שוב סלמונלה בביצים: אם הביצים שרכשתם נגועות - יש להשליכן לאלתר - פואנטה

שוב סלמונלה בביצים: אם הביצים שרכשתם נגועות – יש להשליכן לאלתר

בדקו את הכיתוב על הביצים ואת התאריך האחרון לשיווק, ובנוסף – אמצו כללי זהירות קבועים שמתחילים בשלב הקנייה וממשיכים בשלב האחסון והבישול

רק לאחרונה הודיע משרד הבריאות על ביצים של המשווק “יש מעוף” שיש להשמידן בשל הימצאות סלמונלה – והנה זה קורה שוב.

משרדי הבריאות והחקלאות הוציאו הערב הודעה משותפת כי בעקבות תחלואה בבני אדם, נבדקו במעבדה ביצים מתחנת המיון “יש מעוף” ובדיקת המעבדה יצאה חיובית.

מדובר בביצים המסומנות בקוד “וז 98”, תאריך אחרון לשימוש במקרר 7/11, וכן ביצים המסומנות בקוד “וק 67” מתאריך אחרון לשימוש במקרר 14/11. 

צרכנים שיש ברשותם ביצים מהתאריכים הנ”ל צריכים להשליך את הביצים ולא להחזירן לחנות.  

יש לציין כי נבדק חשד שהביצים הנגועות כלל לא הגיעו מהמשווק “יש מעוף”, אלא נושאות תווית מזויפת. בעבר כבר נתפסו ביצים שנשאו תוויות מזויפות של משווקים מורשים – מתוך מטרה להטעות את הציבור ולהציג מצג שווא של ביצים המשווקות כחוק.

מה צריך לדעת כאשר קונים ביצים?

  • יש לרכוש ביצים עם חותמות עליהן מופיע שם המשווק, גודל הביצה, תאריך אחרון לשיווק ותאריך אחרון לשימוש במקרר.

  • יש להקפיד על קניית ביצים רק במקומות מורשים (לא בקניה בפתח הבית, שכן מקורן אינו ידוע והן אינן נשמרות בטמפרטורה ובתנאים המתאימים).

  • חשוב לשים לב כי בנקודות הרכישה הביצים מאוחסנות במקום מקורר /ממוזג.

  • יש להקפיד על רכישת ביצים ארוזות באריזות קמעוניות סגורות בכל הצדדים ואם קונים מגשי ביצים של 30 ביצים, יש להקפיד כי המגש יהיה עטוף בניילון נצמד מכל צדדיו. 

  • תאריך אחרון לשיווק, משמעו כי מעבר ליום זה, אין למכור עוד את הביצים הללו. התאריך האחרון לשימוש הינו עד חודש ימים מעבר לתאריך האחרון לשיווק. תאריך זה מהווה המלצה לצרכן עד מתי ניתן להשתמש בביצים כאשר הן מאוחסנות בבית, במקרר.

מה צריך לדעת לגבי צריכת ביצים ובישולן?

  • יש לאחסן את הביצים במקרר הביתי מיד לאחר הקנייה.

  • מומלץ לאחסן את הביצים במקרר באריזתן המקורית. האריזה מגינה על הביצים מפני אובדן נוזלים או ספיחת ריחות זרים והתייבשות. 

  • חשוב לבשל ביצים באופן מלא, כגון בישול ביצה קשה. בישול ביצה היטב או טיפול בחום גבוה משמיד נגיפים וחיידקים בביצים. על כן יש לצרוך אך ורק ביצים מבושלות, מטוגנות, אפויות וכיו”ב. על הביצה, לאחר בישולה, להיות מוצקה וללא אזורים נוזליים.

  • מסיבה זו מומלץ להימנע מאכילת ביצת עין או ביצה רכה ועל אחת כמה וכמה מומלץ להימנע מאכילת /שתיית מזון המכיל ביצים לא מבושלות או אפויות (כדוגמת: ביצת עין, מוס שוקולד, טירמיסו, גלידה, מיונז וכיו”ב).

  • יש להקפיד על כל הכללים האמורים לעיל, במיוחד כאשר מדובר במזון עבור תינוקות, קשישים, או אנשים עם פגיעה במערכת החיסונית. 

  • אין להשתמש בביצים שבורות, סדוקות נוזלות ומלוכלכות. 

  • אין להפריד בין החלמון לחלבון על ידי העברה בין 2 חצאי הקליפה, כי הדבר עלול לזהם את תוכן הביצה. עדיף לקנות כלי קטן, העושה פעולה זו בקלות.

  • אין לרחוץ ביצים, בייחוד טרם הכנסתן למקרר מאחר ושטיפת הביצים גורמת להעברת חיידקים לתוך הביצה.

  • יש להקפיד לזרוק את קליפות הביצה לאשפה ישר לאחר שבירת הביצה ולא להשאירן על משטח העבודה מאחר והחיידקים יכולים לעבור מקליפת הביצה למשטח העבודה וכן לנקות היטב את המשטח עליו הונחו הביצים. בנוסף, מומלץ לנקות גם את מקום שבירת הביצה עצמה. 

תגובות: 0

נגישות