אל תפספסו:

מדריך המשחקים הגדול: המשחקים השווים והמהנים ביותר

עם העיניים לשנה הבאה: חיפוש אחרי המשחק האולטימטיבי, לפחות לשנה הקרובה

(תוכן מקודם)

מאת: אור גרין

הרומן שלי עם משחקי מחשב לא ממש התחיל בשנים האחרונות. למעשה המשחקים הראשונים שאותם שיחקתי היו על פלטפורמה שהיום מוצאים בעיקר בתשבצים – אטארי, עם משחקי סלאלום, טנק, ופינג פונג. ספייס אינוודורס כבר היה הדור השני – שלא יספרו לכם אחרת. הרומן שהתחיל אז המשיך והתפתח עם השנים – מאטארי עברתי לזורק, רוג על Vax/VMS ועוד משחקים רבים אחרים, עד הנחיתה בתחילת המאה הנוכחית אל World of Warcraft – שאותו אני משחקת עד היום, לצד אחרים. חיבתי להוגוורטס הביאה אותי תחילה למשחק Hogwarts Mystery על הסמארטפון. כאשר שמעתי שהולך לצאת משחק למחשב (Hogwarts Legacy), לא חשבתי פעמיים לפני שהוא הורד.

לא מזמן סיימתי את קו העלילה הראשי גם שם, ועכשיו זה הזמן לשתף בהתלבטויות מה יהיה משחק המחשב הבא (וקצת געגוע לכמה שעברו מן העולם). לפני שאתם נדבקים למסך ומפשילים שרוולים, זכרו כי משחקי מחשב הם אחד השימושים היותר כבדים על תשתיות המחשב והרשת. כמו עם ספיידרמן והקורים, עם כל גיימר מגיע אינטרנט סיבים אופטיים מצוין – גם כדי לא להיתקע שעות עם הורדה לא נגמרת של תכנים, וגם לצורך משחק מקוון, אם או בלי חברים. הדבר האחרון שאתם רוצים זה להיתקע בדיוק ברגע המכריע, שנייה לפני שמכניעים את הבוס הגדול.

קצת נוסטלגיה וכמה מילים על רוברטה ויליאמס

אחרי אטארי, כשהמחשב הגיח לעולם, עולם המשחקים שלי התרחב וכלל את זורק – משחק הרפתקאות מבוסס מלל בלבד שהמשפט הכי שכיח בו היה “I don’t know what [xxx] is “. באוניברסיטה עברתי ל-Rogue על מחשבי Vax/VMS – משחק הרפתקאות פסאודו גראפי שהוצג על ידי תווים בלבד. רצפת חדרים הייתה נקודה, הקירות היו קו תחתון והמפלצות היו אותיות. אחד הסיוטים מאותה התקופה היה כשהתעוררתי בבהלה משינה אחרי שחלמתי שאני בחדר מוקפת U (Umber hulks) – מפלצת שיכולה לגרום לכם לאבד את חוש הכיוון ובפינת החדר הרחוקה היה ; – קופסה קסומה שהגנה עליכם מהשפעות הבלבול. התעוררתי בבהלה בקריאות “נקודה פסיק”, מזל שזה גם היה בדיוק הבאג שחיפשנו בתרגיל התכנות שעשינו אז…

כשקינג קווסט הגיע, כבר עזרתי לאחרים לצלוח אותו בשלום. זו גם הייתה הפעם הראשונה שנתקלתי במשחק של רוברטה ויליאמס, אחת מכותבות משחקי המחשבים המוכשרות שהיו מאז ומעולם, וכתבה את The dagger of Amon-Ra שהיה אולי משחק המחשב הכי טוב ששיחקתי בו מעודי. מרבית משחקי המחשב פונים למתבגרים צעירים, מלאי אדרנלין וטסטוסטרון – הרבה אקשן ומעט תוכן. אני העדפתי משחקים קצת אחרים – כאלו שהסיפור, המוסיקה והגרפיקה בהם היו מושקעים – לא רק פרטי פרטים של הנשק הכי גדול ונוצץ והשריון הכי מנופח אלא דווקא של הנוף, של מראות שיכלו לקחת אותי לעולם אחר, מקביל, עם אווירה אחרת.

בפגיון של אמון רא כל אלו היו. בתקופה שבה רב הגרפיקה הייתה סטטית ודיאלוג הופיע בבועות מעל ראשי האווטרים בסיפור עדיין אפשר היה לשקוע בעולם שהמשחק יצר – שנות העשרים העליזות עם מועדונים לא חוקיים למכירת אלכוהול, מוניות צהובות בניו יורק שלפעמים הלכלוך בהן הסתיר רמזים חשובים – ולא פחות חשוב, מבחינתי, עם גיבורה שהיא בכלל עיתונאית ודיאלוגים שנונים.

רוברטה ויליאמס פרשה לקראת סוף המאה הקודמת והקדישה חלק ניכר מזמנה לשייט, אבל בשנה שעברה היא חזרה לעיצוב משחקי מחשב והוציאה רי-מייק למשחק הראשון שעיצבה – Colossal Cave 3D Adventure. גם אם נוסטלגיה זה לא הכוס תה שלכם, כדאי לבדוק אותו. אם אני מכירה את רוברטה אז הוא בהחלט יהיה שונה, מעניין ושווה כל אגורה שתשקיעו בו.

הוגוורטס – מאה שנים ויותר לפני שהארי פוטר היה בה

לפני כשנה נתקלתי במשחק לאנדרואיד שנקרא Hogwarts Mystery. למרות שג’י קיי רולינג לא מעורבת ישירות במשחק, רוחה שורה עליו. המשחק מאפשר לכל אחד לבחור את דמות ואת הבית אליה היא משתייכת, ללמוד את מגוון המקצועות מהספרים עם המורים שאת רובם הכרנו, לצאת להרפתקאות, להתחבר לדמויות, לאמץ חיות ובאופן כללי להציל את העולם. כשהארי עדיין היה צעיר מכדי להצטרף לבית הספר וצ’רלי וויזלי, אחיו הגדול של רון, כיכב בקבוצת הקווידיץ’ כבן המחזור שלכם. אי אפשר לשחק את המשחק הזה בלי חיבור מהיר ואמין ל-Wi-Fi, למרות שהוא לכאורה מיועד לסמארטפון. המשחק מוריד כמויות אדירות של תוכן, כל הזמן, וללא חיבור אמין, מהיר ועמיד – לא תשרדו. התקנת סיבים אופטיים לפני התחלת המשחק היא למעשה הכרחית.

במהלך 2022 החברה הוציאו משחק נוסף, הפעם מיועד גם ל-PC, או לפלייסטיישן אם אתם מעדיפים – Hogwarts Legacy. המשחק הזה שונה מאד מ-Hogwarts Mystery – פחות לימודים ויותר שיטוטים ברחבי העולם. גם הזמנים שונים – כאן כבר לא תפגשו בדמבלדור או סנייפ כי העלילה שם מתרחשת כמאה שנים קודם לכן, בזמנים שבהם מנהל בית הספר היה המנהל הגרוע בכל הזמנים – פיניאס נייג’לוס בלאק. אתם מצטרפים ישירות לשנה החמישית כתלמידים חדשים, אבל משהו שקורה עוד במסע להוגוורטס הופך אתכם ליחידים ומיוחדים, עם סיפור ייחודי ומסע שכולו שלכם.

זה לא משחק שיתופי – זה אתם, במשחק עולם פתוח, עם שלל משימות ראשיות ומשניות, עלילות משמעותיות יותר ופחות בהן תתקלו במהלך המסע והחלטות שישפיעו על הקוסמים שתהפכו להיות.


רוצים גם אתם לפרסם בפואנטה? צרו קשר >


הסיפור מעניין, העיצוב מדהים, האווירה שם, אבל יש גם כמה חסרונות. ראשית, כל מה שקשור לניווט. כל אח בוערת שתמצאו בעולם תאפשר לכם לנווט דרכה במהירות אבל מפת הקמינים הבוערים היא דו-ממדית, ובעולם תלת-ממדי לעתים קרובות קשה מאד להתמצא.

