שמות לא שגרתיים לילדים – כן או לא?

שאלת מיליון הדולר של הורים לתינוקות היא איזה שם לתת להם. מתי כדאי לבחור אופציה פחות שגרתית, מה היתרונות והחסרונות של כל אפשרות ומה יגידו על זה במשרד הפנים? קבלו את המדריך המלא לשם שינוי

שמות לא שגרתיים לבנים
צילום: אתר pixabay

לפי נתונים רשמיים של רשות האוכלוסין וההגירה, מדי שנה נולדים בישראל כ-180 אלף תינוקות.

האוכלוסייה היהודית מונה נכון להיום כ-6.5 מיליון תושבים והאוכלוסייה הערבית עוד 1.7 מיליון , בעוד כל השאר מגדירים את עצמם כנוצרים לא-ערבים ואנשים שאינם מסווגים לפי דת.

השאלה המעניינת היא מה כל הורה לתינוק חדש עושה כדי לבחור לו שם והאם כדאי ללכת על האופציות הפחות שגרתיות.

הדילמה כפי שמוצגת לעיל מורכבת יותר מכפי שנהוג לחשוב, וזאת מכמה סיבות מרכזיות. ראשית, אין עוררין על כך שההורים הם היחידים שיש להם מנדט לתת שם לילד, כאשר המשמעות היא שכל שם שנבחר על ידם צריך להיות מקובל גם על ידי החברה.

מנגד, קיימים המון שמות ייחודיים ולפעמים אפילו מוזרים, וההורים עלולים לייצר לילד תחושת אי נוחות שתלווה אותו כל החיים.

היתרונות וחסרונות של שמות לא שגרתיים

מומחים גורסים שיש לשמות לא שגרתיים המון יתרונות. אלו שמות שמייצרים ייחודיות עבור הילד, חושפים בפניו את עולם הערכים וההשפעות של הוריו ובחלק מהמקרים גם מעודדים אותו לחשוב מחוץ לקופסה. השמות גם מושכים תשומת לב ויש ילדים שאוהבים את זה.

מצד שני, שמות יותר מדי מוזרים עלולים להשיג את התוצאה ההפוכה.

הם עלולים לגרום לילד להרגיש יוצא דופן כבר מגיל הגן, דרך בית הספר ועד התיכון והצבא, לייצר אצלו רגשי נחיתות ובמקרים מסוימים לעודד אותו לפנות בעצמו לגורמים המוסמכים בגיל 16 כדי להחליף את השם.

כמו כן, הילדים עצמם משייכים לשמות שלהם עוד המון משמעויות שהן לא תמיד נכונות, אבל לא כדאי להתעלם מהם.

בחירת שם לא שגרתי מצד אחד מבטיחה כנראה שלא יהיו עוד הרבה ילדים או מבוגרים עם שם דומה, ומצד שני עלולה לייצר אפילו קשיים ביורוקרטיים בכל פעם שהילד או המבוגר צריכים לרשום את שמם, להזין אותו בטפסים רשמיים וכו’. שם לא שגרתי גם מזמין טעויות כל החיים – ולא פחות מזה יוצר לבעליו סיטואציה קבועה בכל פעם של היכרות ראשונית, שבה הוא מסביר את שמו או צריך לאיית אותו.

כמובן, לעתים ההורים בוחרים לא שגרתי פשוט כי יש לו משמעות עבורם ורק עבורם. מצד אחד, זה לגיטימי. מצד שני, תמיד כדאי לשאול את עצמכם האם הוגן שהילד או הילדה שלכם יישאו לכל החיים אמירה או תחושה שהם כלל לא היו חלק ממנה…

מילת המפתח היא איזון

כמו בדברים אחרים, גם בבחירת שמות לבנים ושמות לבנות צריך למצוא את האיזון בין המצוי והרצוי.

אם נתעלם לרגע מהורים שבטוחים במאת האחוזים שהם רוצים שם מסוים וזאת בלי קשר לשאלה עד כמה הוא פופולרי, נישאר עם כאלה שמתלבטים עד לרגע האחרון.

אותם הורים צריכים לבחון את מה שקורה בארץ ובעולם מבחינת שמות ופשוט לדאוג לא להגזים.

בסופו של דבר, הורים ששלמים עם השם שנתנו לילדיהם יעבירו אליהם את אותה תחושה. אם ההורים בוחרים שם שהם אוהבים ולא מרגישים נקיפות מצפון, אין שום סיבה שהילד יתאכזב כאשר יגיע לבגרות או יבזבז זמן על התור במשרד הפנים.

היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל…

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 28 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תהיו חברים, שתפו את הכתבה
נגישות