טיפים לקציצות מושלמות - פואנטה
מתכון לקציצות

טיפים לקציצות מושלמות

מה כדאי להוסיף לבשר וממה לא כדאי לחשוש? טיפים להכנת קציצות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות

(תכן מקודם)

נדירים האנשים אשר לא אוהבים קציצות, ליד אורז או פירה, בתוך פיתה עם חומוס וסלטים או בכל צורת הגשה אחרת.

קיימים מתכונים רבים לקציצות. לכל אחד יש את השיטות והטיפים שלו, כך שאנשים רבים אשר מעוניינים להכין קציצות עוף, מוצאים את עצמם מבולבלים בין כל האפשרויות, הדרכים והשיטות.

אם אתם בדרך להכין קציצות ומעוניינים להכין את הקציצות המושלמות, להלן מספר טיפים אשר יסייעו לכם להשיג את המטרה – ואולי גם יעשו לכם סדר:


  • להוסיף לחם: תפקידו של הלחם הוא להעניק לקציצות רכות ואווריריות. ההמלצה היא להוסיף לכל קילו של בשר, 2-3 פרוסות לחם, לאחר שאלו הושרו במים ונסחטו היטב. קיימת אפשרות להשתמש בפירורי לחם, אורז או תפוחי אדמה כתחליף לפרוסות הלחם.
  • לא לשכוח ביצים: תפקידה של הביצה היא למנוע את התפוררות הקציצה בהליך הטיגון. מבחינת כמויות הביצים, ההמלצה תהיה להוסיף ביצה אחת גדולה או שתיים קטנות לכל קילוגרם של בשר.
  • אל תפחדו לערבב: נשאר לכם קצת עוף טחון וקצת בקר טחון, אין שום סיבה שלא תערבבו בין שני סוגי הבשר לצורך הכנת הקציצות. תופתעו לגלות כמה טעימה התוצאה.
  • אפשר (ורצוי) להשתמש בידיים: הדרך הכי יעילה לערבוב העיסה והכנת הקציצות היא באמצעות הידיים, ערבוב בידיים יאפשר להשיג את המרקם הרצוי, כמו גם את הצורה היפה ביותר של הקציצה.
  • אבקת סודה לשתייה: אם אתם מעוניינים בקציצות אווריריות במיוחד, מומלץ להוסיף לתערובת אבקת סודה לשתייה – הכמויות המומלצות הן כפית או שתיים על כל קילו של בשר.
  • חרדל: חרדל יכול לתרום תרומה גדולה לטעמן של הקציצות. כדאי להוסיף כמות קטנה של חרדל אל תוך התערובת.

איך להכין את הקציצות?

ישנן 3 דרכים להכנת קציצות: טיגון, בישול או אפייה.

האפשרות הראשונה נחשבת לטעימה ביותר, והאחרונה לפחות משמינה. כמובן, ניתן גם לשלב בין שתי טכניקות – טיגון הקציצות ולאחר מכן בישולן ברוטב.

אם אתם מחפשים מתכונים עבור קציצות עוף מושלמות, תמצאו כנראה (עשרות אם לא מאות) של מתכונים.

הדרך הטובה ביותר להגיע אל הקציצות המושלמות היא פשוט לנסות כמה שיותר מתכונים – חשוב לזכור שעל טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח, ומאוד יכול להיות שהקציצות האהובות על השכנה שלכם, שנתנה לכם את המתכון “המושלם” לא תהיינה לטעמכם ולהפך.
נסו בכל פעם מתכון אחר, אל תפחדו להתנסות, להיות מקוריים ויצירתיים ובדרך זו, תוכלו בסופו של דבר להשיג את התוצאות הטובות ביותר, אשר יבואו לידי ביטוי בדמותן של קציצות משובחות.


תגובות: 0
נגישות