מושיק רוט ורשת שמונה חושפים את נתוני ההכנסות וההוצאות כדי להוכיח: אפשר למכור מזון בזול ולהרוויח

מושיק רוט ורשת שמונה חושפים את נתוני ההכנסות וההוצאות כדי להוכיח: אפשר למכור מזון בזול ולהרוויח

ברשת, המוכרת מנות בשמונה שקלים, מציגים את עלויות השכירות, את ההכנסות ואת הרווח של סניף מייצג

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

השף מושיק רוט, מבעלי רשת המסעדות המוזלת "שמונה", חשף היום את הנתונים הכספיים של אחד מסניפי הרשת.

לפי הנתונים, סניף מייצג מציג רווח של 30-35 אלף שקל, כאשר יש סניפים שבהם הרווחיות נמוכה יותר.

הצעד של רוט חריג, משום שרשת שמונה נמצאת בבעלות פרטית ורוט אינו מחויב בחשיפת נתונים בפני הציבור.

לדבריו, הוא החליט לחשוף את הנתונים לאור מה שהוא מגדיר "יחסי ציבור גרועים" שקיבל לאחרונה ענף מזון הלואו קוסט, החל בפרסומים על עליית מחירים ועד חשיפת ד"וחות של רשתות שהציגו הפסדים: "המהפכה החברתית בתחום המזון הולידה עסקים איכותיים שגם מייצרים רווח ליזמים וגם מספקים לסועדים חוויה איכותית ומוזלת. אסור שפרסום נתונים שליליים יחסל את התחום המבורך והחשוב. לכן החלטתי לחשוף לראשונה את הנתונים מפעילותי העסקית ולהראות שקיימת גם מציאות אחרת".

מן הסתם, רוט רומז לנתונים הכספיים שפורסמו לאחרונה על-ידי רשת קופיקס, שהיו מאכזבים למרות (ואולי בגלל) שהרשת העלתה את המחיר מ-5 ל-6 שקלים לפריט בשנה האחרונה.

בענף מטילים ספק באשר ליכולת של עסק בתחום המזון לשרוד ולהרוויח עם מחירים כה נמוכים.

לפי המידע שמציג רוט, אלה הנתונים הכספיים של סניף מייצג של רשת שמונה:

  • עלות הקמה: 400 אלף שקל

  • היקף מחזור: 200 אלף שקל
  • פוד קוסט: 37% – 74,000 שקל
  •  משכורות ברשת שמונה: 5,500 שקל, בסניף מועסקים 6 עובדים, 33,000 שקל
  • שכירות: 9,000 שקל, 100 מ"ר
  • הוצאות שונות: 49,000 שקל – עירייה, תיקונים, ארנונה, רו"ח, פרסום, ביטוח, מים, חשמל, מס הכנסה ועוד
  • רווח: 30-35 אלף שקל על פי מאזן בוחן

כפי שפורסם מספר פעמים בפואנטה, רשת שמונה נמצאת במגמת התרחבות. הרשת, שמציעה מנות שף כשרות במחיר אחיד של 8 שקלים, מפעילה 15 סניפים ונמצאת בשלבי הקמה של 8 נוספים. המטרה היא להגיע ל-50 סניפים.

הרשת אף השיקה לאחרונה גם שירות משלוחים. 

התפריט כולל מנות מנות בודדות ב-8 שקלים למנה, ארוחות עסקיות במחיר של 26 שקל, הכוללות שלוש מנות לבחירה ושתיה וארוחת ילדים בעלות של 18 שקל. בין המנות – כריכי בשר על בסיס אסאדו, נתחי אווז, קציצות מרוקאיות, סלטים ירוקים עם זני אגוזים, מנות ביצים של שקשוקה וחביתיות, עם אפשרויות צמחוניות וטבעוניות.

קראו עוד כתבות מעניינות באתר פואנטה:

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות