התו הסגול למסעדות בעידן קורונה: למנה ראשונה - שאלון בריאות

מסעדות בעידן קורונה: למנה ראשונה – שאלון בריאות. פואנטה עם חדשות הפנאי

התו הסגול למסעדות ובתי קפה מגדיר מגבלות שהופכות את הבילוי לקצת פחות מהנה, ביניהן חובה לשבת עם מסכה ומדידת חום בכניסה. פואנטה עם חדשות הפנאי

התו הסגול למסעדות
סניף ארומה במודיעין בתקופת הקורונה
תהיו חברים, שתפו את הכתבה




התגעגענו לשבת בבית קפה ולחגוג יום הולדת במסעדה, והחל מ-27 במאי הקלות הקורונה מאפשרות פתיחת מסעדות, בתי קפה וברים (אך לא מתחמי מזון מהיר בקניונים). אלא שהבילוי שלנו יהיה קצת שונה ממה שהיינו רגילים אליו לפני הקורונה, או לפחות כך מצפים במשרד הבריאות. המשרד קבע שורה של הנחיות תחת התו הסגול למסעדות, וקשה להאמין שכולן ימולאו.

כפי שפרסמנו כאן באתר פואנטה, הקלות הקורונה מייצרות שגרה חדשה גם בחופי הים, בבריכות, בחוגים ובתחבורה הציבורית. עננת הקורונה מרחפת מעלינו כמעט בכל מקום שאליו אנחנו מגיעים.

כך למשל, בחוגים נדרשת שמירה על קפסולות קבועות ויש דרישה שהילדים ישמרו מרחק – בחוג שמתקיים במקום סגור – 5 מ"ר לאדם, בחוג במרחב הפתוח – 2 מ"ר לאדם ובחוג בסטודיו – 7 מ"ר לאדם.

בנתב"ג זמן ההגעה לפני הטיסה מתארך מאוד (פרטים בכתבה מורחבת במדור תיירותכמה זמן מראש צריך להגיע לנתב"ג).

לכל ענף נקבע תו סגול עם הגבלות שהציבור לעתים לא יכול לעמוד בהן, למשל דרישה לשמור מרחק בבריכות שחייה. אז מה קובע התו הסגול למסעדות, בתי קפה וברים?

יושבים במסעדה עם מסכות

  • עם הגעתנו למסעדה נעבור מדידת חום. תימנע כניסת אדם עם חום גוף של 38 מעלות צלזיוס ומעלה.
  • לכל אורך הבילוי ניאלץ לעטות מסכה, למעט בזמן אכילה.
  • בין שולחן לשולחן יהיה מרחק של 1.5 מ'.
  • המרחק בין השולחנות (בין פלטה לפלטה) בתוך המסעדה יהיה לא פחות מ-1.5 מ'.
  • נידרש לשמור על מרחק של 2 מטרים לפחות בין אנשים שאינם גרים באותו מקום, לרבות בתורים. לשם כך, יש לסמן מקומות לעמידה בתורים ובאזור הקופות.
  • אסורה התקהלות בכניסה.
  • מספר הלקוחות המקסימלי המותר בתוך מסעדה, בו זמנית, יהיה בהתאם לרישיון העסק. אם הרישיון מאפשר יותר מ-100 לקוחות, מספר הלקוחות לא יעלה על 85%.
  • קבלת המנות תהיה באמצעות הגשה בלבד, בין אם לשולחן הישיבה או לעמדת איסוף. ניתן להפעיל מזנון אוכל מרכזי, ובלבד שהגשת המזון לצלחת האורח תיעשה על ידי איש צוות.

קבלו את כל העדכונים החמים גם בטלגרם של פואנטה >

הצטרפו לקבוצת "עדכוני קורונה" של פואנטה בפייסבוק >

התו הסגול למסעדות – נהלי עבודה והנחיות לעובדים

  • השולחנות והכיסאות יחוטאו לאחר כל שימוש. כסאות בעלי ריפוד בד יעברו חיטוי בין משמרות ובסוף היום.
  • עריכת השולחן תתבצע לאחר הושבת הסועדים.
  • כלים משותפים כמו מלח, פלפל ורטבים יעברו חיטוי במעבר בין לקוחות.
  • התפריטים יהיו חד פעמיים.
  • מוצרים בתצוגה יהיו מכוסים.
  • יוצבו מתקנים עם חומר לחיטוי ידיים במקומות נגישים וזמינים.
  • באזור שטיפת ידיים יהיו מים חמים, סבון ומגבות נייר בכל עת.
  • שטיפת כלים תיעשה במדיח כלים, ולאחר מכן חיטוי במים חמים בחום של 82 מעלות למשך 10 שניות לפחות. בשטיפה ידנית, הרחיצה תבוצע במים ודטרגנט, ולאחר מכן חיטוי באמצעות טמפרטורה של 77 מעלות למשך 30 שניות לפחות או חיטוי באמצעות חומרים כימיים בריכוז של 100 מג"ל לפחות.

מבצעים

בכניסה לעבודה, העובדים יעברו תשאול:

  • האם אתה משתעל?
  • האם חום גופך מעל 38 מעלות צלזיוס ומעלה או האם היה לך חום כאמור בשבוע האחרון?
  • האם היית במגע קרוב עם חולה קורונה בשבועיים האחרונים?

לא תותר כניסה למקום למי שלא השיב בשלילה על כל אחת מהשאלות, למעט אדם שהשיב שהוא משתעל בשל מצב כרוני כגון אסתמה או אלרגיה אחרת.

  • לכל עובד יוקצה ציוד אישי קבוע, למשל: מקלדת, עכבר וטלפון קווי. אם הדבר לא מתאפשר, הציוד יעבור חיטוי קפדני לפני העברה בין עובדים.
  • העובדים צריכים להנחות את העובדים להקפיד על כללי היגיינה, ובכלל זה שטיפת ידיים.
  • במשמרות ישובצו, ככל האפשר, את אותה קבוצת עובדים יחד באותה משמרת.
  • כלל העובדים במקום העבודה חייבים לחבוש מסכה.
  • בדלפק העסק, ככל שקיים, תהיה מחיצה למניעת העברת רסס בין נותן שירות ללקוח.
  • יותקן שלט בכניסה לעסק לעניין מספר הלקוחות המותר במקום.
  • המשטחים הפנימיים יחוטאו לפחות פעמיים ביום וכן בסיום יום הפעילות. המשטחים כוללים בין היתר: ידיות, דלתות, מעקים, דלפק, מחיצה, מתגים, לחצני מעלית.
  • יתבצע ניקיון וחיטוי מוגבר של מתחמי השירותים באופן תדיר.
  • פחי האשפה ירוקנו באופן תדיר.
  • עם סגירת המקום בסוף יום יש לבצע ניקיון קפדני של המקום, של שולחנות כיסאות ומשטחי עבודה.

ומה לגבי מועדונים?

המתווה חל על כלל בתי האוכל, ביניהם מסעדות, בתי קפה וברים. מועדונים יוכלו לפעול במתכונת המפורטת במסמך זה. ככלל, לא יתקיימו הופעות חיות או ריקודים.

אין מניעה להפעיל די.ג'יי.

על מחזיק המקום להגיש טופס הצהרה במסגרת "התו הסגול לקבלת קהל" לרשות המקומית. ניתן להגיש טופס מקוון באתר, שיועבר לרשות המקומית לצרכי אכיפה.

בבתי הקפה ובמסעדות נערכים

יש לא מעט בתי קפה ומסעדות שחוששים כי הלקוחות ידירו את רגליהם ממקומות בילוי מחשש להדבקה, ולכן עושים גם צעדים יזומים.

כך למשל, מקדונלד'ס החליטה להכפיל את מספר הסניפים שבהם יהיו מקומות עם ישיבות חוץ וייבאה מחו״ל מקומות ישיבה המותאמים לכל מצב מזג אוויר. בכ-100 סניפים ניתן יהיה לאכול באוויר הפתוח.

כמובן, בקיץ הישראלי נראה שלקוחות רבים יעדיפו לשבת בפנים…

היה לכם מעניין? איזה יופי. פרגנו לנו בלייק, זה ממש חשוב לנו!

היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

קראו עוד חדשות באתר פואנטה






דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות