חוזרים לשגרה: פתיחת חופים, מסעדות, חוגים, תנועות נוער, בריכות ואולמות אירועים
פתיחת חופים

חוזרים לשגרה: פתיחת חופים, מסעדות, חוגים, תנועות נוער, בריכות ואולמות אירועים

הממשלה מאשרת פתיחת חופים באופן מיידי – תוך עטיית מסכות. מסעדות ואולמות ייפתחו בהמשך, אבל שימו לב להנחיות ההזויות של התו הסגול. חדשות קורונה





ישראל מסתערת על שגרת קורונה עם פתיחת חופים לציבור כבר השבוע, ובהמשך פתיחת מסעדות, בריכות שחייה, חוגים ותנועות נוער. אלה ייפתחו ב-27.5, לצד בתי מלון (לרבות חדרי אוכל ובריכות במלון).

בחודש יוני תאושר פתיחת אולמות וגני אירועים. בימים הקרובים נשמע על התו הסגול בחופים, התו הסגול באולמות אירועים והתו הסגול במסעדות. הרעיון דומה בכל המקומות – שמירה על ריחוק חברתית וכללי היגיינה. הציפייה היא כי אנשים יבלו בחוף עם מסכות, ימלאו הצהרת בריאות בכניסה למסעדה ויחגגו אירועים תוך שמירת מרחק. קשה להאמין שההנחיות ישימות.

ההחלטה על הקלות קורונה מגיעה על רקע מספר הנדבקים בקורונה הנמוך בישראל בימים האחרונים. זאת, לצד העובדה שצמרת משרד הבריאות מתחלפת בימים אלו: יעקב ליצמן פורש ויולי אדלשטיין נכנס במקומו. גם מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב פורש.

20.5 – פתיחת חופים: מותר לשבת על החוף, אסור להתקהל

פתיחת חופים היא למעשה רק הצהרתית, משום שהישראלים כבר כמה ימים מגיעים בהמוניהם לחופי הרחצה בכל הארץ. בכל מקרה, התו הסגול לחופים כולל הגבלות שיש להניח שהציבור יתקשה לעמוד בהן:

  • עד 6 רוחצים בקבוצה
  • הקפדה על מרחק של 2 מטר בין מקבצי רוחצים
  • עטיית מסכות
  • לא יותרו לשימוש מקלחות במבנים סגורים אלא רק מקלחות פתוחות

עונת הרחצה צפויה להסתיים ב-17 באוקטובר 2020.

קבלו את כל העדכונים החמים גם בטלגרם של פואנטה >

הצטרפו לקבוצת "עדכוני קורונה" של פואנטה בפייסבוק >

27.5 – פתיחת מסעדות ובתי קפה: הצהרת בריאות

בהמשך למתווה שפורסם כאן באתר החדשות פואנטה לגבי פתיחת מסעדות ובתי קפה, הצפי הוא שהפתיחה תהיה ב-27.5.20.

איגוד המסעדנים גיבש הסכמות עם משרדי הבריאות, הכלכלה והאוצר, לפתיחת העסקים בהתאם לתו הסגול למסעדות.  בין ההנחיות:

בין התנאים שסוכמו:

  • הזמנת מקום מראש ככל שניתן
  • כאשר נמצאים במקום עד 100 לקוחות – התפוסה יכולה להיות מלאה. במקרה של יותר מ-100 איש – התפוסה תרד ל-85% לכל היותר.
  • מרחק של מטר בין אדם לאדם בישיבה בחוץ
  • מרחק של מטר וחצי בין השולחנות בפנים
  • עמדות לחיטוי ידיים בכניסה
  • חובת מסכה למלצרים
  • שטיפת הכלים תתבצע ביותר מ-72 מעלות
  • כל סועד יצטרך לחתום על הצהרת בריאות בכניסה ולעבור בדיקת חום

27.5 – פתיחת בריכות שחייה: בלי צפיפות בבריכה

אין קיץ בלי בריכה, אבל שימו לב להנחיות. התו הסגול שמאפשר פתיחת בריכות הוא אחד ההזויים, משום שנדרש מהרוחצים לשמור מרחק בתוך המים ומחוץ לבריכה.

אלה הכללים לפתיחת הבריכות, אשר טעונה עדיין אישור של הממשלה:

  • 6 מ״ר לרוחץ במים
  • 10 מ״ר לאורח בשטח מחוץ לבריכה

27.5 – חוגים, תנועות נוער וחינוך בלתי פורמלי: שמירת מרחק בין הילדים

  • שמירה על קפסולות קבועות
  • חוג המתקיים בכיתת גן/לימוד- 5 מ״ר לאדם
  • חוג המתקיים במרחב הפתוח- 2 מ״ר לאדם
  • סטודיו – 7 מ״ר לאדם

פתיחת אולמות וגני האירועים – 14.6: חוגגים במסכות

פתיחת האולמות וגני האירועים תתבצע עוד כמעט חודש, ב-14.6.20. זה הרבה מאוד זמן. מבחינת בעלי העסקים זו מכה קשה, שכן הם סגורים כבר מחודש מרץ וכעת מפסידים את תחילת העונה החמה. בעלי האולמות וגני האירועים פתחו השבוע בשביתת רעב, וקשה להניח שההחלטה על פתיחה כה מאוחרת תרצה אותם.


גם לאחר הפתיחה, יהיו מגבלות שהאורחים יתקשו לעמוד בהן, כמו שמירה על מרחק של 2 מטרים בעמידה. לפי משרד הבריאות, פתיחת האולמות וגני האירועים תוכל להתקיים רק בהתאם למילוי ההנחיות הבאות:

א. ניהול ובקרה:

1) ימונה ממונה קורונה לכל אירוע שיהיה אחראי על קיום הכללים באירוע.

2) יתקיים רישום של אורחים בכניסה לאירוע.

3) האולם ידע ליצור קשר במידת הצורך באמצעות הודעת טקסט עם כלל האורחים באירוע ככל שיתגלה שנכח באירוע חולה קורונה. יצירת הקשר עם האורחים, ככל שתידרש, תהיה בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

ב. הנחיות לעניין המתחם:

1) הנהלת האולם תציב סימון ושילוט לפי הנחיות משרד הבריאות, לרבות לעניין שמירת ריחוק חברתי של 2 מטרים בעמידה, סימון מרחק בכניסה למתחם למניעת התקהלות ועוד.

2) טרם האירוע ובמהלכו יתבצע חיטוי משטחים פנימיים באופן תדיר.

3) יתבצע ניקיון וחיטוי מוגבר של מתחמי השירותים באופן תדיר שלא ייפחת מאחת לשעה.

4) יוצבו עמדות עם חומרי חיטוי במתחם, ובפרט בכניסה ובסמוך לשירותים.

ג. הנחיות לעניין האורחים והעובדים:

1) מגבלת אנשים באירוע בכל רגע נתון תהיה לפי 2 מ"ר לאורח, ובלבד שמספר האורחים באולמות שלפי רישיון העסק יכולים להכיל יותר מ-200 אורחים, לא יעלה על 85% מהמותר לפי רישיון העסק . החישוב יתבצע לפי כלל שטח העסק, ללא שטחים תפעוליים וחנייה.

2) תשאול כלל העובדים והאורחים באירוע טרם כניסה לאירוע לגבי מצבם הבריאותי. לא תותר כניסה למי שלא השיב בשלילה על השאלות בתשאול.

3) יימדד חום בכניסה לכל האורחים והעובדים, ככל הניתן. בעלי חום של 38 ומעלה לא יורשו להיכנס.

4) שמירה על קפסולות עובדים, ככל הניתן.

5) העובדים באירוע העוסקים בתחום ההסעדה, יעטו מסיכות בכל עת, ויקפידו על רחיצת ידיים באופן תדיר.

6) האורחים באירוע יעטו מסיכות בכל עת, למעט בזמן אכילה ושתייה.

7) בין פלטות השולחנות יישמר מרחק של 1.5 מטר.

8) ההושבה באירוע תתבצע כך שמשפחות גרעיניות יישבו באותם שולחנות, ככל הניתן.

9) יוקם אזור הושבה נפרד לאוכלוסיות אורחים בסיכון (בהתאם להנחיות משרד הבריאות).

10) ריקודים באירוע מותרים, אך מומלץ כי אוכלוסיות בקבוצת סיכון לא ישתתפו בריקודים. יובהר כי ייתכנו שינויים בהנחיה זו בהתאם להתפתחות מצב התחלואה.

11) באירועים שבהם מנות המזון לא מוגשות לשולחן האורחים, ניתן להפעיל מזנון אוכל מרכזי, ובלבד שהגשת המזון לצלחת האורח תיעשה על ידי איש צוות.

 

היה לכם מעניין? פרגנו לנו בלייק, זה ממש חשוב לנו!

קראו עוד חדשות צרכנות באתר פואנטה






תגובות: 0

נגישות