התו הסגול למסעדות ולבתי קפה יאפשר לנו לחזור לבלות. פואנטה עם חדשות הפנאי
התו הסגול למסעדות
סניף ארומה במודיעין בתקופת הקורונה

מה אומר התו הסגול למסעדות ובתי קפה ומתי נחזור לשם? חדשות הפנאי

משרד הכלכלה מקדם תו סגול למסעדות ולבתי קפה. התו יאפשר להן לחזור לשגרת קורונה לפני המועד שקבע משרד הבריאות (בחודש יוני). איך ייראה הבילוי שלנו? פואנטה מדווחת




אם אתם מתגעגעים לבילוי בבתי קפה ובמסעדות, ייתכן שכבר ב-20.5 תוכלו לעשות זאת. משרד הכלכלה מציע מתווה למשרד הבריאות, שלפיו יהיה תו סגול למסעדות ולבתי קפה, וכך אפשר יהיה לחזור לשגרת קורונה גם בתחום הפנאי.

כעיקרון, כפי שפרסמנו כאן באתר חדשות הצרכנות פואנטה, לפי מתווה משרד הבריאות, הקלות הקורונה בתחום המסעדות אמורות להיכנס לתוקף רק ביוני. עם זאת, לאור נתוני התחלואה בקורונה בישראל, שמצביעים על ירידה עקבית עד כה במספר הנדבקים ובמספר החולים הפעילים, ייתכן שאימוץ התו הסגול למסעדות ולבתי קפה יאפשרו אימוץ של מתווה משרד הכלכלה. המתווה יוצג ביום רביעי הקרוב, בדיון בין משרד הכלכלה והתעשייה למשרד הבריאות, בנושא חזרה לפעילות של ענף המסעדות.

לאחר שנקבע תו סגול לצימרים, הותרה פתיחת קניונים תחת הגבלות קורונה וחדרי כושר יכולים לפעול תחת הנחיות מחמירות, הגיע הזמן לבחון היטב להחזיר גם את המסעדות ובתי הקפה לפעילות.

התו הסגול למסעדות ובתי קפה – מה המשמעות?

אם יאומץ התו הסגול למסעדות ובתי קפה שמציע משרד הכלכלה, חוויית הבילוי שלנו תשתנה מעט. המתווה גובש בהתייעצות עם נציגי ארגוני המסעדות, כשהוא כולל הנחיות מחייבות שיאפשר שמירה על הבריאות העובדים והלקוחות, לצד תפעול העסק באופן בו יוכלו בעלי העסקים לעמוד בדרישות.

התו הסגול לכלל העסקים מחייב אותם לתשאל את העובדים על תסמיני מחלה ולהגביל את תנועת הלקוחות כך שיישמר ריחוק חברתי. עליהם לדאוג לשמירת מרחק בתורים, לחיטוי משטחים, לאספקה של מוצרי היגיינה ועוד.

התו הסגול הייעודי קובע כללים נוספים לענף המסעדות, ביניהם:

  • בתורים בכניסה למסעדה יישמר מרחק של 2 מ'
  • שמירת מרחק של מטר אחד בין שולחן לשולחן, או מרחק של 40 ס"מ בין גב כיסא לגב כיסא
  • על הסועדים תחול חובת עטיית מסכות בכניסה וביציאה מהעסק
  • יש לחטא שולחנות וכיסאות בעת תחלופת הסועדים
  • עריכת השולחן תתבצע רק לאחר שהסועדים מתיישבים
  • הפרדה באמצעות מחיצה בין העובד בדלפק לבין הלקוחות
  • העבודה במטבח תתבצע כאשר העובדים עוטים מסכה
  • שטיפת כלים תיעשה ככל הניתן במדיח כלים בחום של 70 מעלות. בשטיפה ידנית הכלים יושרו קודם כל בחומר חיטוי ולאחר מכן תתבצע שטיפה במים חמים וסבון
  • פחי האשפה במטבח לא יעלו על 75% תכולה
  • שיבוץ עובדים במשמרות קבועות ככל האפשר
  • החלפת מדי העובדים עם תחילת העבודה
  • מסירת משלוח ללקוח רק לאחר סיום אריזת ההזמנה

כאמור, על פי המתווה של משרד הכלכלה והתעשייה המסעדות יוכלו להיפתח ב-20.5.

היה לכם מעניין? פרגנו לנו בלייק, זה ממש חשוב לנו!

קראו עוד חדשות צרכנות באתר פואנטה:





דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות