עוד צעד משמעותי במהפכה בעולם החיפוש באינטרנט: מעכשיו אפשר לחפש מידע גם ב-ChatGPT search גם אם אתם לא מנויים משלמים של ChatGPT. מדובר בתחרות ישירה בגוגל – כשהרעיון הוא שהגולש מחפש בצ’אט GPT סרץ’ מה שהוא רוצה, ומקבל תשובות קצרצרות עם הפניה למקורות המידע. את המידע המנוע שואב מאתרים שונים ומאפשר להיכנס לאותם אתרים כדי לקרוא בהרחבה. מבחינת המשתמשים, ההבטחה היא לתת תשובות מדויקות יותר לחיפושים שלהם. בפועל, יש המון טעויות ולא מומלץ להתבסס באופן עיוור על התשובות שמתקבלות כאן – אלא באמת להיכנס לאתרים ולקרוא לעומק. הסיבה היא שהבינה לא באמת יודעת להבחין בין העיקר לתפל בכל המידע שיש באותם אתרים, ולכן יכולהלהציג תמצות של המידע מבלי שהיא מציגה את העיקר שחשוב לגולש לדעת.
בבדיקת פואנטה עולה שהתוצאות שמספק ChatGPT Search לעתים קרובות דלות ומי שירצה לקבל תשובות מפורטות לא יוכל להסתפק בהן. עם זאת, כיום רוב האנשים לא מחפשים עומק, מה שעלול להפוך את Chat GPT SEARCH לפופולרי מאוד ולפגוע אנושות בגוגל.
שיטת החיפוש החדשה עלולה לערער את המודלים שעליהם מתבסס החיפוש באינטרנט כבר שנים וגם לפגוע ביוצרי תוכן כמו כותבת שורות אלה, שכן כל התוכן שעולה לגוגל בעצם נשאב לתוך התוצאות של צ’אט GPT ורק מעטים כנראה ילחצו על הקישור וייכנסו לכתבה המלאה.
לכאורה, ChatGPT Search מבטיח להבליט ולייחס מידע ממקורות חדשותיים מהימנים, תוך הרחבת הנגישות לתכנים עיתונאיים איכותיים, אך מצד שני, לא בטוח שלאורך זמן יישארו הרבה גופים שיהיה להם בכלל משתלם לעמול על יצירת תכנים שנשאבים מהם ללא תמורה. יש להבין כי כיום יצרני התוכן מתבססים על כניסה לאתרים שלהם כמקור ההכנסה שבסופו של דבר מאפשר להם לייצר עוד תוכן. במידה שגולשים לא ייכנסו לאתרים אלא יקבלו את כל התוכן ע”י המנוע של ChatGPT – הם יקרסו כלכלית. התוצאה תהיה שהמנוע עצמו לא יוכל לשאוב מידע עדכני ומגוון. מאחר שהבינה המלאכותית אינה מייצרת תוכן מקורי בעצמה, בהיעדר יצרני תוכן מהימן, כמו אתרי חדשות דוגמת CNN ואחרים, המידע שיקבלו הגולשים יהיה דל ולא אמין. לכן, חייב להימצא מודל שמאפשר ליצרניות התוכן להרוויח כדי להמשיך לייצר עוד תוכן.
גלי ההדף ישפיעו לא רק על האדם הפרטי, אלא על כלל העסקים בעולם שמתבססים כיום על חשיפה ועל פרסום בגוגל.
אפשרות החיפוש זמינה גם בדפדפן במחשב וגם באפליקציות. מי שרוצה יכול גם להוריד את התוסף של OpenAI לדפדפן כרום ולהפוך את החיפוש דרך SearchGPT לברירת המחדל שלו.
מהו GPT Search?
כאמור, מנויים משלמים כבר היו חשופים לחיפוש ב-Search GPT. כעת כלל המשתמשים יוכלו לחפש. זה אומר שנראות המסך של ChatGPT משתנה מעט. ההבדל בין המסך שהתקבל עד עכשיו לבין המסך שאנו רואים לאחר השינוי בא לידי ביטוי בתוספת של סימן הגלובוס מתחת לשורת החיפוש. לחיצה על כדור הארץ מאפשרת לו לחפש באינטרנט את מה שאתם שואלים.
מה ההבדל בין חיפוש בסרץ’ GPT לבין חיפוש בגוגל?
אז מה בעצם ההבדל בין חיפוש בסרץ’ GPT לבין חיפוש בגוגל? התשובה שמתקבלת היא מעין תקציר של המון מידע מתוך גוגל, כאשר החיפוש מתבצע בשפה טבעית. עם זאת, בהחלט כדאי לשים לב שמדובר לעתים קרובות בתשובות מאוד שטחיות. בהתנסות שלי, גם לאחר שניסיתי לקבל ממנו תשובות מקיפות, המענה היה שטחי ולא מספק.
בכל מקרה, התשובות ניתנות במהירות ולידן מופיעים קישורים למקורות רלוונטיים. ההמלצה שלי היא לא להתעצל ולהיכנס לאותם קישורים כדי לקבל תשובה מעמיקה יותר.
בחברה אומרים כי הם שיתפו פעולה עם ספקי חדשות ונתונים כדי שיוכלו לספק מידע עדכני ועיצובים ויזואליים חדשים לקטגוריות כמו מזג אוויר, שוקי מניות, ספורט, חדשות ומפות.
האם החיפוש ב-GPT Search יגרום לרבים לאבד את עבודתם?
המהלך של OpenAI עם GPT Search משקף את השאיפה להשתלט על שוק החיפוש באינטרנט ולהביא אליו את כוחה של בינה מלאכותית מתקדמת.
על פניו, משתמשים אמורים ליהנות מחוויית חיפוש נוחה ומהירה, אך בפועל, כאמור, המידע שהם מקבלים שטחי מאוד – ומעבר לזה, יש הרבה אנשים שפרנסתם מבוססת כיום על המודל של גוגל כמנוע חיפוש, וצפויים להיפגע קשות אם הרגלי החיפוש ישתנו מן הקצה אל הקצה.
כך למשל, מקדמי SEO – כלומר מקדמי אתרים שמן הסתם התמקדו עד כה בקידום אתרים בהתאם להנחיות ולדרישות של גוגל.
כל מי שיש לו אתר אינטרנט וכל מקדם אתרים יצטרך לבצע התאמות, כך שהמדד היחיד להצלחתו של אתר ולחשיפה שהוא יקבל לא יהיה מדד ההתאמה שלו לדרישות של גוגל.
לא ברור עדיין כיצד זה ישפיע על עסקים קטנים ועל מותגים גדולים – שכיום נשענים על הטראפיק שהם מקבלים מגוגל לאתרים שלהם.
אהבתם את הכתבה? אז…
פרטיות המשתמשים
אחת השאלות המרכזיות שמעלים משתמשים ואנשי מקצוע בתחום הטכנולוגיה היא כיצד SearchGPT מתמודד עם סוגיית הפרטיות. OpenAI מציינת כי היא פועלת על פי כללי פרטיות מחמירים ומקפידה לשמור על מידע המשתמשים באופן בטוח. המידע הנאסף משמש אך ורק לשיפור החוויה האישית ולא מועבר לצדדים שלישיים.