לא מעט צעירים בוחרים לפנות ללימודי משפטים ואף ממשיכים ללימודי תואר שני במשפטים. עריכת דין היא מקצוע יוקרתי שמבטיח פרנסה יציבה וטובה, אולם הבחירה במקצוע הזה לא צריכה להתבסס רק על המוניטין והפוטנציאל התעסוקתי, אלא גם על ההתאמה האישית. לימודי משפטים אינם לימודים קצרים או קלים, ובסיומם נדרשת עוד תקופת התמחות. לכן, כדי שלא תמצאו את עצמכם מגלים רק בדיעבד שבחרתם בתחום הלא נכון בעבורכם, חשוב לבדוק את עצמכם מראש באשר למידת ההתאמה שלכם למקצוע. הנה מספר פרמטרים אשר יאפשרו לכם להבין בצורה מעמיקה אם אתם מתאימים לעבוד כעורכי דין.
דבקות במטרה וכוח רצון
טיפול בתיק משפטי יכול לארוך זמן רב, אפילו שנים. לעתים קרובות, בראשית הדרך אין שום ודאות מה יקרה בסופה, והאם התיק יסתיים באופן שבו אתם רוצים. כדי שעורך דין יוכל לעשות את עבודתו בצורה המיטבית ולהשיג את המטרה – והיא כמובן, לשרת את האינטרסים של הלקוח שלו, עליו לדבוק במטרה. עם זאת, באותה מידה חשוב להיות עם אצבע על הדופק לאורך כל הדרך, ולהתאים את האסטרטגיה ליעד. במידה שסיכויי ההצלחה פוחתים, צריך לזכור תמיד שטובת הלקוח יכולה דווקא לחייב שינוי באסטרטגיה או מזעור נזקים.
חשוב לגייס את האמונה ואת כוח הרצון גם כאשר נדמה שהעניינים לא הולכים בכיוון שציפיתם לו. במקרים רבים, בלי כוח רצון יהיה קושי להשיג את אותה המטרה. ייתכן גם שתצטרכו להשתמש בכוח הרצון הזה כדי לתמוך בלקוח או כדי לשכנע אותו לבחור בדרך שלדעתכם היא הטובה לו ביותר.
אגב, דבקות במטרה תבוא לידי ביטוי כבר במהלך הלימודים. הדרך לקבלת הרישיון עוברת דרך כמה שנות לימוד, התמחו ועמידה במבחנים של לשכת עורכי הדין.
סבלנות, אורך רוח וירידה לפרטים
התיקים המגיעים לפתחו של עורך דין עשויים להיות מורכבים מאוד. כדי להתמודד עם כמות המידע ולהבין אילו סעיפים בחוק רלבנטיים לתיק, נדרש עורך דין לרדת לפרטים הקטנים ביותר. לשם כך הוא צריך הרבה סבלנות ואורך רוח.
במקרים מסוימים, מדובר בהליכים אשר יכולים לארוך חודשים וגם שנים רבות. לכן, אם אתם מחשיבים את עצמכם כאנשים סבלניים כבר מדובר בנקודת פתיחה טובה בדרך לעבודה המתאימה.
קומוניקטיביות
ברוב התחומים בעריכת דין, יש לקיים אינטראקציות עם מגוון רחב של אנשים. עם חלקם החיבור יכול להיות מיידי, ובחלק מהמקרים החיבור פחות אינטואיטיבי. חשוב שעורך דין יהיה מסוגל לנהל תקשורת עם טיפוסים שונים, גם כאלה שכנראה לא היו הופכים להיות חבריו. כמובן, סוג האנשים שעורך דין עתיד לפגוש במהלך הקריירה שלו תלוי במידה רבה בתחום ההתמחות. לדוגמה, מי שבוחר בתחום הפלילי עתיד לפגוש אנשים שונים מזה שפוגש עורך דין לענייני משפחה.
כמובן, שלצד תכונות אופי קיימת חשיבות גבוהה לשים דגש גם על שאר הפרמטרים אשר יכולים להשפיע ולבסס בסופו של דבר את ההחלטה ובין היתר: רמת הלימודים הנדרשים בדרך לתואר, תנאי הקבלה, שאיפות הקריירה וההתמחות הרצויה. מי שמחליט לעבוד כעורך דין עומד מול מגוון רחב של תחומי התמחות, כאשר כל תחום שכזה יכול להוביל לתחום עיסוק שונה.
דגש על כל הפרמטרים הללו יאפשר בסופו של דבר לקבל החלטה שלמה – ולהימנע ממצב בו מתחילים בלימודים ומגלים רק בדיעבד שמדובר בהחלטה שהיא לא נכונה או שהיא פחות מתאימה.