כך נראית חופשה בצימר תחת הנחיות הקורונה: פואנטה עם חדשות התיירות
צימר קורונה

כך נראית חופשה בצימר תחת הנחיות הקורונה: פואנטה עם חדשות התיירות

בלי ג'קוזי, בלי ארוחות בחדר אוכל ועם חומרי חיטוי… הקלות הקורונה מאפשרות לצימרים לשוב ולהיפתח תחת כללים נוקשים וניסיון לשמור על ריחוק חברתי




אם בא לכם לצאת לחופשה כדי להתאושש מהסגר, תשמחו לשמוע שבמסגרת הקלות הקורונה אושרו ההנחיות לפתיחת הצימרים. זאת, כמובן, בהתאם להנחיות שגובשו על ידי משרדי התיירות והבריאות. בבסיס ההנחיות עומדים כמה עקרונות של ריחוק חברתי והיגיינה. בין היתר, המשמעות היא איסור שימוש בג'קוזי, בבריכות ובמתקני מים אחרים.

האורחים יידרשו לחתום על הצהרת בריאות בזמן הקליטה וכל יום שהייה, והעובדים יעברו מדידת חום יומית. על בעלי הצימרים מוטלות לא מעט הגבלות. בנוסף, הם חייבים לנהל תיעוד של האורחים, של העובדים, של מבקרים מבחוץ ושל ספקים.

כללים לפתיחת צימרים

בתיאום בין גורמי המקצוע במשרד התיירות ובמשרד הבריאות, הוסכם כי צימרים יהיו רשאים לחזור לפעילות בהתקיים התנאים הבאים:

1. מספר יחידות מוגבל

המתחם יכלול עד 10 יחידות אירוח. בכל יחידת אירוח תותר לינה של משפחות גרעיניות בלבד או אנשים שלנו ביחד לפחות 14 ימים לפני ההגעה לצימר.

מדחום ללא מגע

2. שימוש בקומה אחת

יחידות האירוח צריכות להיות צמודות קרקע בנות קומה אחת (אפשר שיכללו גלריה פנימית בתוך חלל היחידה). שימוש ביחידות בקומה שנייה יתאפשר רק במקרים שבהם קיימת כניסה ייעודית ונפרדת לכל אחת מיחידות האירוח שאינן צמודות קרקע.

3. כניסה נפרדת

פתחי הכניסה ליחידות האירוח מופרדים זה מזה במרחק של לפחות 2 מטרים.

הכניסה ליחידות האירוח היא ישירה מהחוץ ואינה דרך מסדרון מקורה הסגור מכל צדדיו או דרך אולם לובי ראשי.

4. יחידות אוטונומיות

היחידות כוללות חדר שינה אחד או יותר, שירותים, חדר רחצה ומטבחון ויכולות לתפקד באופן אוטונומי, ללא תלות בשטחי ציבור נוספים.

קבלו את כל העדכונים החמים גם בטלגרם של פואנטה >

הצטרפו לקבוצת "עדכוני קורונה" של פואנטה בפייסבוק >

 

5. היגיינה (1)

בעלי הצימרים צריכים לבצע ניקיון יסודי וחיטוי מיוחד עם אקונומיקה או אלכוהול לשטחים הציבוריים וליחידות האירוח עצמן, כולל משטחים, מפסקי חשמל, ידיות של דלתות, ארונות וחפצים אחרים.

הניקיון יבוצע בשני שלבים:

שלב א': ניקוי יחידת האירוח בהתאם לנהלי העבודה הקיימים בדגש גדול יותר על מקומות בהם יש מגע תדיר של אורחים.

שלב ב': חיטוי מיוחד ונוסף של כל החפצים, המשטחים והאביזרים ביחידת אירוח בעזרת חומר חיטוי או מגבונים ייעודיים.

כשלא ניתן לעשות שימוש באקונומיקה, יעשה שימוש בחומר שיש בו לפחות 70% אלכוהול. לאחר גמר הניקיון יחידת האירוח תאוורר ולא תותר אליה כניסה למשך 3 שעות לפחות.

השטחים הציבוריים ישטפו בשעות הבוקר המוקדמות בשעות הצהרים ובשעות הערב המוקדמות. פחי האשפה בשטחים הציבורים יפונו בתדירות גבוהה.

כמו כן יוצבו חומרי חיטוי ושילוט בכניסה הראשית למתקן האירוח, בדלפק הקבלה, בכניסה לכל יחידת אירוח ובמקומות מרכזים נוספים.

צימר שלנו אורחים שאומתו כחולים בקורונה, יעבור חיטוי מיוחד ע"י חברה חיצונית באמצעות ריסוס וערפול והוא ייסגר ל-10 ימים.

