8 מתכונים חריפים שכדאי להכיר

8 מתכונים חריפים שכדאי להכיר

החל מדגים, דרך מטבוחה מרוקאית ועד סחוג ושקשוקה – קבלו מתכונים חריפים שישדרגו את הארוחות שלכם

מתכונים חריפים

(תוכן מקודם)

במינונים נכונים, אכילת פלפלים חריפים יכולה לספק מגוון יתרונות בריאותיים. בין היתר, הפלפלים החריפים יכולים לסייע במניעת מחלות, בירידה במשקל ובהקלה על דרכי הנשימה בעת הצטננות. אם אתם אוהבים חריף, הרווחתם! ריכזנו עבורכם מספר מתכונים חריפים נהדרים, שיגרמו לפה שלכם לבעור. מדובר רק על מדגם קטן של מתכונים, ואת השאר תוכלו למצוא בקטגוריית "מתכונים חריפים" באתר "פודיק".

באתר קיימים שפע של מתכונים מפורטים, כשרובם כוללים גם תמונות וסרטוני הדרכה, שיעזרו לכם להכין את המתכונים בצורה המדויקת והטובה ביותר. וטיפ שלנו לפני שמתחילים – תמיד מומלץ לגעת בפלפלים החריפים בעזרת כפפות, כדי שהחריפות לא תישאר על האצבעות ותגיע בטעות אל העיניים שלכם.

הנה 8 מתכונים חריפים, שאנחנו אוהבים במיוחד:

קציצות דגים (לוקוס) לשבת ברוטב מרוקאי חריף

המתכון הנפלא הזה לקציצות דגים ברוטב מרוקאי חריף מתאים לשבת ולחג, אבל לא רק. אומנם אנחנו ממליצים על דג לוקוס, אך תוכלו להכין את המתכון עם איזה דג שתרצו – לוקוס, בס, מושט או כל דג אחר. החריפות של המנה הנהדרת הזו מגיעה מהרוטב המרוקאי, שכולל גמבות אדומות, גזרים, בטטה, פלפל שושקה אדום, פלפלים אדומים חריפים יבשים, פלפלים ירוקים חריפים ועוד כל מיני הפתעות.

משך ההכנה הכולל הוא ארוך יחסית, כשעה ו-50 דקות, אך בסופו של דבר תקבלו קציצות דגים משגעות ומושקעות, שיהממו את האורחים ואת בני המשפחה שלכם! מעבר לזה שהמנה טעימה ברמות, היא גם חגיגה לעיניים! אין ספק שזהו אחד מהמתכונים המובילים ברשימה שלנו של מתכונים חריפים.

את המתכון המלא ניתן למצוא באתר פודיק – חפשו פודיק בגוגל וכנסו לעמוד.

קציצות דגים מוסר ים ובס על צזיקי יווני וטרטר עגבניות חריפות

לא חייבים להשקיע יותר מדי זמן כדי להכין מתכונים חריפים מוצלחין. אם אתם מחפשים מתכון מהיר לקציצות דגים חריפות, הבאנו לכם מתכון נהדר לקציצות דגים מוסר ים ובס על צזיקי יווני וטרטר עגבניות חריפות. מדובר על מתכון טעים, בריא וחריף, שיכול להוות מנה עיקרית נפלאה לארוחה חלבית! כל שאתם צריכים זה דגי מוסר ים ובס, צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, גרידת לימון, שמן זית, בצל סגול, שיני שום, עגבניות מגי וכמובן, פלפל ירוק חריף. את הצזיקי היווני אתם יכולים להכין בבית או לקנות בסופר הקרוב. בכל מקרה, המנה שיוצאת היא מעדן של ממש לכל אוהבי הדגים!

את המתכון המלא ניתן למצוא באתר פודיק – חפשו פודיק בגוגל וכנסו לעמוד

משאוושה ביתית / מסבחה

המשאוושה או בשמה האחר, המסבחה, דומה במראה שלה לחומוס, כיוון שהיא עשויה מגרגרי חומוס, טחינה, שום ומיץ לימון. אך, בניגוד לחומוס, המרכיב העיקרי של מנת המשאוושה הוא הרוטב החריף, שעשוי מפלפל חריף מוחמץ, כמון, מיץ לימון ומלח.

יש גם הבדל ברמת הבישול והעיבוד של הגרגרים, כאשר להכנת המשאוושה צריכים לבשל את הגרגרים זמן ממושך יותר, עד כדי התרככות מוחלטת. אם תמיד חלמתם להכין משאוושה בבית, הכנו עבורכם מתכון קל ומהיר להכנת משאוושה משובחת. תוך כ-15 דקות, תקבלו את המשאוושה הכי טעימה בעולם!

אפשר לשחק עם כמויות הטחינה כדי ליצור את המרקם שאתם אוהבים. ככל שתוסיפו יותר טחינה, כך המרקם יהיה סמיך יותר.

