המבורגר ב-100 ש”ח? גם המסעדנים נגד וולט. המונופול בסכנה?

התאבון של וולט לעוד ועוד רווחים יעלה לה ביוקר? המסעדות מבקשות מהרגולטור להתערב, ח"כים זועמים, אבל גם הצרכנים צריכים להפסיק לבכות ולהתחיל לפעול
שליח של וולט בכתבה על ייצוגית נגד וולט בגלל פגיעה בתחרות
צילום: דפנה הראל כפיר

מחירי המנות במסעדות הולכים ועולים – ולא רק בגלל העלייה במחיר חומרי הגלם, אלא בגלל העלויות שנוספו בשנים האחרונות למסעדות מכיוון אחר לגמרי: וולט. רק לאחרונה דיווחנו כאן בפואנטה על הזינוק במחיר המשלוחים של וולט, אשר החברה ניסתה לטשטש עם השקת “וולט פלוס” – שירות המנוי החודשי. כעת הנושא מגיע לדיון בוועדת הכלכלה בכנסת. “אם למסעדה עולה 60 שקל להפיק את ההמבורגר, לא יכול להיות שהמחיר לצרכן יגיע ל-100 שקל”, נאמר בדיון.

“המוצר אותו מוצר, למה הלקוח צריך לשלם יותר?”

לא רק הצרכנים זועמים, אלא גם המסעדנים. “אני לא מבינה את העמלה ולא מבינה את העלייה. המוצר אותו מוצר, המשלוח אותו משלוח, אז למה הלקוח צריך לשלם יותר על משהו שהוא בדיוק אותו הדבר?”, שואלת המסעדנית ליבת מנחם, ומוסיפה כי  אין לה ברירה אלה לעבוד עם וולט, ואמרה: “אם אני לא עובדת איתם אני לא קיימת”.

וזו בדיוק הבעיה. בעלי המסעדות אמנם ממורמרים, אבל אם לא יעבדו עם וולט – ייפגעו. לדברי תומר מור, מנכ”ל מסעדנים חזקים ביחד, כשיש סטייה כל כך משמעותית זה מחייב בדיקה: “המסעדן הבודד לא יכול להילחם בתאגיד ענק כזה. הרגולטור חייב להתערב”.

וולט היא מונופול – וכולם מפסידים

מנכ”ל איגוד המסעדות, יקיר ליסיצקי, אמר כי הפרמטרים למונופול זה נתח שוק של מעל 50% וכוח שוק משמעותי, וולט עומדת בפרמטרים באופן אבסולוטי. הוא הוסיף: “נשגב מבינתי למה רשות התחרות לא כאן. אנחנו בכלל לא פונים לוולט, היא חברה פרטית ועושה את מה שהיא עושה כי אפשר, אנחנו דורשים חקיקה עד שהשוק ייפתח לתחרות.

חוץ מהצרכנים ומהמסעדנים, נשמעו טענות מצד המתחרים, אשר טוענים שוולט נוקטת שיטות כוחניות כדי לאלץ מסעדות לעבוד רק איתה. “היו מסעדות שעזבו אותנו כדי לקבל הבלטה בוולט. כל המסעדות שלא עובדות עם “משלוחה”, משלמות עמלה מופחתת לוולט ומקבלות לא מעט עבודה”, מספר מנכ”ל משלוחה, דניאל רחמים. לדבריו, יש לו עדות של מסעדה שאומרת שיש לה בלעדיות עם וולט. הוא הזכיר שרשות התחרות קנסה את וולט שהודתה שקידמה מסעדות.

המשנה למנכ”ל וולט ישראל, עמרי שינפלד, הכחיש את האשמות מנכ”ל “משלוחה”, ואמר כי הדברים אינם אמת וכי אין הסכמי בלעדיות לא למסעדות ולא לשליחים.

התירוץ של וולט – הורדנו מחירים

בוולט גם טענו כי שניים מתוך שלושה שינויים שהחברה ביצעה לאחרונה דווקא הובילו להורדת מחירים, אולם כפי שפרסמנו בכתבה על המנוי וולט פלוס, זה רחוק מלהיות מדויק. נזכיר שבשנת 2023 וולט המציאה תשלום נוסף שכלל לא היה קיים עד אז, הרי הוא דמי התפעול, בגובה של כ-2 ש”ח, וכעת מה שהיא עשתה לשנות התעריף לטווח שבין שקל לכ-6 ש”ח, כאשר רוב המשלוחים מתייקרים בכ-4 ש”ח – גם אם ללקוח יש מנוי חודשי.

בסיום הדיון וועדה קבעה כי רשות התחרות תידרש לספק התייחסות להיבטי התחרות בשוק המשלוחים.

פשוט לא להתלונן וגם לא להזמין

עם זאת, צריך לזכור שהמפתח נמצא בידי הצרכנים. לא חייבים להזמין שום דבר, בטח לא בוולט, ואם החברה תחווה ירידה דרסטית בהכנסות, היא תהיה חייבת להוריד את התעריפים. הפגיעה הזאת תאלץ את וולט גם לגבות עמלה נמוכה יותר מהמססעדות – אשר כיום עומדת על קרוב ל-30% ובאופן אוטומטי מייקרת את כל המנות, גם עבור מי שמזמין בוולט וגם עבור מי שיושב במסעדה (זאת, משום שוולט אוסרת על המסעדות לגבות מחיר נמוך יותר ממי שיוב במסעדה).

הצרכנים הישראלים צריכים להפסיק להתלונן ולהתחיל להילחם ביוקר המחיה.

היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל…

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 28 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תהיו חברים, שתפו את הכתבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דמי משלוח בוולט מזנקים ובמקביל מושק שירות וולט פלוס - מינוי חודשי. בתמונה אופנוע של וולט בכניסה לבניין החברה בתל אביב

המשלוח בוולט מתייקר ובמקביל מציעים לכם מנוי חודשי לא זול

WOLT מזניקה את דמי התפעול ומייקרת את דמי המשלוח בחדות עבור רוב המשתמשים. המנוי החודשי (וולט פלוס) ישתלם רק לחלק
שליח של וולט בכתבה על ייצוגית נגד וולט בגלל פגיעה בתחרות

לא מזמינים אוכל בוולט? אתם בכל זאת משלמים על זה. כך זה עובד

שמתם לב שמחירי המנות במסעדות ובבתי קפה עלו? ייצוגית נגד וולט מספקת הסבר לאחת הסיבות לכך (גם אם אתם לא
נגישות