איך ייראו הטיסות בעידן הקורונה? >

6. היגיינה (2)

לאחר עזיבת אורחים ולפני כניסת אורחים חדשים, ייזרק ציוד חד-פעמי לשקית אשפה שתיקשר בגמר הטיפול ותיאסף במתקן פינוי האשפה המרכזי.

הסדינים והמגבות וכל טקסטיל אחר יוכנסו לשקית מיוחדת נפרדת אטומה ומסומנת, שתובא בזהירות לכביסה חמה בטמפרטורה של מעל 70 מעלות צלסיוס עם סבון כביסה.

כלי אוכל ביחידות האירוח ייאספו וישטפו במדיח כלים בטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס לפחות.

7. בלי צפיפות בקבלה

בעת קבלת האורחים בדלפק קבלה או בלובי המתקן, ייעשה ניסיון לצמצם את מספר הנוכחים בחדר. לא תותר כניסה של יותר משלוש משפחות גרעיניות לדלפק הקבלה או ללובי המתקן בעת ובעונה אחת.

8. הפרדה בין העובדים ללקוחות

מחיצות פרספקס יוצבו על דלפק הקבלה ובכל נקודה אחרת שבה מתקיים מפגש קבוע בין צוות העובדים לבין האורחים, כדי למנוע מגע ישיר.

מבצע מסכות

הנחיות לעובדי הצימרים: מסכה, כפפות ומדידת חום

  • צוות העובדים הקבוע יעבור מדי יום בדיקה יומית של חום הגוף ויחתום על הצהרת בריאות.
  • בזמן העבודה: צוות העובדים יעטה מסכות וילבש כפפות חד פעמיות שיוחלפו כל 4 שעות.
  • צוות העובדים יצמצם עד כמה שניתן את זמן המגע פנים אל פנים עם האורחים וישמור במידת האפשר על מרחק של שני מטרים לפחות בינם לבין עצמם ובינם לבין האורחים. הצוות לא יקיים ארוחות משותפות או ישיבות צוות. צוותים קבועים יעבדו באותה משמרת. כך יונהג לגבי ספקים חיצוניים שחייבים להיכנס למתחם הצימרים.
  • קבלת הזמנות תעשה דרך הטלפון בלבד. התשלום יבוצע באמצעות כרטיס אשראי בלבד, ככל הניתן יש לבצע את התשלום דרך הטלפון. תינתן עדיפות לשליחת החשבונית באמצעות דואר אלקטרוני.

הקלות קורונה חדשות כוללות קניונים, חדרי כושר ומפגשים משפחתיים > >

איסור הפעלת ג'קוזי או מועדון לילדים

  • תיאסר הפעלת מתקני מים המצויים במתחם הציבורי, ובכלל זה בריכות, מתקני ספא, ג'קוזי, קולרים פינות קפה וכל מתקן מים אחר.
  • נאסרת הפעלת כל מתקן פעילות ציבורי כגון מועדון ילדים, מתקני משחקים, מועדון הופעות וכו'

תיעוד מדויק של האורחים

הנהלת מתחם הצימרים מחויבת לנהל 4 יומנים שיכללו:

  1. יומן אורחים:פירוט של שמות האורחים השוהים במלון מדי יום, ופרטיהם וחום גופם באופן יומי. ביומן האורחים ירשמו גם אורחים שעזבו את הצימר במשך היום ולא נשארו ללון בו וגם אורחים שהגיעו מתחם הצימר במשך היום ולנו בו בלילה.
  2. יומן עובדים: פירוט שמותיהם חום גופן ושעות עבודתם.
  3. יומן ניקיון: מה נוקה, מתי ועל ידי מי.
  4. יומן ספקים: פרטים מלאים של הספק, מטרת הביקור, אזורי הנוכחות במתקן, תאריך ושעה.

עושים מנגל בצימר? שימו לב להנחיות

בשלב זה לא תותר ישיבה בחדר אוכל ציבורי. ניתן יהיה לאסוף את האוכל מהספק או שהאוכל יובא ישירות לחדרים.

השימוש במנגל הצמוד לחדר מותר לאורחים הלנים באותו חדר בלבד. יעשה שימוש בכלים חד פעמים שיזרקו בגמר השימוש או בכלים הרב פעמיים הנמצאים בתוך החדר בלבד. שאריות המזון והכלים הכלים החד פעמיים יאספו בשקיות אשפה שיקשרו בגמר השימוש וירוכזו במתקן פינוי האשפה המרכזי של מתקן האירוח.

קראו עוד חדשות צרכנות בפואנטה





דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות