אם אתם לקוחות ישראכרט ורוצים לבטל את הכרטיס, זה עלול לקחת יותר זמן משציפיתם. הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל מפרסם היום כי בניגוד לחוק, ישראכרט מקשה על הפונים לקבל מענה טלפוני מיידי בנושא התנתקות. כתוצאה מכך, יוטל על החברה קנס של 50,000 ש”ח – סכום שהוא כמובן זניח מאוד מבחינת חברת האשראי, אשר ברבעון השני של שנת 2024 הכנסותיה עמדו על 802 מיליון ש”ח.
הקנס הזה מצטרף לקנס נוסף שישראכרט חוטפת, בסך 900,000 ש”ח. קנס זה מוטל עליה בגלל תהליך גביית חובות לא תקין (ראו הסבר בהמשך).
סך הכול, הקנסות שמוטלים על ישראכרט עומדים על 950,000 ש”ח – כאמור, טיפה בים ההכנסות השנתיות של החברה. כיום יש יותר מ-4.5 מיליון כרטיסי אשראי של ישראכרט בידי הצרכנים.
מה קובע חוק 6 הדקות?
בהודעה שפרסם היום בנק ישראל, נכתב כי “במסגרת הגברת האכיפה הצרכנית, הטיל הפיקוח על הבנקים עיצומים כספיים על חברת ישראכרט בסך כולל של 950,000 ש”ח”. כאמור, מתוך הסכום הזה, קנס של 50,000 ש”ח מוטל בגין אי עמידה בהוראות החוק לגבי מענה קולי, שמוכר בשם “חוק שש הדקות”.
יש לציין כי אילו בנק ישראל באמת היא מעוניין להגביר את האכיפה הצרכנית, הוא היה צריך לבדוק את זמני ההמתנה למענה הבלתי נסבלים בחברות האשראי – ולא רק את ההיבט של מתן מענה מיידי במקרה שהלקוח מעוניין לבטל כרטיס.
>> אין מצב שאתם לא עוקבים אחרי פואנטה באינסטגרם. לחצו כאן 🙂
בכל מקרה, חשוב לדעת מה קובע החוק: החוק קובע כי החברה חייבת לספק מענה אנושי תוך 6 דקות בפניות לטיפול בתקלה, בירור חשבון וסיום התקשרות.
כאמור, בבדיקה שערך הפיקוח על הבנקים במוקדים הטלפוניים, נמצא כי החברה הפרה את חוק הבנקאות (שירות ללקוח) בכך שלא אפשרה ללקוחות לקבל מענה אנושי בנושא סיום התקשרות בתחילת השיחה.
העוול הגדול יותר שעליו ישראכרט חוטפת את הקנס הכבד של 900,000 ש”ח נוגע ליחס המזלזל שלה לחייבים שהסדירו את חובם בהוצאה לפועל.
בבנק ישראל אומרים כי היו עיכובים לא סבירים בדיווח של ישראכרט להוצאה לפועל על כספים ששולמו על חשבון חוב, כך שלקוחות שהצליחו להגיע להסדרי חוב – המשיכו לקבל יחס כאילו החוב לא שולם.
יש לציין כי הסכום המקסימלי האפשרי לקנס בגין הפרות אלו עומד על 2 מיליון ש”ח. בבנק ישראל אומרים כי בשל פעולות שיפור שביצעה החברה, הוחלט על הפחתת סכום העיצום.
תזכורת: הטבות ישראכרט קוצצו
כפי שהוזכר קודם לכן, ישראכרט נהנית מרווחים גבוהים מאוד. בין היתר, היא נהנית מהעובדה שריבית בנק ישראל גבוהה כבר כל כך הרבה זמן. בדוחות הרבעון השני של 2024 עלה כי ההכנסות מהלוואות וריבית שהעניקה ישראכרט לבעלי כרטיסים הסתכמו ב-237 מיליון שקל, שיפור של 2% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל אשתקד בסך 233 מיליון שקל. הריבית הממוצעת על הלוואות, על רקע העלאת הריבית במשק, עלתה בישראכרט לכדי 13.4%.
>> יש לנו עוד עדכונים בטלגרם. לחצו כאן 🙂
ישראכרט עושה מאמצים רבים לגייס לקוחות שינפיקו את כרטיס ישראכרט קשבאק פלוס. הכרטיס מבטיח כסף חזרה, אבל כדאי לקרוא את ההשוואה בין כרטיסי קאשבק של ישראכרט, כאל, מקס ואמריקן אקספרס שפרסמנו כאן.
כמו כן, כפי שחשפנו בפואנטה, הטבות ישראכרט נחתכו לפני מספר חודשים, כך שנדרש להוציא יותר כסף כדי ליהנות מאותן הטבות שניתנו בעבר.
מישראכרט לא נמסרה תגובה.