ, רוטב כוסברה, עירית, שבבי טמפורה אדומה, גוואקאמולה, אבקת הירושימה (58 ₪)
סושי ורוד - סושי הירושימה במסעדת סושי בר בזל
סושי ורוד? כן, יש דבר כזה. סושי הירושימה. צילום: דפנה הראל כפיר
  • סושי טרטרול – דלעת יפנית אפויה, פפאיה, שאטה, עירית, מלפפון, ספייסי מיונז, שומשום שחור, טרטר מוסר, צ׳ימיצ׳ורי יפני, צ׳ילי קצוץ (52 ₪)
  • סושי ארטופו – (רול טבעוני) טופו במרינדה, בצל מוחמץ, דלעת יפנית אפויה, מלפפון, עירית, ריבת צ׳ילי ירוק, טוגראשי, שבבי טמפורה אדומה, קרם סלק (46 ₪)
  • ספייסי טונה – טונה, מלפפון, אושינקו, לימון, ספייסי מיונז, רוטב צ׳ילי חריף, שבבי טמפורה אדומה, אפונת וסאבי, ריבת צ׳ילי (62 ₪)
קינוח נמסיס בסושי בר בזל
קינוח נמסיס. צילום: דפנה הראל כפיר
  • קינוח נמסיס שוקולד – רוטב קרמל מלוח, טוויל שוקולד ואגוזי לוז, בייבי בזיל (54 ₪)
  • קרם ברולה – טוויל תחרה של קוקוס עם רוטב פירות יער (54 ₪)

יצירתיות, אלגנטיות וצבעוניות בכל מנה

בשורה התחתונה, גם אחרי תשע שנות פעילות מצליחה סושי בר בזל לשמור על הרמה הגבוהה ועל הייחודיות. כל אחת ואחת מהמנות היא מנה מושקעת, מיוחדת ויצירתית. הצבעוניות שוטפת את העיניים ומעוררת מיד סקרנות אשר באה על סיפוקה בזכות עושר של מרכיבים וטעמים. בכל מנה יש לפחות 5-6 מרכיבים שמשתלבים נהדר זה בזה ויוצרים רבדים עמוקים של הנאה, שנמשכים הרבה אחרי הביס הראשון. מומלץ.

היה לכם מעניין? לחצו כאן ופרגנו לנו בלייק. זה קל… 

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...

רוצים לפרסם אצלנו? יש לכם רעיון לשיתוף פעולה? פנו אלינו



 
תגובות: 0

נגישות