מתכוני השוקולד הטובים ביותר - מכדורי שוקולד עד סופלה
כדורי שוקולד

מתכוני השוקולד הטובים ביותר – מכדורי שוקולד עד סופלה

מה אתם מעדיפים, סופלה, בננה עם שוקולד, כדורי שוקולד או מוס? האמת שלא צריך לבחור. קבלו מתכונים לקינוחי שוקולד מעולים, שלא מצריכים הכנה מרובה

(תוכן מקודם)




לפני שנפצח בפירוט המתכונים השוקולדים, אנחנו חייבים לסייג: בחירת מתכוני השוקולד הטובים ביותר זו ללא ספק מלאכה מורכבת. ככלות הכל, מדובר באחד מחומרי הגלם הטעימים, המנחמים והוורסטיליים ביותר הקיימים. כעת, לאחר שהכרזנו שאין כמו שוקולד בכל העולם, הנה כמה מתכונים מעולים, קלאסיים ועל זמניים שבהם השוקולד מככב בתפקיד השחקן הראשי, וקוטף את האוסקר הקולינרי ללא כל מאמץ.

1. כדורי שוקולד

כדורי שוקולד נחשבים לאחד המתכונים הכי פשוטים, אהובים וממכרים שיש, ולא רק עבור הילדים שלנו. לא משנה כמה פעמים נכין אותם, זה סוג הקינוחים שאף פעם לא נמאס מהם, והכי כיף להכין אותם יחד. כל שעליכם לעשות הוא לשים בקערת זכוכית חמאה וקוביות שוקולד ולהמס במיקרוגל יחד בפולסים קצרים, עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה.

לאחר מכן מערבבים סוכר וקקאו עם מספר כפות מים רותחים עד להמסה, מוסיפים חצי כוס חלב ומאחדים בין הקערות.

כותשים ביסקוויטים לפירורים ומוסיפים אותם לקערה, וכעת כל שנותר הוא לקרוץ מהתערובת כדורי שוקולד, שאותם אפשר לגלגל בקוקוס, אגוזים, סוכריות קטנות צבעוניות או כל תוספת אחרת שהילדים אוהבים.

עוטפים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשלוש שעות טרם ההגשה.

2. בננה ותותים מצופים שוקולד

תענוג קולינרי ורומנטי כאחד שהוא ממש פשוט להכנה.

קולפים בננות בשלות ופורסים לפלחים. את התותים שוטפים ומייבשים את הפירות היטב.

ממיסם שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים קצרים של 30-10 שניות, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

ממסים באופן דומה גם שוקולד מריר ושוקולד חלב כך שמתקבלות שלוש תערובות שוקולד שונות.

מוסיפים כף שמן לכל אחת מהתערובות ומערבבים.

טובלים את הבננות בשוקולד הנבחר משני הצדדים ומחדירים קיסם.

מכניסים למקרר לזמן קצר לייצוב.

טובלים את התותים באופן דומה ומכניסים למקרר.

ניתן להגיש בלוויית סוכריות צבעוניות, אגוזים קצוצים ותוספות נוספות.

3. סופלה שוקולד

קינוח השוקולד החלומי הזה הוא הדרך האולטימטיבית לסיים ארוחה טובה. הקינוח הצרפתי הנהדר הזה גם קל מאוד להכנה, תוך עשר דקות בלבד! עם שוקולד נוטף מבפנים, מעטפת קראנצ'ית מבחוץ – קינוח מלא בטעמים מצוינים.

להכנתו נחמם תנור ל-180° ונמס במקביל שוקולד מריר וחמאה בבן מארי או במיקרוגל, בפולסים קצרים.

מוסיפים לתערובת ביצים, חלמונים וסוכר לתערובת ומערבבים היטב.

מוסיפים את הקמח לתערובת ומערבבים קלות, רק עד שהוא נטמע בפנים.

יוצקים לתבנית מאפינס משומנת ומכניסים במרכזו של כל סופלה, שתי קוביות שוקולד (חלב או לבן).

אופים תשע דקות בלבד (אפייה ממושכת הופכת את התערובת לעוגת שוקולד רגילה) וזורים מעט אבקת סוכר בהגשה.

4. פאדג' שוקולד

הקינוח הכה שוקולדי הזה הומצא אי שם, לפני מעל למאה שנים בארצות הברית, ומאז ועד היום הוא מככב בקינוחים בכל רחבי העולם.

הוא מונה חמישה מצרכים בלבד, הכנתו פשוטה למדי והוא נאפה כעשרים דקות בלבד שלאחריהן תוכלו ליהנות מעוגת פאדג' טעימה ומנחמת.

מחממים תנור ל-160° ומשמנים תבנית אפייה בחמאה. מוסיפים נייר אפייה. ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.

כשהתערובת נמסה מוסיפים קקאו. מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי ומוסיפים בתנועות קיפול את תערובת השוקולד.

במקביל מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב, ומוסיפים בתנועות קיפול לתערובת השוקולד והחלבונים.

מעבירים 3/4 מהתערובת לתבנית, ושומרים את היתר במקרר (התערובת הנותרת תשמש אותנו לציפוי).

אופים כ-20 דקות או עד ששכבת הפאדג' העליונה מתייצבת.

משאירים את התנור פועל ולאחר שהעוגה מצטננת, מצפים את תערובת השוקולד ששמרנו במקרר ואופים ל-15 דקות נוספות.

זורים אבקת סוכר או אבקת קקאו ומגישים

5. מוס שוקולד

הכי עשיר, הכי אוורירי והכי נמס בפה – מוס שוקולד.

מוס שוקולד הוא אחד הקינוחים הטעימים ביותר שיש. הוא מושלם להגשה אחרי ארוחה דשנה, והכנתו די פשוטה, מה שהופך אותו לכוכב הקינוחים האולטימטיבי.

מתחילים בהקצפת ביצים וסוכר במיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה.

במקביל להקצפה, מחממים בסיר מכל שמנת מתוקה עד שהיא כמעט רותחת.

יוצקים את השמנת תוך כדי הקצפה לתערובת שבמיקסר, ומחזירים את הבלילה המתקבלת לסיר.

מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה תוך טריפה מתמדת. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד מריר.

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה, מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים.

במהלך הקירור התערובת אמורה להתייצב ולהסמיך. לאחר שעתיים, מקציפים מכל שמנת נוסף עד לקבלת קצפת, אותה נוסיף לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות ובהדרגה.

מזלפים לכוסות הגשה אישיות ומעטרים בסירופ שוקולד, אגוזים, שוקולד לבן או כל תוספת אהובה אחרת.

בתאבון.





1
נגישות