בימים אלה נחתו על מדפי החנויות סלטי צבר מופחתי השומן. בשלב זה מדובר על 3 סלטים – חומוס, כרוב אדום וחציל על האש, אך היצרנית אסם הודיעה כי הם רק הראשונים ובעקבותיהם יגיעו סלטים נוספים.
ההשקה לא מגיעה בחלל ריק, ועולה בקנה אחד הן עם דרישות הצרכנים לסלטים בריאים יותר והן עם רפורמת סימון המזון שמוביל משרד הבריאות, שבמסגרת מוצרי המזון יסומנו במדבקות אדומות וירוקות בהתאם להרכב התזונתי שלהם, כך שמוצרים שמנים, מתוקים או מלוחים מדי יסומנו במדבקות אדומות.
אגב, באותה נשימה באסם גם שינו את המתכון של סלט הכרוב האדום וכעת הוא טבעוני לחלוטין. בכך נותנת אסם מענה גם לקהל הצרכנים הטבעוני ההולך וגדל.
שלושת הסלטים מגיעים רק בגודל אחד של 250 גרם, בקופסאות הרגילות הניתנות לסגירה חוזרת (בניגוד למשל לחומוס אחלה ללא חומרים משמרים שהוציאה שטראוס לפני כשנה, אשר מגיע באריזות קטנות של 100 גרם שאינן ניתנות לסגירה חוזרת).
ייאמר לזכות אסם, שהיא הצליחה להשיג טעם מוצלח, דומה מאוד לזה של החומוס הרגיל שלה, ואף שמרה על המרקם.
ומה לגבי המחיר?
כצפוי, המחיר גבוה יותר משל המוצרים הרגילים והפחות בריאים, שכמובן ממשיכים להימכר לצד המוצרים החדשים.
הנה כמה דוגמאות למחירים הנוכחיים באתר של יינות ביתן:
חומוס: הגרסה הבריאה עולה 65% יותר
צבר 7% שומן, 250 גרם: 7.90 שקל (3.16 שקלים ל-100 גרם).
צבר רגיל, 1 ק”ג: 11 שקל (1.10 שקלים ל-100 גרם).
סלט כרוב: הגרסה הבריאה עולה כ-70% יותר
צבר 7% שומן, 250 גרם: 8.90 שקל (3.56 שקלים ל-100 גרם).
צבר רגיל, 400 גרם: 8.90 שקל (2.23 שקלים ל-100 גרם).
סלט חציל על האש: הגרסה הבריאה עולה כ-70% יותר
צבר 7% שומן, 250 גרם: 8.90 שקל (3.56 שקלים ל-100 גרם).
צבר רגיל, 400 גרם: 8.90 שקל (2.23 שקלים ל-100 גרם).
גם המוצרים בסדרת הפלוס התזונתי של אסם יקרים יותר
כזכור, לפני מספר חודשים השיקה אסם סדרה גדולה מאוד של מוצרים המוגדרת כסדרת “הפלוס התזונתי”, ואשר המוצרים בה מופחתי סוכר או לחילופין משלבים גם רכיבים בריאים, כמו למשל קמח המכיל 30% קמח מלא, פתיתים בתוספת סיבים תזונתיים ועוד.
שוב, מדובר במהלך חשוב שמוכיח שיצרניות המזון מסוגלות לספק מוצרים בריאים יותר מאלה שהן סיפקו לנו עד היום – וזאת בלי לפגוע בטעמם ובמרקמם, אך גם כאן נוקטת אסם במדיניות תמחור מרגיזה, שמאלצת את הצרכנים שמבקשים לצרוך מזון בריא יותר – לשלם יותר.
אסם הקטינה את התכולה בחלק מהמוצרים, כמו למשל בפסטות הבריאות, אך לא הפחיתה את המחיר בהתאם. מדובר בהפחתה של 20% בתכולה, וזה ממש לא מעט.
התוצאה: הצרכנים גם משלמים יותר וגם צריכים לקנות יותר פריטים.
תגובת אסם: “בפיתוח הסדרה הושקעו משאבים רבים”
מצבר נמסר כי סדרת 7% שומן הינה סדרה חדשנית עם אחוזי השומן הנמוכים ביותר בסלטי החומוס, החצילים והכרוב האדום. בפיתוח הסדרה הושקעו משאבים רבים על מנת שתהיה גם טעימה וגם דלת שומן.
את כל הפרטים אפשר ומומלץ בכתבה מורחבת שפורסמה בפואנטה על הנושא.