את המתכון המלא ניתן למצוא באתר פודיק – חפשו פודיק בגוגל וכנסו לעמוד

שקשוקה עגבניות קלאסית

אוהבים שקשוקה? השקשוקה הגיעה לארץ מהמטבח הצפון אפריקאי ובגרסתה הקלאסית עשויה מביצים מבושלות ברוטב עגבניות, גמבות, בצל ושום. כיוון שאנחנו מדברים כאן על מתכונים חריפים, הוספנו במתכון שלנו גם קצת חריף וליתר דיוק, חצי פלפל ירוק חריף. אפשר כמובן להוסיף יותר מהכמות המצוינת במתכון. הכינו את התערובת ובשלו את הביצים עד שיגיעו למידת העשייה הרצויה עבורכם. תוך כ-35 דקות, תוכלו להתענג משקשוקה עגבניות קלאסית חריפה וטעימה! היא מתאימה במיוחד בתור ארוחת בוקר או ארוחת ערב קלילה.

אפשר ואף מומלץ לאכול אותה יחד עם פרוסת לחם וגבינות.

את המתכון המלא ניתן למצוא באתר פודיק – חפשו פודיק בגוגל וכנסו לעמוד

שקשוקה ירוקה עם שמנת לבישול

אם אתם מחפשים אחר מתכון קצת פחות שגרתי לשקשוקה, כדאי לכם להכיר את המתכון של אתר "פודיק" לשקשוקה ירוקה עם שמנת לבישול. כמו בשקשוקה הקלאסית, גם כאן הוספנו פלפל ירוק חריף להגברת החריפות, אך מעבר לזה, הוספנו גם שפע של עלים ירוקים בריאים ומזינים במיוחד. בין העלים הירוקים תוכלו למצוא עלי תרד, עלי קייל ועלי מנגולד. כל העלים האלה עשירים בוויטמינים, במינרלים ובחומרים שונים, שמחזקים את מערכת החיסון, את הראייה ואת מערכת העיכול.

זו יכולה להיות מנה עיקרית נפלאה בכל ארוחה חלבית! אם מורידים את השמנת לבישול, היא יכולה גם להיות מנת פרווה.
\את המתכון המלא ניתן למצוא באתר פודיק – חפשו פודיק בגוגל וכנסו לעמוד

מטבוחה מרוקאית חריפה אמיתית

המטבוחה היא סוג של סלט, שהגיע אלינו מהמטבח הצפון אפריקאי. בסיס הסלט הוא קבוע וכולל פלפלים קלויים, עגבניות, שום ושמן, אך התוספות משתנות מעט מעדה לעדה. למי שאוהב מתכונים חריפים, זהו ללא ספק מתכון שכדאי להכיר. אומנם הבישול ארוך ונמשך קרוב לשלוש שעות, אך התוצר הסופי הוא בעל טעם עשיר, חריף ונהדר! במתכון שלנו תצטרכו רק עגבניות מגי, פלפלים ירוקים חריפים, שום, שמן קנולה, סוכר חום או לבן, צ'ילי גרוס, פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן ומעט מלח.

להגברת החריפות, תוכלו להחליף את הפפריקה המתוקה בפפריקה חריפה או להשתמש בכמות גדולה של צ'ילי גרוס. מדובר על מטבל נהדר לכל ארוחה! אפשר להשתמש בו גם בתור ממרח חריף לכריך שלוקחים לעבודה.

את המתכון המלא ניתן למצוא באתר פודיק – חפשו פודיק בגוגל וכנסו לעמוד.

סחוג ירוק תימני חריף של סבתא שושנה:

אין ספק שהסחוג הוא מלך המתכונים החריפים. אם תמיד חלמתם להכין בעצמכם את הממרח החריף הזה, הבאנו לכם מתכון משגע מהמטבח התימני של סבתא שושנה ז"ל. הסחוג המוכר ביותר הוא הסחוג האדום, אך הסחוג של סבתא שושנה הוא סחוג ירוק חריף וטעים במיוחד! מכינים אותו מעגבניות, כוסברה טרייה, פלפל ירוק חריף, שיני שום, שמן זית, כמון ומעט מלח. תוך כ-10 דקות בלבד יוצא ממרח מושלם, שיכול להקפיץ את הטעם של כל כריך! בסיום ההכנה, אפשר לשמור את הסחוג למספר ימים במקרר.

את המתכון המלא ניתן למצוא באתר פודיק – חפשו פודיק בגוגל וכנסו לעמוד.

רוטב סלסה מקסיקני חריף

מסעדות מקסיקניות מגישות מתכונים חריפים נפלאים, ביניהם גם רוטב סלסלה חריף. אם תמיד תהיתם איך מכינים רוטב סלסלה מקסיקני חריף, הגיע הזמן שתכירו את המתכון של אתר "פודיק"! מדובר על מתכון קל ומהיר, שכולל עגבניות, פלפל ירוק חריף, שיני שום, צ'ילי ועוד. תוך כחצי שעה, כבר תוכלו לשבת על יד השולחן ולטבול את הנאצ'וס שלכם ברוטב המקסיקני הנפלא, ממש כמו במסעדה מקסיקנית. אם אתם פחות בעניין של נאצ'וס, תוכלו למרוח את הרוטב החריף הזה בכריך או על כל דבר שנראה לכם.

את המתכון המלא ניתן למצוא באתר פודיק – חפשו פודיק בגוגל וכנסו לעמוד

אמנם הצגנו כאן רק 8 מתכונים חריפים, אך דעו שאפשר להוסיף חריף כמעט לכל מתכון. הסוד הוא להוסיף את החריף במידה הנכונה. שיהיה בתיאבון!

1
נגישות