שיאומי Mi A1: אנדרואיד נטו, היישר מגוגל

שיאומי Mi A1: אנדרואיד נטו, היישר מגוגל

עם מסך 5.5 אינץ' וחוויית אנדרואיד נקייה, האם הסמארטפון המשותף לשיאומי וגוגל שווה 1,350 שקל?

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

מאת: צחי הופמן

סמארטפונים מבית גוגל (נקסוס ופיקסל), סיפקו תמיד חוויית אנדרואיד נקייה.

מדובר בגרסה המקורית של אנדרואיד, ללא תוספת ושינויים של יצרניות המכשירים, כמו אלה שסמסונג, LG, וואווי ושיאומי אוהבות לעשות במטרה לשנות את הממשק ולבדל אותו מזה של המתחרות.

בנוסף, הן מעמיסות על הרוכשים אפליקציות צד שלישי, אשר בהרבה מקרים, אין להן שום שימוש.

ה-Mi A1 הוא הסמארטפון הראשון של שיאומי, המגיע עם אנדרואיד נקי (אנדרואיד One). ככזה, הוא אמור לקרוץ לצרכנים אשר חיפשו חוויית גוגל, אבל במחיר נמוך.

ממשק

מה שמייחד את ה-Mi A1 הוא הממשק המקורי של אנדרואיד, כך שהסמארטפון של שיאומי מקבל עדכוני גרסה ואבטחה ישירות מגוגל.

במהלך הבדיקה שלי, המכשיר קיבל שני עדכוני אבטחה. מערכת ההפעלה היא 7.1.2 (נוגט), כאשר עדכון לגרסה 8 (אוריאו) תגיע בהמשך.

היופי באנדרואיד One הוא החוויה הנקייה, בניגוד לסמארטפונים סיניים המנסים להרחיק את המשתמש מהעולם שגוגל יצרה. מה שאומר, שאין כאן כמעט אפליקציות של שיאומי או צד שלישי, אשר רוב הסיכויים שהמשתמש אף פעם לא יפעיל אותן.

שיאומי כן שילבה כאן שתי אפליקציות: שלט רחוק (יש עינית אינפרה אדום) ואפליקציית משוב. כמו כן, היצרניות הסיניות נוהגות לטרטר את המשתמש בהגדרות מרגיזות, בשביל שאפליקציות ירוצו ברקע.

כאן גוגל חוסכת את זה מהמשתמשים. החוויה ב-Mi A1 היא כנראה הקרובה ביותר בממשק לזו הקיימת בסמארטפוני גוגל.

מצד שני, צריך לזכור שיש תוספות נחמדות שיצרניות כמו שיאומי או סמסונג מוסיפות למכשירים שלהן. חיווי על מצב הסוללה בשורת ההתראות או מצב תצוגת לילה (הפחתת האור הכחול).

מסך

המסך בגודל 5.5 אינץ' בעל רזולוציית Full HD וזכוכית גורילה גלאס 3, הפחות חדישה ממה שאפשר למצוא במכשירים יקרים יותר (עבור הגנה לשריטות, שבדרך כלל לא עובדת).

קראו עוד כתבות בבלוג הגאדג'טים The Gadhgets Reviews 

המסך נראה היטב באור שמש ישיר ואיכות התצוגה טובה לרמת המחיר. אומנם גווני הצבע לא מספיק עשירים וזו לא החדות של מכשירים יקרים יותר, אבל זה לא משהו שמפריע בשימוש היומיומי.

עיצוב

גם מבחינת העיצוב שיאומי לא חסכה. ה-Mi A1 עשוי כולו אלומיניום בצבע שחור (רגיש לטביעות אצבע). לוגו android one ו-Mi מופיעים בגב המכשיר.

העובי הוא 7.3 מ"מ, אבל המשקל מעט כבד – 165 גרם. מנגנון טביעת האצבע ממוקם בגב המכשיר, הוא מהיר ולא מפשל. בחזית המכשיר קיימים כפתורי מגע הכוללים תאורה אחורית.

חומרה

נכון שמדובר בסמארטפון בדרג הביניים, אבל Mi A1 הוא מכשיר מהיר עם חומרה היודעת לנצל את אנדרואיד בגרסה הנקייה שלה.

המעבד הוא סנפדרגון 625 עם 4 ג'יגה זיכרון עבודה, נפח אחסון פנימי של 64 ג'יגה, אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס (עד 128 ג'יגה) ואפשרות לשילוב שני כרטיסי סים במקביל.

חבל שבשיאומי ויתרו כאן על התקן ה-NFC. בכל אופן, לא נתקלתי בשום בעיית תגובה עם ה-Mi A1 והוא תפקד בדומה לסמארטפונים יקרים יותר.

מצלמה

שיאומי שילבה ב-Mi A1 מצלמה עם עדשה כפולה של 12 מגה פיקסל, בדומה למכשיר הדגל של החברה Mi 6. העדשות מגיעות עם מפתח צמצם f2.2 ו-f2.6.

לא מדובר בנתון מרשים עבור צילומים עם תאורה בעייתית. העדשה הכפולה מאפשרת לבצע זום כפול 2 באיכות בינונית עם מעט רעשים.

היא גם מאפשרת צילום עם אפקט עומק שדה (בוקה), אבל הזיהוי של העצמים לא היה מאוד מוצלח, מה שאומר, שהטשטוש היה קיים בחלק מהמקרים על העצם הראשי.

באופן כללי, תוצאות הצילום סבירות ומתאימות למכשיר בקטגוריה הזו. גוון הצבע לא מספיק עשיר, אפילו מעט חיוור.

בלילה, אפילו עם תאורה, התוצאות לא מספיק טובות: חיוורות, רועשות ולא מספיק ברורות. גם מצלמת הסלפי (5 מגה פיקסל) היא לא משהו שאפשר להתגאות בו.

מצד שני, גם המצלמה הראשית וגם זו של הסלפי, יספיקו בשביל לשתף ברשתות החברתיות.

סוללה

ה-Mi A1 סיפק תוצאות עבודה לא רעות בכלל. הסוללה החזיקה משעה 7 בבוקר עד 23 בלילה. קיבולת הסוללה עומדת על 3080 מיליאמפר/שעה. מחבר הטעינה הוא מסוג USB-C החדיש, אבל אין כאן טעינה מהירה מהסוג הקיים בסמארטפונים יקרים יותר. בתוך רבע שעה של טעינה 12% אנרגיה ובתוך חצי שעה 24% אנרגיה.

בשורה התחתונה

ה-Mi A1 הוא סמארטפון נהדר, אפילו שהוא משלב מצלמה בינונית. מדובר במכשיר מהיר עם חוויית אנדרואיד נקייה, ללא תוספות מיותרות וסוללה חזקה. ברמת המחיר ששיאומי מציעה את הדגם הזה, מדובר במכשיר מומלץ.

מחיר

1,350 שקל (אחריות לשנתיים, יבואן המילטון).

הסקירה פורסמה לראשונה בבלוג הטכנולוגיה The Gadgets Reviews של צחי הופמן

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות