בקרוב אצלנו? תושבות מדינת ניו יורק ישלמו בקרוב 8% פחות על טמפונים ומוצרי היגיינה נשית – לאחר שחברי בית המחוקקים של המדינה החליטו פה אחד להפסיק לגבות מסים עבור המוצר הזה. לאחרונה התעוררה מחאה במדינות שונות בארצות הברית ומחוצה לה נגד העובדה שמחיריהם של מוצרי היגיינה נשית כוללים מס, כשהטענה היא שמדובר באפליה לרעת הנשים. זאת, לאור העובדה שמוצרים חיוניים רפואיים כמו תחבושות, תרופות ואפילו קונדומים, פטורים ממס.
מובילי המחאה טענו שלא ייתכן שהמדינה תרוויח על חשבונן ועל גבן של הנשים, שאינן יכולות לבחור אם להשתמש במוצרים אלה או לא.
לאחר ההצבעה אמר המושל, אנדרו קומו, כי “ביטול המס הרגרסיבי והלא הוגן הזה, המוטל על נשים, הוא מהלך שיש בו צדק חברתי וכלכלי”.
מדינת ניו יורק מצטרפת לחמש מדינות אחרות בארצות הברית שכבר ביטלו את המס: ניו ג’רזי, מסטוצ’סטס, מרילנד, פנסילבניה ומינסוטה. עשר מדינות נוספות, ביניהן קליפורניה, שוקלות שינוי חקיקה דומה.
מוקדם יותר השנה הוחלט בניו יורק על פיילוט שבו מוצרי היגיינה נשית יהיו זמינים חינם לנערות בתיכונים במערכת החינוך הממשלתית.
מידע על קורונה בפואנטה
- עדכוני קורונה: חובת חבישת מסכה בכל יציאה למרחב הציבורי
- מה יכלול סל קבוע ברמי לוי ושופרסל, ומתי יגיע המשלוח לפסח?
- עוד צמצום בפעילות הבנקים: איזה בנקים פתוחים? פואנטה עם המידע
- דואר ישראל – מתי פתוח?
- מסכה לפנים – מארז מסכות עם משלוח חינם
- מבולבלים? כל המידע על קורונה במקום אחד. פואנטה לשירותכם
- הטיפים של בזק: כך תדאגו לאינטרנט מהיר ויציב בכל הבית
- למה לפרסם דווקא עכשיו?
- בדקנו את טייטו Tyto – המכשיר שמבטיח בדיקת רופא בלי לצאת מהבית
- איך מנקים אייפון? הנחיות רשמיות של אפל במיוחד לימי הקורונה
- ZOOMA – ספר תמונות בעיצוב אישי ללא הגבלת עמודים