ביקורת נוספת היא כפתורי הניווט וההפעלה. בכל משחק שמשחקים יש עקומת למידה, אבל יש גם ניסיון לייצר סוג של הגיון פנימי, לדוגמה, שימוש בחיצים מקדם את הדמות לכיוון החיצים. זה אולי המשחק הראשון שבו נתקלתי בו לא ניתן ללכת לשום כיוון ללא פעולה כפולה – הוראת מקלדת (W) ללכת, וכיוון באמצעות העכבר. בסופו של דבר, אם אתם חובבי העולם המכושף של הוגוורטס, למרות קשיי הניווט – שווה לבדוק את המשחק הזה מקרוב.

המשחקים הבולטים בשנה האחרונה

שום מדריך משחקים נוכחי לא יהיה שלם בלי לפחות איזכור של המשחקים שעשו הכי הרבה רעש השנה, ובראש ובראשונה Elden Ring, שסחף לא מעט שחקנים. שילוב מנצח של מפיק מוכשר מיאזאקי ותרומת הסופר ג’ורג’ ר.ר. מרטין מייצרים עולם פתוח משכנע, מושקע אשר כמו בעולם האמיתי לא תמיד מכוון מטרה. שעות של שיטוט במפה עצומה של העולם, דיבור עם דמויות משנה חלקן קריטיות וחלקן חסרות משמעות וגרפיקה מהממת שואבים לתוך עולם המשחק. האחריות כאן היא עליכם, ויוצרי המשחק לא יעשו לכם את החיים קלים, אבל לחובבי הז’אנר התמורה מובטחת.

אני לא חובבת משחקי יריות בגוף ראשון, בין היתר כיוון שמשחק בהם נוטה לגרום לי למחלת ים, אבל אם אתם דווקא מהרבים שחובבים את הז’אנר – כדאי לכם לבדוק את Call of Duty – Warzone. לגרסה הזו הוסיפו יכולות שמנסות להפוך את המשחק ליותר שיתופי – אפשרות לחבור לשחקנים אחרים (כולל אויבים) לשיתופי פעולה. התרבות של לירות ברגע שרואים מישהו קצת מחבלת בתוכניות השיתופיות, ובינינו אם מה שאתם מחפשים זה שיתופיות אז לכו על מיינקראפט או World of Warcraft (WoW) – יש קרבות ואלימות אבל גם לא מעט אפשרויות ליצור חברויות חדשות, כולל כאלו שיזלגו לחיים האמיתיים (היי סולדיס מאייסלנד – שאחרת מעולם לא הייתי פוגשת!)

אם יש לכם דקה שקטה, לכו על זה. תחשבו מה אתם מחפשים – אקשן ומהירות תגובה? הזדמנות לפגוש אנשים חדשים? הזדמנות לצלול לעולם אחר? כל תשובה תוביל אתכם לסט אחר של משחקים שהיום מושקעים יותר מאי פעם.

היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל…

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 28 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תהיו חברים, שתפו את הכתבה
כתיבת תוכן שיווקי

פרסום לעסקים: כתיבת תוכן שיווקי, קישורים וסרטוני וידאו. כל הפתרונות במקום אחד

כולם טוענים שהם יודעים ליצור תוכן, אבל תוכן טוב זה משהו אחר. החל מפרסום כתבת עומק בפואנטה, דרך בניית אסטרטגיית
סרטונים לעסקים

סרטון שיווקי: המדריך השלם לסרטונים שיווקיים לעסקים / סרטון תדמית

סרטונים לעסקים הם היום הכלי היעיל ביותר להגיע ללקוחות. איך מתחילים? הנה צעדים ראשונים בדרך לסרטון שיווקי או סרטון תדמית
מאמר אורח

פרסום מאמר אורח בפואנטה – הלקוחות שלכם כבר כאן, בואו לפגוש אותם

יש לכם המון יידע, אתם מומחים בתחומכם? אל תשמרו את זה לעצמכם. הצטרפו לעסקים שכבר הבינו: שיתוף ידע באמצעות מאמר
נגישות