סוני MDR-1000X: אוזניות פרימיום שמציעות צליל מצוין במחיר גבוה

סוני MDR-1000X: אוזניות פרימיום שמציעות צליל מצוין במחיר גבוה

הצליל שסוני מספקת נהדר, במיוחד כשמדובר באוזניות בלוטות' אלחוטיות

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

מאת: צחי הופמן

אם אתם מחפשים אוזניות אלחוטיות עבור הטיסה הבאה שלכם, כנראה הסתכלתם על אחת משלוש האוזניות הבאות: QC32 המצוינות של Bose, דגם H9של B&O או MDR-1000X של סוני.

את שני הדגמים הראשונים סקרנו בעבר, בעוד שהדגם של סוני הגיע אליי רק לאחרונה. לפני מספר חודשים סקרנו את MDR-100ABN של סוני: אוזניות מוצלחות מאוד מבחינת צליל, אבל קצת פחות טובות בנטרול הרעשים האקטיבי שלהן. ה-MDR-1000X פותרות את הבעיה הזו.

עיצוב

סוני השתמשו בהרבה מתכת מוברשת בבניית ה-MDR-1000X, כאשר בצדדים יש ציפוי עור סינטתי נעים. התוצאה הן אוזניות פרימיום איכותיות. אני קיבלתי לסקירה את הדגם השחור, שצעק מראה אלגנט. הן שוקלות 274 גרם, לא מכבידות יותר מדי על הראש, ככה שגם ישיבה ארוכה לא תפריע.

סוני משלבת בערכה נרתיק קשיח, המאפשר לסחוב את האוזניות, מבלי לחשוש שהן ינזקו, וגם בשביל לזכור לקחת את כבל האודיו והמתאם עבור חיבור האוזניות למערכות הבידור בטיסות.

כפתורים

MDR-1000X של סוני משלבות כפתורים פיזיים וכפתורי מגע. בצד השמאלי ממוקמים בצד האוזנייה הכפתורים הפיזיים, אלו מאפשרים את הפעלת המכשיר ותפעול סינון הרעשים האקטיבי. בצד הימני על גבי החלק החיצוני של האוזנייה, משולב משטח מגע, המאפשר שליטה בעוצמת הצליל ומעבר בין השירים. זוהי שיטת תפעול שניתן למצוא אצל עוד יצרניות, ולטעמי היא לא ממש נוחה.

כבר תקופה ארוכה שסוני דואגת שהאוזניות שלה ורמקולי הבלוטות' יגיעו עם התקן NFC, זה מאפשר ב-MDR-1000X לחבר סמארטפון אנדרואיד באמצעות נגיעה קלה באוזנייה השמאלית.

כך ניתן לבצע את החיבור, ללא התעסקות בהגדרות שונות בסמארטפון. מה שמאוד הפריע לי באוזניות האלו, הוא חוסר היכולת לחבר אותן לשני מכשירים בו זמנית. למשל, הטלוויזיה והסמארטפון או המחשב והסמארטפון. במוצר כל כך יקר, סוני חייבת לאפשר את היכולת הזו.

סינון רעשים

סינון רעשים אקטיבי מנטרל את המשתמש מרעשי הסביבה שלו. זה דבר מעולה כאשר לא רוצים לשמוע את רעשי המנוע של המטוס או האוטובוס, אבל לפעמים כן רוצים להיות מודעים לסביבה, למשל, כאשר הדיילת במטוס ניגשת להציע שתייה.

בסוני שילבו פיצ'ר יעיל – כל עוד ממקמים את כף היד על האוזנייה הימנית, מנטרל הרעשים האקטיבי מפסיק לעבוד והמוזיקה עוצרת. פשוט גאוני.

בנוסף, יש גם מצב אמביינט שמחדיר את הצלילים החיצוניים לתוך האוזנייה, כך עדיין שומעים אנשים המדברים ואין ניתוק מוחלט מהסביבה החיצונית. האוזניות אפילו מגבירות מעט את רעשי הרקע.

מנטרל הרעשים האקטיבי כאן מעולה. סוני מצליחים להגיע לרמה שעד היום רק Bose הצליחה לספק ללקוחות שלה. סוני הוסיפה מצב זיהוי הסביבה והתאמת סינון הרעשים אליה. זה עובד פשוט מצוין (דורש הפעלת מנגנון התאמה הלוקח מספר שניות). השתמשתי באוזניות במשרד, כאשר אנשים רבים נמצאים סביבי, ה-MDR-1000X הצליחו להנמיך את הקולות שלהם למינימום. רעשים של מזגן או מכוניות בכלל לא נשמעו. ברגע שמפעילים את המוזיקה, לא תשמעו אף בנאדם או רעש מסביבכם.

סאונד

הצליל שסוני מספקת נהדר, במיוחד כשמדובר באוזניות בלוטות' אלחוטיות. ניתן להרגיש בצורה ברורה כל צליל. מדובר בצליל פתוח, נעים, ובעיקר עשיר בפרטים. הבאס בדיוק ברמה הנכונה. גם בנושא זליגת הסאונד סוני מבצעת עבודה טובה. אנשים שישבו לידי לא שמעו את המוזיקה מהאוזניות שלי.

קראו עוד בבלוג הטכנולוגיה The Gadgets Reviews

סוללה

זמן הסוללה בחיבור אלחוטי עם מסנן רעשים אקטיבי פעיל עומד על כ-20 שעות. מדובר בזמן האזנה יותר ממספק עבור טיסות ארוכות. חבל שהחיווי הקולי על מצב הסוללה מספק רק מידע כללי: High, Medium ו-Low, במקום לציין אותו באחוזים. מחבר הטעינה הוא מיקרו USB ולא USB-C.

בשורה התחתונה

MDR-1000X של סוני הן אוזניות אלחוטיות מעולות, הן מבחינת הצליל והן מבחינת סינון הרעשים האקטיבי. סוני הצליחה לעשות כאן משהו שיצרניות אחרות מנסות כבר שנים ארוכות: להדביק את הטכנולוגיה של Bose ואולי אפילו לעקוף אותה. החיסרון של סוני הוא במחיר, זה יקר במאות שקלים מדגם ה-QC35, העומד היום על 1,500 שקל. אם היתה כאן אפשרות לחיבור לשני מכשירים במקביל, אלו היו אוזניות מושלמות.

מחיר

2,000 שקל (יבואן ישפאר).

הסקירה פורסמה לראשונה בבלוג הטכנולוגיה The Gadgets Reviews של צחי הופמן

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות