אושרו תקנות התזונה במוסדות החינוך: בשר מעובד וממרח שוקולד בחוץ. טחינה, שמן זית ודגנים מלאים בפנים

אושרו תקנות התזונה במוסדות החינוך: בשר מעובד וממרח שוקולד בחוץ. טחינה, שמן זית ודגנים מלאים בפנים

תגידו ביי ביי גם לקטשופ ולמיץ, וברוכים הבאים לפירות והירקות

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

מה הילדים שלכם אוכלים בגן, בצהרון או בבית הספר? היום, כ-3 שנים אחרי שהתהליך יצא לדרך – אושרו סוף סוף התקנות שלפיהן אסור יהיה להגיש לילדים מאפים עשירים בשומן, כגון בורקס ומלאווח, מנות מתועשות להכנה מהירה, מזונות עשירים במלח, ממרחים עתירי שומן כמו ממרח שוקולד, מזונות שעברו טיגון, בשר מעובד, מזון עשיר בסוכר ועוד.

אז במה אסור להשתמש ומה אסור להגיש? אסור להשתמש באבקות מרק, רטבים מוכנים, קטשופ, מיונז, מרגרינה וחמאה, ואסור להגיש חמוצים, חטיפים, ממרח שוקולד, חלבה דבש וריבה. 

מה מותר? טחינה, אבוקדו, 6 סוגי ירקות ו-6 סוגי פירות טריים במהלך השבוע, דגנים מלאים ללא סוכר ותיבול באמצעות שמן זית או שמן קנולה.

גם על המשקאות יחולו הגבלות. משקאות מתוקים וממותקים, משקאות דיאטטיים, ברד ומשקאות אנרגיה – אסורים לשתייה, והדגש מושם על שתיית מים. 

התקנות ייכנסו לתוקפן שלושה חודשים מיום פרסומן. החוק חל על כל מוסדות החינוך.

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות