אחרי המשבר סביב רפורמת התמרוקים לפני כחודשיים, כאשר משרד הבריאות טען שמשחות שיניים ומוצרי פה בייבוא מקביל עלולים להביא לסכנת חיים ואילו משרד הכלכלה ביקש לקדם במהירות רפורמה שתוזיל את מוצרי ההיגיינה, עושה רושם שבשני המשרדים מצאו דרך לרדת מהעץ.
היום נודע כי מתגבשות הסכמות בתקנות יבוא מקביל של תמרוקים, וזאת לאחר ששרי הכלכלה והבריאות הסכימו להחריג מהתקנות משחות שיניים ומי פה. המשמעות היא שלא תוחמר הרגולציה על יבוא מקביל של קולגייט, אורל בי וכו’.
לאור זאת, התקנות יוגשו למשרד המשפטים עד ל-10.11.17.
בנוסף, תורחב רשימת המדינות המוכרות לייבוא מקביל לישראל, מה שיגדיל את האפשרויות העומדות בפני היבואנים המקבילים וכפועל יוצא יגדיל כנראה גם את מבחר המוצרים שיוכלו הצרכנים הישראלים לקנות.
המשמעות היא תחרות גדולה יותר ליבואנים הבלעדיים, אשר במידה רבה אחראים למחירים הגבוהים שאנחנו משלמים בארץ על מותגים בינלאומיים.
לפי נתוני משרד הכלכלה, היקף פעילות שוק מוצרי הטיפוח והתמרוקים מוערך בכ-8.6 מיליארד שקל.
במשרד הכלכלה מייחסים חשיבות גדולה לסוגיית הייבוא המקביל, שיחליש את היבואנים הרשמיים ויחליש את הריכוזיות.
כפי שפורסם כאם בהרחבה, סוגיית מחירי הטואלטיקה היא אחת הסוגיות המרכזיות שמעסיקות את משרד הכלכלה מאז נכנס אלי כהן (כולנו) לתפקיד שר הכלכלה.
במשרד פרסמו מספר השוואות ובדיקות שגילו כי הישראלים משלמים ביוקר על מותגים בינלאומיים מכמה סיבות, ביניהן הדומיננטיות של סופר-פארם וניו פארם והכוח הרב של היבואנים.