פרמזן טבעוני: טעמנו את תחליף הגבינה של משומשו. פואנטה עם חדשות האוכל
פרמזן טבעוני

פרמזן טבעוני: טעמנו את תחליף הגבינה של משומשו. פואנטה עם חדשות האוכל

פרמזן טבעוני נשמע כמו סתירה פנימית, אבל הכוונה כמובן לתחליף גבינה שמנסה להיות הכי קרוב למקור. טעמנו את הפרמזן הטבעוני של חברת משומשו




אם ממש מתחשק לכם פרמזן על הפסטה אבל אתם טבעונים, שימו לב למוצר הבא: פרמזן טבעוני. כמובן, לא מדובר באמת בגבינת פרמזן המיוצרת מחלב, אלא בתחליף גבינה טבעוני בסגנון פרמזן של חברת משומשו. המוצר מגיע בצורת פתיתי "גבינה", כך שעל האריזה כתוב "פתיתים טבעוניים בסגנון פרמזן", אבל אל תטעו – מדובר בתחליף גבינה ולא בפתיתים.

סביב חג שבועות המוצר הזה מעניין במיוחד. שבועות הוא אמנם חג הביכורים, אבל כבר שנים שהוא מזוהה לא פחות עם מאכלי חלב. מטבע הדברים, עבור הטבעונים שבינינו, ארוחת שבועות חלבית לא באה בחשבון, וכיום יש מגוון תחליפי גבינה, ביניהם "גבינות" טבעוניות של משומשו. פרמזן טבעוני של MASHUמשו הוא תחליף גבינה נוסף שמצטרף לקולקציה המתרחבת של החברה, וההבטחה היא לתחליף שמתאים לשימוש בפסטות, במאפים ובסלטים.

פואנטה טעמה וגם בדקה מהם הרכיבים:

פרמזן טבעוני של משומשו – מה הוא מכיל?

כאמור, מדובר בתחליף גבינה שמיועד בעיקר למי ששומר על תזונה טבעונית. לכן, מן הסתם, המטרה בפרמזן טבעוני היא להגיע לטעם ולמרקם כמה שיותר קרובים לאלה של גבינת פרמזן, אך ללא לקטוז, ללא סויה וללא שומן טרנס.

רכיבי פתיתים טבעוניים בסגנון פרמז'ן – משו משו

  • מים, שמן קוקוס מזוכך
  • עמילני תפו"א ואפונה
  • עמילן תפ"א מעובד
  • חומרי טעם וריח
  • סיבים תזונתיים (אינולין)
  • סידן ציטראט כמקור לסידן
  • מתחלב עמילן תירס מעובד
  • לציטין חמניו,
  • מלח שולחן
  • צבע מאכל (בטא קרוטן)

פרמזן טבעוני: מבחן הטעימה

נתחיל בזה שמי שמחפש בתחליפי גבינה טעם מושלם של גבינה – לא ימצא כזה. לכן, המבחן נגזר מהתקווה למצוא תחליף כמה שיותר קרוב, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם.

לשמחתנו, לא התאכזבנו. מצאנו בחברת משומשו פרמזן טבעוני מוצלח שמשתלב טוב גם באפייה וגם כתוספת לפסטה. הפתיתים מעט נדבקים זה לזה, אבל לא בצורה בעייתית.

הטעם עדין ולכן מאפשר שילוב בכל מנה. הגשנו את הפרמזן גם ללא טבעוניים, והעובדה שהם החמיאו למוצר הייתה מבחינתנו סימן טוב מאוד.

לאחר הפתיחה יש לשמור במקרר ולצרוך תוך 5 ימים.

מחיר: 18-19 ש"ח ל-150 גרם.

היה לכם מעניין? איזה כיף, פרגנו לנו בלייק, זה ממש חשוב לנו!

קראו עוד חדשות צרכנות ואוכל בפואנטה






דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות