מתכונים חמים וטעימים לחורף - פואנטה
מתכונים לחורף

מתכונים חמים וטעימים לחורף

החורף מעניק לנו הזדמנות יוצאת מגדר הרגיל להתפנק במטבח הביתי עם מרק כתום, קדירת בקר ושוקו חם. רוצים לשכלל את יכולות הבישול שלכם לקראת העונה הקרה? הנה 3 מתכונים שכדאי להכניס לרשימת המועדפים

(תוכן מקודם)

החורף בישראל מתחיל מאוחר ונגמר מוקדם, וגם אם הוא לא נחשב לחורף קשה, הוא מייצר רצון לבילוי משפחתי. אחת הדרכים לעשות זאת היא להתכנס בתוך מטבח משפחתי לטובת הכנת מנות חמות וטעימות. אז מה בתפריט? הנה כמה הצעות:

1. מרק כתום

האופציה להכין מרק כתום קורצת לגברים ונשים בטווח רחב של גילאים. זהו אחד המרקים האהובים ביותר בתפריט הישראלי כי הוא משביע, מחמם ופשוט להכנה ובעזרתו ניתן גם לספוג מגוון רחב של תכונות בריאותיות.
המצרכים המומלצים למרק כתום הם:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 בטטות קלופות
  • 1.5 כוסות קוביות דלעת
  • 2 גזרים גדולים וחתוכים
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 2 שיני שום
  • רבע כפית כמון וכמובן מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה: יוצקים לסיר בינוני את השמן ומטגנים את השום והבצל. מוסיפים את הירקות החתוכים, מערבבים ומטגנים למשך רבע שעה. בהמשך מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ל-50 דקות עד לריכוך הירקות. בסוף מסננים את המים לסיר נפרד, מעבירים את הירקות למעבד מזון וטוחנים היטב.

מוסיפים תבלינים וחצי ממי הבישול, ממשיכים בטחינת המרק ומגישים כאשר מגיעים למרקם הרצוי.


2. קדרת בקר

מעדיפים מנה משביעה ורצינית יותר? תוכלו להכין קדרת בקר.

מצרכים:

  • 2 ק”ג צלעות בקר פרוסות
  • כוס חומוס יבש שהושרה ליממה
  • שורש סלרי
  • 2 בצל לבן חתוך
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
  • 2 לימונים שבורים
  • 1 כף כוסברה טחונה
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפ
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • ליטר מים

אופן ההכנה: מחממים את הסיר, מוסיפים את השמן וצורבים את הבשר. אחר כך מוציאים את הבשר ומכניסים לאותו סיר את הבצל וירקות השורש לצורך טיגון עד השחמה. בהמשך מוסיפים שוב את הבשר, נוזלים לכיסוי ותבלינים. בשלב הבא מוסיפים את החומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה ועד שהבשר מתרכך. בסוף מוסיפים את תפוחי האדמה למשך עוד כשעתיים ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

3. שוקו חם

מתכונים חמים וטעימים לחורף לא כוללים רק אוכל.

ברשימת ההמלצות יש למשל שוקו חם, אבל כזה שמגישים במסעדות…

מצרכים:

  • 9 כוסות חלב
  • חצי כוס סוכר חום
  • 3 כוסות שוקולד מריר
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • קצפת לקישוט

אופן ההכנה: מחממים את החלב בסיר על אש בינונית, מוסיפים את הסוכר וממתינים עד שהוא נמס לפני שמוסיפים את השוקולד. מערבבים, מבשלים כ-5 דקות, מורידים מהאש ומוסיפים את אגוז המוסקט טרם הגשה לשולחן עם הקצפת.



תגובות: 0
נגישות