לאחרונה השיקה חברת בונז’ור קו מוצרים לאפייה ביתית.
הצרכנים הישראלים פוגשים את מוצרי בונז’ור במאפיות ועל מדפי רשתות השיווק כבר שנים, אך מעטים יודעים שמדובר בחברה השייכת לאסם-נסטלה (נרכשה ב-2007).
כעת היא יוצאת לראשונה מהסופר אל המקרר הביתי במסגרת השקת הסדרה “בונז’ור ולתנור”, אשר כוללת ארבעה מוצרים קפואים מבצק שמרים: חלה מתוקה, פוקצ’ת דגנים, רוגלך ועוגת קראנץ’ שוקולד.
המוצרים מגיעים מוכנים לאפייה, כשלעתים נדרשת פעולה פשוטה – למשל, להבריש את הרוגלך בביצה או למרוח שמן זית על הפוקצ’ה.
חשוב לשים לב שהרוגלך הוא אמנם רוגלך שוקולד, אך על האריזה כתוב בפירוש “בטעם שוקולד”, ולא “שוקולד” – וזאת בניגוד לעוגה למשל.
עוד חשוב לשים לב שהתבנית שבה המוצרים ארוזים אינה מיועדת להכנסה לתנור, לכן צריך להעביר את המאפים לתבנית אחרת.
הפוקצ’ה מגיעה בפורמט של שני גלילים, כך שאפשר לאפות רק אחד ואפשר את שניהם – בהתאם למספר הסועדים.
יש להבריש אותה בשמן זית, לפזר מלח גס ולאפות אותה 25 דקות. התוצאה המתקבלת בהחלט מוצלחת הן מבחינת מרקם והן מבחינת הטעם.
אפשר כמובן להוסיף עליה תוספות כמו עגבניות או זיתים בהתאם לחשק, אבל גם בלי שום תוספת היא טעימה ומהווה גיוון פשוט להכנה לכל ארוחה.
עוגת הקראנץ’ אינה גדולה, ומתחסלת במהירות כקינוח בארוחה משפחתית של עד 10 סועדים.
בשורה התחתונה, מדובר בפתרון נוח שמאפשר להתארגן על לחם, חלה או קינוח באופן מהיר וללא מאמץ.
ככלל, תמיד יש עדיפות לאפייה בבית מחומרי גלם טריים, אבל בעידן הנוכחי שבו מרכיב ה”אין זמן” שולט, יש ודאי צרכנים רבים שישמחו להחזיק כמה מוצרי מאפה במקפיא לעת הצורך.
מחירים:
פוקצ’ה (480 גרם): 10-13.50 שקל.
חלה מתוקה (500 גרם): 10-13 שקל.
רוגלך (560 גרם, 14 יחידות): כ-20 שקל.
עוגת קראנץ’ שוקולד (540 שקל): כ-20 שקל.