אל תפספסו:

תה טיבטי מרזה? בית המשפט קבע: מדובר בהטעיית צרכנים

תה טיבטי מרזה? בית המשפט קבע שמדובר בהטעיית צרכנים שנמשכת שנים ארוכות. פואנטה עם הפרטים על פסק הדין בתביעה הייצוגית הדרמטית




מי לא שמע על תה טיבטי? המוצר הפופולרי נמכר בכל מקום ומעל כל מדף כמוצר שתורם להרזיה. כשמדובר בהבטחה לדיאטה מהירה וקלה, קל לפתות את הצרכנים. על אריזת תה טיבטי מובטח כי הוא “מסייע לתהליך הרזיה טבעי”, אך בית המשפט קבע שמדובר בהטעיית צרכנים ופסק בתביעה ייצוגית (ת”צ 13-03-13190 ות”צ 13-04-940) שהיבואנית תפצה את הציבור ב-53 מיליון שקל. היבואנית, חברת “סודות המזרח”, שוקלת לערער לעליון.

תה טיבטי להרזיה? אין ביסוס מדעי

התביעה הייצוגית הוגשה בשם שתי תובעות בשנת 2013 ואושרה כייצוגית ע”י השופט עופר גרוסקופף בשנת 2017.

התובעות טענו כמה טענות:

  • ההבטחות לגבי ירידה במשקל הן מסרים לא נכונים בדבר התועלת שניתן להפיק מהמוצר.
  • הנתבעת ציינה בפרסומיה, שלא כדין, שהמוצר הוא “באישור משרד הבריאות.
  • הנתבעת הפרה את הוראות חוק איסור הונאת כשרות, כי המוצרים יוצרו או נארזו בסרי לנקה, ולא זכו להכשר, לא מטעם הרבנות ולא מטעם בד”ץ.

בהחלטת האישור נקבע כי בפרסומים שפרסמה חברת סודות המזרח, היא טענה שהתה הטיבטי מאפשר הרזיה קלה ומסייע לתהליך העיכול באמצעות הגברת חילוף החומרים, ניקוי הגוף, הפיכת השומן לאנרגיה, הרגעת מערכת העצבים ושחרור נוזלים. לאחר שמיעת עדויות המומחים והחקירות, נקבע כי עולה חשש כבד כי פרסומי הנתבעת כוללים טענות חסרות ביסוס – בוודאי שלא במחקרים מדעיים אך יתכן מאד שגם לא ברפואה עממית. האפקט הידוע היחיד שעלול להיות לתה הטיבטי על מערכת העיכול הוא בהיותו כולל חומרים משלשלים ומשתנים.

אל תישארו בחוץ… לחצו כאן כדי לקבל העדכונים החמים שלנו בטלגרם >

התובעות הציגו חוות דעת של ד”ר אווה ניב, רופאה בכירה במכון לגסטרואנטרולוגיה למחלות כבד באיכילוב וכן חוות דעת כלכלית שנערכה על-ידי היועץ הכלכלי סלע קולקר.

בחוות הדעת נבחנו מרכיבי התה הטיבטי, אשר כוללים בין היתר עלי דפנה, טיליה וסרפד. מרכיבים אלה לא קיימים בדרך כלל בתה, ולכאורה הם אלה שהיו אמורים לתת לו את הערך המוסף שתורם להרזיה, אך לא הוכח שהם אכן עושים זאת.

לפי חוות הדעת של ד”ר ניב, אין שום תימוכין במדע לטענות שתה טיבטי מסייע להרזיה. יבואנית התה הטיבטי, “סודות המזרח”, לא סתרה טענות אלה.

לפי חוות הדעת של היועץ הכלכלי סלע קולקר, הנזק הנומינאלי לתקופה ממארס 2006 ועד מארס 2013 עומד על כ-42,540,000 ש”ח, ובצירוף הפרשי ריבית והצמדה נכון למועד חוות הדעת, בסך של יותר מ-53 מיליון ש”ח.

אוהבים סמארטפונים? לחצו להצטרפות לקבוצת הסלולר שלנו >

גם כאן לא הובאה חוות דעת נגדית, והשופט פסק כי זה יהיה גובה הפיצוי.

ההטעיה תעלה לחברה יותר מ-50 מיליון ש”ח

השופטת הדס עובדיה, שנתנה את פסק הדין, חייבה את חברת “סודות המזרח” לשלם פיצוי בגובה 53,633,333 ש”ח. מאחר שלא ניתן לאתר את הצרכנים שנפגעו מההטעיה, סכום הפיצוי ישולם לטובת הציבור ויועבר לקרן לניהול וחלוקת כספים. מחצית הסכום יועבר למחלקות בתי חולים ועמותות המטפלות באנשים הסובלים מהפרעות אכילה, ומחצית לעמותות לאספקת מזון לאוכלוסיות נזקקות.

 

שתפו את הכתבה, ואל תשכחו לפרגן לנו בלייק כאן למטה, זה ממש חשוב לנו…

[poenta_banner]

קראו עוד חדשות צרכנות באתר פואנטה



מעוניינים לפרסם בפואנטה?
השאירו פרטים וקבלו דרך קיצור ללקוחות שלכם!
[contact-form-7 id="27043"]



 

היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל…

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 28 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תהיו חברים, שתפו את הכתבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות